Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Didim’de Fen Lisesi için ilk adım

EĞİTİM 20.08.2016 - 13:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3904+ kez okundu.
 

Didim’de Fen Lisesi için ilk adım

AK Parti ilçe Başkanı Cenk Ünlü, “Gelecek Yıl Didim’e Fen Lisesi Kazandıracağız” dedi.

AYDIN- 15 Temmuz’da Askeri darbe girişimin sonrasında başlatılan operasyonlarda birçok özel okulla el konulmuş ve devlet envanterine kaydedilmişti. Operasyonlar kapsamında kapatılan okullardan Didim Özel Gonca Koleji Aydın’da gerçekleşen kapsamlı operasyon sonrası mühürlenmişti.   Didim’in ihtiyacı olan İmam Hatip Lisesi ve ortaokulu inşaatı devam ederken yapılan açıklamalarda AK Parti ilçe Başkanı Cenk Ünlü’nün “Sırada Fen Lisesi var” sözünün Didimliler tarafından yeniden gündeme alınması ve kapatılan okulun Fen Lisesi olarak faaliyet göstermesi isteniyor.  Daha önce Didim’e Fen Lisesi yapılması için toplanan imzalar ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yer tahsis edilmesi için görüşmelerin devam ettiği bilgisi paylaşılmış ve programa alındığı bilgisi siyasiler ve kamu görevlileri tarafından teyit edilmişti. Son yapılan TEOG sonuçlarından da anlaşıldığı üzere, Didimli birçok öğrencinin Didim dışındaki Fen liselerinde eğitim gördüğü ve birçok öğrencinin her gün yolculuk yaparak eğitimine devam ettiği kimi öğrencilerinde bu okulların pansiyonunda yatılı olarak kaldığı biliniyor. Didim’in yükselen nüfusu ve Fen Lisesi eksiğinin kapatılan okulun Fen Lisesi olarak tahsis edilmesi öğrenci velilerinin de rahatlamalarına neden olacak.  Konuyla ilgili olarak bilgiler veren AK Parti İlçe Başkanı Cenk Ünlü, “Fen lisesi olması noktasında çalışma bulunduk. 2016 yılı içerisinde teknik olarak mümkün değil hem yurdu yok hem de sınav kitapçıklarından yer almadığı için de mümkün değil. Bu yıl o okulu orta öğretim kurumu olarak hizmet verecek. 2016-2017 eğitim döneminde yurt eksikliğinin tamamlanması ve burasının gelecek yıl sınav kitapçığına girmesinin ardından Fen lisesi  olarak 2017-2018 eğitim yılında hizmet verecek. Bu konuda takiplerimiz devam edecek” dedi.
AK Parti ilçe Başkanı Cenk Ünlü, “Gelecek Yıl Didim’e Fen Lisesi Kazandıracağız” dedi.

AYDIN- 15 Temmuz’da Askeri darbe girişimin sonrasında başlatılan operasyonlarda birçok özel okulla el konulmuş ve devlet envanterine kaydedilmişti.

Operasyonlar kapsamında kapatılan okullardan Didim Özel Gonca Koleji Aydın’da gerçekleşen kapsamlı operasyon sonrası mühürlenmişti.   Didim’in ihtiyacı olan İmam Hatip Lisesi ve ortaokulu inşaatı devam ederken yapılan açıklamalarda AK Parti ilçe Başkanı Cenk Ünlü’nün “Sırada Fen Lisesi var” sözünün Didimliler tarafından yeniden gündeme alınması ve kapatılan okulun Fen Lisesi olarak faaliyet göstermesi isteniyor. 

Daha önce Didim’e Fen Lisesi yapılması için toplanan imzalar ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yer tahsis edilmesi için görüşmelerin devam ettiği bilgisi paylaşılmış ve programa alındığı bilgisi siyasiler ve kamu görevlileri tarafından teyit edilmişti.

Son yapılan TEOG sonuçlarından da anlaşıldığı üzere, Didimli birçok öğrencinin Didim dışındaki Fen liselerinde eğitim gördüğü ve birçok öğrencinin her gün yolculuk yaparak eğitimine devam ettiği kimi öğrencilerinde bu okulların pansiyonunda yatılı olarak kaldığı biliniyor.

Didim’in yükselen nüfusu ve Fen Lisesi eksiğinin kapatılan okulun Fen Lisesi olarak tahsis edilmesi öğrenci velilerinin de rahatlamalarına neden olacak.  Konuyla ilgili olarak bilgiler veren AK Parti İlçe Başkanı Cenk Ünlü, “Fen lisesi olması noktasında çalışma bulunduk. 2016 yılı içerisinde teknik olarak mümkün değil hem yurdu yok hem de sınav kitapçıklarından yer almadığı için de mümkün değil. Bu yıl o okulu orta öğretim kurumu olarak hizmet verecek. 2016-2017 eğitim döneminde yurt eksikliğinin tamamlanması ve burasının gelecek yıl sınav kitapçığına girmesinin ardından Fen lisesi  olarak 2017-2018 eğitim yılında hizmet verecek. Bu konuda takiplerimiz devam edecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.