Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Didim'de Mavişehir esnafı tedirgin

GÜNCEL 27.08.2016 - 08:36, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3357+ kez okundu.
 

Didim'de Mavişehir esnafı tedirgin

Didim’de Akbük'ten Taşburun’a kadar uzanan sahil şeridinde kıyı kanununa muhalif yapılaşmaların kaldırılması için kurulan kıyı tespit komisyonu bir süre önce çalışmalarına başlamıştı.

AYDIN- Bu kapsamda işyerleriyle alakalı tespitler yapılan ve tutanaklar tutulan Mavişehir Sahilindeki 5 işletmenin sahipleri işyerlerinin durumunu ve süreci konuşmak için öncelikle Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ ve Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ile bir araya geldi. İşletmeciler Oda başkanlarının gerekli merciler ile görüşerek kendilerinin durumunun açıklığa kavuşturmasını istediler. Oda Başkanları ilk olarak Didim kaymakamı İskender Yönden ile görüşerek sorunu çözmeye çalışacaklarını söyledi. Oda Başkanları Üstündağ ve Pektaşoğlu Sorunun Çözümü İçin önce birebir sonra da esnaflarla birlikte olmak üzere iki kez Kaymakam İskender Yönden ile bir araya geldi. Kaymakamlık makamındaki görüşmede durumlarını ifade eden işletmeciler, 1974 öncesinde şahıslara ait olan ve sonrasında devletleştirilerek Milli Emlak’a geçen işyerlerinde o yıllardan bu tarafa işletmeci olduklarını söyleyerek ilçede ailelerin güvenle dolaşabilecekleri, kafa dinleyecekleri, sakin ve nezih mekânlar olduklarını vurguladılar.  Didim’in her yerinden müdavimlerinin burayı çok sevdiğini bildirerek gerekli görülen yerleri bizzat kendilerinin kaldıracaklarını fakat buradaki mekânların topyekûn kaldırılarak buranın bu işlevinin yok edilmemesini istediler. Didim kaymakamı İskender Yönden kendisinin de ailesi ile birlikte sık sık gittiği Mavişehir’de vakit geçirmekten keyif aldığını ama yasanın da açık olduğunu, eğer bu işletmelerin durumunu etkileyen bir durum varsa gereğinin yapılacağını söyledi. Mavişehir’deki bu durumun Kıyılardaki ticari yapılaşmaları kapsayan kararlarla bir arada değerlendirilerek ilk kıyı tespit ve kontrol komisyonu toplantısında görüşülmesini, bu toplantıya ticari işletmeleri temsilen Oda Başkanlarının da katılması istedi. İnsanların denize girdiği bölgelerde izinsiz olan şemsiye, şezlong ve iskelelerle Halkın denize girmesini engelleyen sınırlayıcı her durumu ortadan kaldıracaklarını söyledi. Ayrıca Oda Başkanları tarafından bir yazı ile Kaymakamlığa iletilen, komisyonca ilçemiz kıyılarında tespiti yapılan kanuna muhalif durumdaki taşınmazlar hakkında gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra yasal sınırlar içerisinde yeniden ticari alanlar oluşturulması durumunda, tespitin yapıldığı dönemdeki işletme sahiplerine öncelik tanınmasını talebini de Kaymakam İskender Yönden olumlu karşıladı.
Didim’de Akbük'ten Taşburun’a kadar uzanan sahil şeridinde kıyı kanununa muhalif yapılaşmaların kaldırılması için kurulan kıyı tespit komisyonu bir süre önce çalışmalarına başlamıştı.

AYDIN- Bu kapsamda işyerleriyle alakalı tespitler yapılan ve tutanaklar tutulan Mavişehir Sahilindeki 5 işletmenin sahipleri işyerlerinin durumunu ve süreci konuşmak için öncelikle Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ ve Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ile bir araya geldi.

İşletmeciler Oda başkanlarının gerekli merciler ile görüşerek kendilerinin durumunun açıklığa kavuşturmasını istediler. Oda Başkanları ilk olarak Didim kaymakamı İskender Yönden ile görüşerek sorunu çözmeye çalışacaklarını söyledi. Oda Başkanları Üstündağ ve Pektaşoğlu Sorunun Çözümü İçin önce birebir sonra da esnaflarla birlikte olmak üzere iki kez Kaymakam İskender Yönden ile bir araya geldi.

Kaymakamlık makamındaki görüşmede durumlarını ifade eden işletmeciler, 1974 öncesinde şahıslara ait olan ve sonrasında devletleştirilerek Milli Emlak’a geçen işyerlerinde o yıllardan bu tarafa işletmeci olduklarını söyleyerek ilçede ailelerin güvenle dolaşabilecekleri, kafa dinleyecekleri, sakin ve nezih mekânlar olduklarını vurguladılar.  Didim’in her yerinden müdavimlerinin burayı çok sevdiğini bildirerek gerekli görülen yerleri bizzat kendilerinin kaldıracaklarını fakat buradaki mekânların topyekûn kaldırılarak buranın bu işlevinin yok edilmemesini istediler.

Didim kaymakamı İskender Yönden kendisinin de ailesi ile birlikte sık sık gittiği Mavişehir’de vakit geçirmekten keyif aldığını ama yasanın da açık olduğunu, eğer bu işletmelerin durumunu etkileyen bir durum varsa gereğinin yapılacağını söyledi. Mavişehir’deki bu durumun Kıyılardaki ticari yapılaşmaları kapsayan kararlarla bir arada değerlendirilerek ilk kıyı tespit ve kontrol komisyonu toplantısında görüşülmesini, bu toplantıya ticari işletmeleri temsilen Oda Başkanlarının da katılması istedi. İnsanların denize girdiği bölgelerde izinsiz olan şemsiye, şezlong ve iskelelerle Halkın denize girmesini engelleyen sınırlayıcı her durumu ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Ayrıca Oda Başkanları tarafından bir yazı ile Kaymakamlığa iletilen, komisyonca ilçemiz kıyılarında tespiti yapılan kanuna muhalif durumdaki taşınmazlar hakkında gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra yasal sınırlar içerisinde yeniden ticari alanlar oluşturulması durumunda, tespitin yapıldığı dönemdeki işletme sahiplerine öncelik tanınmasını talebini de Kaymakam İskender Yönden olumlu karşıladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.