Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Didim Yazarlar Festivali başladı

KÜLTÜR 31.07.2015 - 15:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2846+ kez okundu.
 

Didim Yazarlar Festivali başladı

Didim Belediyesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen Altınkum Yazarlar Festivali'nde ilk olarak yerel yazarlar okurlarıyla buluştu.

28 Temmuz’da başlayan Festival kapsamında yerel yazarlar Leyla Akgül, Ceyhun Tokgöz, Kevser Yeşiltaş, Vehbi Bardakçı, Abbas Karabulut, Selda Davran, Fatma Paksoy, Gülsüm Çoskun düzenlenen imza gününe katıldı. Etkinliğin ilk gününe Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu’da yazarları yalnız bırakmadı. Festivale katılan tüm Anadolu yazarlarına birer plaket veren Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, “Bu yıl 11’ncisi düzenlenen festivalimizi ulusal yazarların ötesinde yaşadığı bölgede bir değer olan Anadolu yazarlarıyla da festivalimize ayrı bir renk kattık. Kitapsever yurttaşlarımızın bu yazarlarımıza büyük ilgi göstermesi bizi son derece memnun etmiştir” şeklinde konuştu. Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, 11’ncini düzenlemekte oldukları Yazarlar Festivali’yle amaçlarının ilçelerini ülke çapında tanıtmak olduğunu söyledi. Bu yıl festivale daha çok esnafı da katarak Didim halkıyla el ele vermek istediklerini belirten Başkan Atabay, sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu yıl 11’ncisini düzenlediğimiz Altınkum Yazarlar Festivalimize bu yıl hiç olmadığı kadar sahip çıktık. Esnafımızla el ele vererek festival standımızı baştan aşağıya Didim markasını ön plana çıkararak yeniledik. Buradan bir kez daha standın yapımına katkı sağlayan tüm esnafımıza ve yıllardır bu festivali bu noktaya taşıyan, emek veren arkadaşlarımıza ve festivalin yaratıcısı Hayri Kandemir’e de değerli katkılarıyla festivalimizi onurlandıran tüm yazarlarımıza da teşekkür ediyorum. Didim, geçmişte olduğu gibi gelecekte de kültür ve sanatın merkezi aydınlanmasının ışığı olsun diye bu yola çıktık. Tüm Didimlilerin bu aydınlanma yolunda Yazarlar Festivali standımızı ve yazarlarımızı yalnız bırakmamalarını diliyor ve Didim’e gelen misafirlerimizin ilçemizin güzelliklerini gezmeleri sonrasında bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum” Altınkum Yazarlar Festivali ünlü yazarların katılımıyla 15 Ağustos tarihine kadar Altınkum girişinde bulunan yazarlar standında devam edecek.
Didim Belediyesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen Altınkum Yazarlar Festivali'nde ilk olarak yerel yazarlar okurlarıyla buluştu.

28 Temmuz’da başlayan Festival kapsamında yerel yazarlar Leyla Akgül, Ceyhun Tokgöz, Kevser Yeşiltaş, Vehbi Bardakçı, Abbas Karabulut, Selda Davran, Fatma Paksoy, Gülsüm Çoskun düzenlenen imza gününe katıldı. Etkinliğin ilk gününe Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu’da yazarları yalnız bırakmadı.

Festivale katılan tüm Anadolu yazarlarına birer plaket veren Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, “Bu yıl 11’ncisi düzenlenen festivalimizi ulusal yazarların ötesinde yaşadığı bölgede bir değer olan Anadolu yazarlarıyla da festivalimize ayrı bir renk kattık. Kitapsever yurttaşlarımızın bu yazarlarımıza büyük ilgi göstermesi bizi son derece memnun etmiştir” şeklinde konuştu.

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, 11’ncini düzenlemekte oldukları Yazarlar Festivali’yle amaçlarının ilçelerini ülke çapında tanıtmak olduğunu söyledi. Bu yıl festivale daha çok esnafı da katarak Didim halkıyla el ele vermek istediklerini belirten Başkan Atabay, sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu yıl 11’ncisini düzenlediğimiz Altınkum Yazarlar Festivalimize bu yıl hiç olmadığı kadar sahip çıktık. Esnafımızla el ele vererek festival standımızı baştan aşağıya Didim markasını ön plana çıkararak yeniledik. Buradan bir kez daha standın yapımına katkı sağlayan tüm esnafımıza ve yıllardır bu festivali bu noktaya taşıyan, emek veren arkadaşlarımıza ve festivalin yaratıcısı Hayri Kandemir’e de değerli katkılarıyla festivalimizi onurlandıran tüm yazarlarımıza da teşekkür ediyorum. Didim, geçmişte olduğu gibi gelecekte de kültür ve sanatın merkezi aydınlanmasının ışığı olsun diye bu yola çıktık. Tüm Didimlilerin bu aydınlanma yolunda Yazarlar Festivali standımızı ve yazarlarımızı yalnız bırakmamalarını diliyor ve Didim’e gelen misafirlerimizin ilçemizin güzelliklerini gezmeleri sonrasında bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum”

Altınkum Yazarlar Festivali ünlü yazarların katılımıyla 15 Ağustos tarihine kadar Altınkum girişinde bulunan yazarlar standında devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.