Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Didim’de Gaziler Günü törenle kutlandı

GÜNCEL 19.09.2016 - 17:06, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3781+ kez okundu.
 

Didim’de Gaziler Günü törenle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü ve Ulu Önder Atatürk’e Gazilik Unvanının verilişini 95. yılı dolayısıyla Didim’de bir kutlama töreni düzenlendi.

AYDIN- Tören kapsamında Atatürk Heykeline çelenk konuldu.  Kent Meydanında yapılan törene Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, İlçe Jandarma Komutan Gürkan Kabakçı, Daire Amirleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Didim Şubesi yönetimi ve üyeleri, Siyasi parti İlçe temsilcileri, Meslek Odaları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Gaziler günü dolayısıyla İlçe protokolüne göre sırayla Atatürk heykeline çelenk koyulurken , siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da çelenk koydu. Törenin ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu; akabinde İstiklal Marşı okundu. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Didim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Emine Aslan Kireç yaptı. Kireç “Bugün Türküye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya meydan muharebesinin kazanılmasına müteakip 19 Eylül’de TBMM tarafından Mareşallik unvanı verildi ve Gaziler günü olarak kutlanıyor. Türk milleti tarih boyunca hür yaşamış asil bir millettir. 3 kıtada kılıç sallamış zaferler yazmış vatan millet ve bayrak aşkıyla tarihteki birçok savaşta yüzünün akıyla çıkmıştır. Türk Milleti olarak şehit ve gazilerimizin destanını övünçle anlatmaktadır. Türk tarihinde altın sayfalar yazdıran gazilerimiz ve kanla bu toprakları sulayan şehitlerimiz hatırlamak en büyük görevimiz. Şehit ve Gaziler toprağı ulus yapan değerlerdir” ifadelerine yer verdi. Törende konuşan Muharip Gazi İlker Türkoğlu ise konuşmasında Gazilerin ülkenin teminatı olduğunu belirterek “19 Eylül Gaziler günü azizi vatanın bekası ve bağımsızlığı uğuruna muhaberede canlarını feda ederek ortaya koyduğu büyük gündür. Bunu kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. Mustafa Kemal ve Atatürk ve arkadaşlarının önderliğinde yürütülen hürriyet ve bağımsızlık mücadele ateş topuna dönüşerek amacına ulaşmıştır. Mustafa Kemal Atatürk milleti tarafından gazi unvanı verilen ilk kişidir. Kahraman gaziler sizler Ulu Önder’in birer temsilcileriniz. Sizler şehitlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin teminatısınız“ dedi.
19 Eylül Gaziler Günü ve Ulu Önder Atatürk’e Gazilik Unvanının verilişini 95. yılı dolayısıyla Didim’de bir kutlama töreni düzenlendi.

AYDIN- Tören kapsamında Atatürk Heykeline çelenk konuldu. 

Kent Meydanında yapılan törene Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, İlçe Jandarma Komutan Gürkan Kabakçı, Daire Amirleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Didim Şubesi yönetimi ve üyeleri, Siyasi parti İlçe temsilcileri, Meslek Odaları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Gaziler günü dolayısıyla İlçe protokolüne göre sırayla Atatürk heykeline çelenk koyulurken , siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da çelenk koydu. Törenin ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu; akabinde İstiklal Marşı okundu.

Ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Didim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Emine Aslan Kireç yaptı. Kireç “Bugün Türküye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya meydan muharebesinin kazanılmasına müteakip 19 Eylül’de TBMM tarafından Mareşallik unvanı verildi ve Gaziler günü olarak kutlanıyor. Türk milleti tarih boyunca hür yaşamış asil bir millettir. 3 kıtada kılıç sallamış zaferler yazmış vatan millet ve bayrak aşkıyla tarihteki birçok savaşta yüzünün akıyla çıkmıştır. Türk Milleti olarak şehit ve gazilerimizin destanını övünçle anlatmaktadır. Türk tarihinde altın sayfalar yazdıran gazilerimiz ve kanla bu toprakları sulayan şehitlerimiz hatırlamak en büyük görevimiz. Şehit ve Gaziler toprağı ulus yapan değerlerdir” ifadelerine yer verdi.

Törende konuşan Muharip Gazi İlker Türkoğlu ise konuşmasında Gazilerin ülkenin teminatı olduğunu belirterek “19 Eylül Gaziler günü azizi vatanın bekası ve bağımsızlığı uğuruna muhaberede canlarını feda ederek ortaya koyduğu büyük gündür. Bunu kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. Mustafa Kemal ve Atatürk ve arkadaşlarının önderliğinde yürütülen hürriyet ve bağımsızlık mücadele ateş topuna dönüşerek amacına ulaşmıştır. Mustafa Kemal Atatürk milleti tarafından gazi unvanı verilen ilk kişidir. Kahraman gaziler sizler Ulu Önder’in birer temsilcileriniz. Sizler şehitlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin teminatısınız“ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.