Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Didim’in doğalgazı imza bekliyor

GÜNCEL 09.02.2018 - 09:38, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4061+ kez okundu.
 

Didim’in doğalgazı imza bekliyor

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, yaptığı basın toplantısı ile gündemi değerlendirip, 2018 yılı içinde yapılacak hizmetlerden söz etti.

AYDIN-  Başkan Atabay, Didim'e doğalgaz gelmesi ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini projenin ilgili bakanlıkta imza beklediğini söyledi. TÜİK verilerine göre Didim’in artan nüfusuyla ilgili değerlendirme yapan Didim Belediye Başkanı Atabay, “Nüfus artışında ikinci sıradayız. Aydın’ın da merkezi saymazsak en fazla nüfusuna sahip 4. ilçeyiz. Bu yıl da en fazla nüfus artışı ilçemizde olmuş. Bunun bir çok nedeni var, ama arz talep meselesi de buna etken. Bana göre artık bunun yavaşlaması lazım” dedi. İlçeye Doğalgaz gelmesiyle ilgili de konuşan Atabay, “Yönetmelik değişti; 20 bin nüfusun üzerinde olan yerlere doğalgaz gelecek. BOTAŞ ve EPDK’dan imzalar atıldı. Artık Bakanlığı bekliyoruz. Takibini yapıyoruz” dedi. “Gençler için yeni spor alanları yapılacak" Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde inşa edilen spor kompleksinin içerisinde 2 adet futbol 1 adet tenis sahası yapıldığını belirten Atabay, kompleksin içerisinde kondisyon aletleri, yürüyüş yolu ve kafeterya bulunacağını belirtti. Atabay, “Şubat ayında burayı açacağız. Çok cüzi bir fiyat alarak halkın hizmetine sokacağız. Ayrıca aynı bölgede yer alan 2 adet boş alan var. Buraları da ailelerin gelebileceği, nezih alanlara dönüştüreceğiz" dedi. "Didim spor müsabakalarının da merkezi olacak" Yazın sezonu başında ve sonunda şampiyonaların yapılacağını kaydeden Atabay, “Triatlan Şampiyonası’nn 2.si yapacağız. Federasyon, tarihi belirleyecek. 6 Ekim’de ise Yarı Maraton Türkiye Şampiyonası’nı Didim’de yapacağız. 22 km’lik parkurda olacak. Takvim ilerleyen günlerde açıklanacak” diyerek Didim ilçesinin turizmin yanında spor müsabakalarının da merkezi yapmayı hedeflediklerini söyledi. Didim’de 2018 yılında yapılacak yol yapım çalışmalarına değinen Başkan Atabay, “Bu ayın 12’sinde 100 bin m2’lik parka taşı ihalesine çıkacağız. İller Bankası’ndan aldığımız krediyle 350 bin m2’lik ihaleye çıkacağız. Ayrıca geçen yıl 160 bin m2 yol yaptık" diyerek Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de 14 ana yol ve bulvarda sıcak asfalt çalışmasına başladığını kaydetti.
Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, yaptığı basın toplantısı ile gündemi değerlendirip, 2018 yılı içinde yapılacak hizmetlerden söz etti.

AYDIN-  Başkan Atabay, Didim'e doğalgaz gelmesi ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini projenin ilgili bakanlıkta imza beklediğini söyledi.

TÜİK verilerine göre Didim’in artan nüfusuyla ilgili değerlendirme yapan Didim Belediye Başkanı Atabay, “Nüfus artışında ikinci sıradayız. Aydın’ın da merkezi saymazsak en fazla nüfusuna sahip 4. ilçeyiz. Bu yıl da en fazla nüfus artışı ilçemizde olmuş. Bunun bir çok nedeni var, ama arz talep meselesi de buna etken. Bana göre artık bunun yavaşlaması lazım” dedi. İlçeye Doğalgaz gelmesiyle ilgili de konuşan Atabay, “Yönetmelik değişti; 20 bin nüfusun üzerinde olan yerlere doğalgaz gelecek. BOTAŞ ve EPDK’dan imzalar atıldı. Artık Bakanlığı bekliyoruz. Takibini yapıyoruz” dedi.

“Gençler için yeni spor alanları yapılacak"

Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde inşa edilen spor kompleksinin içerisinde 2 adet futbol 1 adet tenis sahası yapıldığını belirten Atabay, kompleksin içerisinde kondisyon aletleri, yürüyüş yolu ve kafeterya bulunacağını belirtti. Atabay, “Şubat ayında burayı açacağız. Çok cüzi bir fiyat alarak halkın hizmetine sokacağız. Ayrıca aynı bölgede yer alan 2 adet boş alan var. Buraları da ailelerin gelebileceği, nezih alanlara dönüştüreceğiz" dedi.

"Didim spor müsabakalarının da merkezi olacak"

Yazın sezonu başında ve sonunda şampiyonaların yapılacağını kaydeden Atabay, “Triatlan Şampiyonası’nn 2.si yapacağız. Federasyon, tarihi belirleyecek. 6 Ekim’de ise Yarı Maraton Türkiye Şampiyonası’nı Didim’de yapacağız. 22 km’lik parkurda olacak. Takvim ilerleyen günlerde açıklanacak” diyerek Didim ilçesinin turizmin yanında spor müsabakalarının da merkezi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Didim’de 2018 yılında yapılacak yol yapım çalışmalarına değinen Başkan Atabay, “Bu ayın 12’sinde 100 bin m2’lik parka taşı ihalesine çıkacağız. İller Bankası’ndan aldığımız krediyle 350 bin m2’lik ihaleye çıkacağız. Ayrıca geçen yıl 160 bin m2 yol yaptık" diyerek Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de 14 ana yol ve bulvarda sıcak asfalt çalışmasına başladığını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.