Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Didim yıllardır küçük işlerle boğuşuyor

GÜNCEL 22.08.2016 - 12:42, Güncelleme: 24.12.2020 - 10:50 3816+ kez okundu.
 

Didim yıllardır küçük işlerle boğuşuyor

Aydın’ın Didim ilçesin de faaliyet gösteren yerleşik esnaf, 2016 yılı turizm sezonundan umduğunu bulamadıklarını iddia etti.

AYDIN- Didim turizm bölgesi olmasına rağmen yerleşik esnafın yabancı turistlerden yaralanamadığını savunan Didimli esnaf Fatih Yılmaz, tur aracılığıyla gelen yabancı turistlerin ilçede belli başlı 5 yıldızlı otellerde konaklandığını ve paket programlı her şey dahil olması nedeniyle turistin otel içinde ihtiyaçların karşılandığı ve yerel esnafın bundan yaralanamadığını belitti. İlçeye turlar ile gelen turist kafilelerin en başta Bulgaristan, Romanya, Ukrayna ve Rusya ağırlıklı olmakla beraber ilçeye yerleşmiş İngilizlerin olduğunu ifade eden Yılmaz, Didim bir turizm ilçesi olmasına rağmen turizm mevsimin 4-5 ayla sınırlandırıldığını, bunu 9-10 aya yaymak için önemli projelerin üretilmediği ve yıllardır ilçe küçük işlerle boğuştuğunu söyledi. Turizm Derneklerin Faaliyetleri Yetersiz Didim turizm derneklerin tanıtım faaliyetlerin yetersiz olduğunu savunan Yılmaz, derneklerin uluslararası boyuta çalışmaları sürdürürken büyük turizmcilere yönelik ve onarın yönlendirmelerinin etkisinde kalarak faaliyet gösterdiğini yerel turizm ve yerel esnafın yaşadığı güçlükleri ve sorunlarına çözüm arama yönünde ki çalışmaların da yetersiz olduğunu ve esnaf ve sanatkarlar birlikleri ile mevcut odalarla koordinasyonda etkisiz ve yüzeysel kaldıklarını ifade etti. ADÜ Didim Konseptine Uygun Fakülte Açsın Didim ilçesin de 30 yıldır baba mesleğini sürdürdüğünü ifade eden esnaf Fatih Yılmaz, ilçede turizm sezonu 1 Mayıs itibari ile açıldığını sezonun 5-6 ayla sınırlı kaldığını, 1 Kasım itibarı ile nihai sonuca varmasıyla yerel esnafın da kepenklerini bir sonraki turizm sezonun açılmasına kadar kapatmak zorunda kaldığını belirtti. Yetkililerin, yerleşik esnafın faaliyetlerinin yıl boyunca devam ettirmeleri için turizm sezonun uzatılmasına yönelik projelerin üretilmesi istediğini ifade eden Yılmaz, yerel esnafın kepenk kapatmasını önlemeye yönelik Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) yönetimi Didim konseptine uygun Fakülte açması, kışın üniversite öğrencilerin ilçede barınması tüm ilçe esnafın arzusu olduğunu sözlerine ekledi.
Aydın’ın Didim ilçesin de faaliyet gösteren yerleşik esnaf, 2016 yılı turizm sezonundan umduğunu bulamadıklarını iddia etti.

AYDIN- Didim turizm bölgesi olmasına rağmen yerleşik esnafın yabancı turistlerden yaralanamadığını savunan Didimli esnaf Fatih Yılmaz, tur aracılığıyla gelen yabancı turistlerin ilçede belli başlı 5 yıldızlı otellerde konaklandığını ve paket programlı her şey dahil olması nedeniyle turistin otel içinde ihtiyaçların karşılandığı ve yerel esnafın bundan yaralanamadığını belitti.

İlçeye turlar ile gelen turist kafilelerin en başta Bulgaristan, Romanya, Ukrayna ve Rusya ağırlıklı olmakla beraber ilçeye yerleşmiş İngilizlerin olduğunu ifade eden Yılmaz, Didim bir turizm ilçesi olmasına rağmen turizm mevsimin 4-5 ayla sınırlandırıldığını, bunu 9-10 aya yaymak için önemli projelerin üretilmediği ve yıllardır ilçe küçük işlerle boğuştuğunu söyledi.

Turizm Derneklerin Faaliyetleri Yetersiz

Didim turizm derneklerin tanıtım faaliyetlerin yetersiz olduğunu savunan Yılmaz, derneklerin uluslararası boyuta çalışmaları sürdürürken büyük turizmcilere yönelik ve onarın yönlendirmelerinin etkisinde kalarak faaliyet gösterdiğini yerel turizm ve yerel esnafın yaşadığı güçlükleri ve sorunlarına çözüm arama yönünde ki çalışmaların da yetersiz olduğunu ve esnaf ve sanatkarlar birlikleri ile mevcut odalarla koordinasyonda etkisiz ve yüzeysel kaldıklarını ifade etti.

ADÜ Didim Konseptine Uygun Fakülte Açsın

Didim ilçesin de 30 yıldır baba mesleğini sürdürdüğünü ifade eden esnaf Fatih Yılmaz, ilçede turizm sezonu 1 Mayıs itibari ile açıldığını sezonun 5-6 ayla sınırlı kaldığını, 1 Kasım itibarı ile nihai sonuca varmasıyla yerel esnafın da kepenklerini bir sonraki turizm sezonun açılmasına kadar kapatmak zorunda kaldığını belirtti.

Yetkililerin, yerleşik esnafın faaliyetlerinin yıl boyunca devam ettirmeleri için turizm sezonun uzatılmasına yönelik projelerin üretilmesi istediğini ifade eden Yılmaz, yerel esnafın kepenk kapatmasını önlemeye yönelik Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) yönetimi Didim konseptine uygun Fakülte açması, kışın üniversite öğrencilerin ilçede barınması tüm ilçe esnafın arzusu olduğunu sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.