Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Didim’de rekor nüfus artışı

GENEL 03.02.2019 - 15:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3625+ kez okundu.
 

Didim’de rekor nüfus artışı

İçişleri Bakanlığı’nın Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Aydın'ın turistik ilçesi Didim’in nüfusu binde 67,99’lık artışla 79 bin 464’den 85 bin 55’e yükseldiği bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, Aydın’ın iki turistik ilçesinden biri olan Didim, 2018 yılında da nüfus en fazla artan ilçe unvanını sürdürdü. 2017 yılında nüfusu binde 29,37 artan Didim’in 2018 yılındaki artış hızı ise binde 67,99 oldu. Bir önceki yıla göre nüfus artış hızı iki katını geçerken, 79 bin 464 olan nüfusu 2018’de 85 bin 55’e yükseldi. Didim’deki artan nüfus oranıyla ilgili değerlendirme yapan Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, “Bilindiği gibi ilçemizin nüfusu her geçen yıl artıyor. Bu artış sadece denizi, iklimi ve güneşe bağlamıyoruz. Artık insanlar Büyükşehirlerdeki baskıcı tutumdan kaçarak Ege ve Akdeniz’de kendilerine yer seçiyorlar. İnsanlar özgür yaşamak, dilediğince gezmek ve rahat ortamlarda yaşamını idame ettirmek istiyorlar. Bu tercihler arasında yerel yönetimlerin sunduğu hizmet ve çalışmalarda etkili oluyor. Sadece ülke içerisinde değil, yurt dışındaki vatandaşlarımızın da tercihlerini Didim’den yana kullandığını görüyoruz” şeklinde konuştu.
İçişleri Bakanlığı’nın Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Aydın'ın turistik ilçesi Didim’in nüfusu binde 67,99’lık artışla 79 bin 464’den 85 bin 55’e yükseldiği bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, Aydın’ın iki turistik ilçesinden biri olan Didim, 2018 yılında da nüfus en fazla artan ilçe unvanını sürdürdü. 2017 yılında nüfusu binde 29,37 artan Didim’in 2018 yılındaki artış hızı ise binde 67,99 oldu. Bir önceki yıla göre nüfus artış hızı iki katını geçerken, 79 bin 464 olan nüfusu 2018’de 85 bin 55’e yükseldi.

Didim’deki artan nüfus oranıyla ilgili değerlendirme yapan Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, “Bilindiği gibi ilçemizin nüfusu her geçen yıl artıyor. Bu artış sadece denizi, iklimi ve güneşe bağlamıyoruz. Artık insanlar Büyükşehirlerdeki baskıcı tutumdan kaçarak Ege ve Akdeniz’de kendilerine yer seçiyorlar. İnsanlar özgür yaşamak, dilediğince gezmek ve rahat ortamlarda yaşamını idame ettirmek istiyorlar. Bu tercihler arasında yerel yönetimlerin sunduğu hizmet ve çalışmalarda etkili oluyor. Sadece ülke içerisinde değil, yurt dışındaki vatandaşlarımızın da tercihlerini Didim’den yana kullandığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.