Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Dilek Yarımadası darphane gibi

TURİZM 13.08.2016 - 11:37, Güncelleme: 24.12.2020 - 10:50 3147+ kez okundu.
 

Dilek Yarımadası darphane gibi

Tabiat harikası parkı, yılın ilk 7 ayında 700 bin kişi ziyaret etti, yaklaşık 2 milyon 800 bin lira gelir elde edildi

AYDIN- Aydın'ın Kuşadası ilçesi Güzelçamlı’da, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı ziyaretçi akınına uğruyor. Türkiye'nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan parkı, 2016 yılının ilk 7 ayında yaklaşık 700 bin kişi ziyaret ederken, girişlerden yaklaşık 2 milyon 800 bin lira gelir elde edildi.  Dünyanın en güzel mekanlarından biri olan ve deniz sporları, doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı, dağ bisikleti, foto safari, manzara izleme, olta balıkçılığı, kuş gözleme ve botanik turlarının yapılabildiği Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na, 2016 yılında bir milyon ziyaretçi beklendiğini ifade eden Milli Park Müdürü Koray Aşık, şöyle anlattı: “Artık insanlarımız dinlenirken tabiat ile iç içe hem yeşili hem de maviyi bir arada yaşamak istiyor. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı bu anlamda dünyanın en güzel yerlerinden biri, yabancıların yanı sıra yerli misafirlerimiz de yoğun ilgi gösteriyor. Park, dünyada bir örneği daha olmayan Akdeniz'den Kafkasya'ya kadar kıyılarda yayılım gösteren, neredeyse tüm bitkilerin bir arada görüldüğü bir botanik bahçesi olarak biliniyor. Milli park, yırtıcı kuşları ve vahşi hayvanlarıyla bir dağlık araziyle, onu çevreleyen sualtı zenginliklerine, yüzlerce kuş türünü barındıran, zengin balık çeşitleri bulunan bir deltaya ve bütün bunları çevreleyen tarihi ve kültürel zenginliklere sahiptir. İyi değerlendirildiğinde ve korunabildiğinde bu zenginliklerimiz Devletimize yani hazineye de önemli katkılar sağlıyor. Bu yıl Temmuz ayı sonu itibariye yaklaşık 700 bin kişi Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na ziyaret etti.” “Ziyaretçi sayısı her yıl artıyor” Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın yarımada olarak 10 bin 985 ve delta olarak 16 bin 613 hektar olmak üzere toplam 27 bin 598 hektarlık bir yüz ölçümüne sahip olduğunu ifade eden Milli Park Müdürü Koray Aşık, sözlerini şöyle tamamladı: “Dilek Yarımadası Milli Parkı, Türkiye’deki maki florasının en iyi örneklerine sahip olduğu gibi, kuzey yamaçlarında Karadeniz florasına ait türleri de barındırmaktadır. Delta ise Ege Bölgesi’nde göçmen kuşlar için en önemli yaşama alanlarından biridir. Delta aynı zamanda deniz balıklarının yumurta bırakma sahasıdır. Yarımada, yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin hem ateşsiz piknik yapıp hem de denize girip serinlediği bir merkez haline gelmektedir. Parkımızı 2012 yılında; 483 bin, 2103 yılında; 560 bin, 2014 yılında; 712 bin, 2015 yılında 832 bin ve 2016 yılının ilk 7 ayında ise yaklaşık 700 bin kişi ziyaret etti. Yılsonunda bu rakamın 1 milyon kişiyi bulacağını tahmin ediyoruz.” Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda ziyaretçi ve araç giriş ücretlerinin yaya ve bisiklet 4 TL, motosiklet 8 TL, otomobil 12 TL, küçük minibüs 36 TL, büyük minibüs 60 TL, otobüslere de 120 TL olduğu belirtildi.
Tabiat harikası parkı, yılın ilk 7 ayında 700 bin kişi ziyaret etti, yaklaşık 2 milyon 800 bin lira gelir elde edildi

AYDIN- Aydın'ın Kuşadası ilçesi Güzelçamlı’da, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı ziyaretçi akınına uğruyor. Türkiye'nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan parkı, 2016 yılının ilk 7 ayında yaklaşık 700 bin kişi ziyaret ederken, girişlerden yaklaşık 2 milyon 800 bin lira gelir elde edildi. 

Dünyanın en güzel mekanlarından biri olan ve deniz sporları, doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı, dağ bisikleti, foto safari, manzara izleme, olta balıkçılığı, kuş gözleme ve botanik turlarının yapılabildiği Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na, 2016 yılında bir milyon ziyaretçi beklendiğini ifade eden Milli Park Müdürü Koray Aşık, şöyle anlattı:

“Artık insanlarımız dinlenirken tabiat ile iç içe hem yeşili hem de maviyi bir arada yaşamak istiyor. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı bu anlamda dünyanın en güzel yerlerinden biri, yabancıların yanı sıra yerli misafirlerimiz de yoğun ilgi gösteriyor. Park, dünyada bir örneği daha olmayan Akdeniz'den Kafkasya'ya kadar kıyılarda yayılım gösteren, neredeyse tüm bitkilerin bir arada görüldüğü bir botanik bahçesi olarak biliniyor. Milli park, yırtıcı kuşları ve vahşi hayvanlarıyla bir dağlık araziyle, onu çevreleyen sualtı zenginliklerine, yüzlerce kuş türünü barındıran, zengin balık çeşitleri bulunan bir deltaya ve bütün bunları çevreleyen tarihi ve kültürel zenginliklere sahiptir. İyi değerlendirildiğinde ve korunabildiğinde bu zenginliklerimiz Devletimize yani hazineye de önemli katkılar sağlıyor. Bu yıl Temmuz ayı sonu itibariye yaklaşık 700 bin kişi Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na ziyaret etti.”

“Ziyaretçi sayısı her yıl artıyor”

Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın yarımada olarak 10 bin 985 ve delta olarak 16 bin 613 hektar olmak üzere toplam 27 bin 598 hektarlık bir yüz ölçümüne sahip olduğunu ifade eden Milli Park Müdürü Koray Aşık, sözlerini şöyle tamamladı:

“Dilek Yarımadası Milli Parkı, Türkiye’deki maki florasının en iyi örneklerine sahip olduğu gibi, kuzey yamaçlarında Karadeniz florasına ait türleri de barındırmaktadır. Delta ise Ege Bölgesi’nde göçmen kuşlar için en önemli yaşama alanlarından biridir. Delta aynı zamanda deniz balıklarının yumurta bırakma sahasıdır. Yarımada, yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin hem ateşsiz piknik yapıp hem de denize girip serinlediği bir merkez haline gelmektedir. Parkımızı 2012 yılında; 483 bin, 2103 yılında; 560 bin, 2014 yılında; 712 bin, 2015 yılında 832 bin ve 2016 yılının ilk 7 ayında ise yaklaşık 700 bin kişi ziyaret etti. Yılsonunda bu rakamın 1 milyon kişiyi bulacağını tahmin ediyoruz.”

Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda ziyaretçi ve araç giriş ücretlerinin yaya ve bisiklet 4 TL, motosiklet 8 TL, otomobil 12 TL, küçük minibüs 36 TL, büyük minibüs 60 TL, otobüslere de 120 TL olduğu belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.