Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Didim Vergi Dairesi E- Tebligat’ı anlattı

EKONOMİ (AA) - Anadolu Ajansı | 21.11.2015 - 19:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2451+ kez okundu.
 

Didim Vergi Dairesi E- Tebligat’ı anlattı

Didim Vergi Dairesi Müdürlüğü E- tebligat uygulaması ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 Canan Kulfel/Didim  Toplantıda konuşan Didim Vergi Dairesi Müdürü Aziz Sarı, e- tebligatın mükellefleri ilgilendirdiğini belirterek uygulamanın 1 Ocak 2016 tarihine başlayacağını söyledi. Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Kaymakam adayı Emre Can Polat, Aydın SMMO Başkanı Fettah Açan, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Aydın SMMO Didim temsilcisi Ahmet Karaoğlu, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Yardımcısı Metin Destici ile muhasebeciler katıldı. Didim Vergi Dairesi Aziz Sarı, 1 Ocak 2016’dan itibaren e- tebligat döneminin başlayacağını, mükelleflere bu konudaki bilginin yine mükelleflerin isteğine göre kısa mesaj yada e-posta yöntemiyle yapılacağını söyledi. Sarı 1 Ocak’tan itibaren mükelleflere tebligatın gelmeyeceğini ve her mükellefin e-tebligatla ilgili internet üzerinde şife ve kullanıcı adıyla tebligatlarını görebileceğini belirtti. Sarı, “Bu sorumluluk mükelleflerin kendisine ait olacak. Muhasebecilerin bu konuda sorumluluğu olmayacak. Ama bu işi eğer mükellef kendi yapamaz ya da şifre alamazsa muhasebecisinden destek alabilir. Sistemin e-tebligata geçmesinden sonra maliyetler düşecek ve bu para devletin kasasında kalacak. Didim’de bu anlamda ciddi bir posta maliyetimiz vardı. Yılda 100 binin üzerinde posta gönderiyorduk. Bu yükte kalkmış olacak” şeklinde konuştu.
Didim Vergi Dairesi Müdürlüğü E- tebligat uygulaması ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 Canan Kulfel/Didim 

Toplantıda konuşan Didim Vergi Dairesi Müdürü Aziz Sarı, e- tebligatın mükellefleri ilgilendirdiğini belirterek uygulamanın 1 Ocak 2016 tarihine başlayacağını söyledi.

Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Kaymakam adayı Emre Can Polat, Aydın SMMO Başkanı Fettah Açan, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Aydın SMMO Didim temsilcisi Ahmet Karaoğlu, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Yardımcısı Metin Destici ile muhasebeciler katıldı.

Didim Vergi Dairesi Aziz Sarı, 1 Ocak 2016’dan itibaren e- tebligat döneminin başlayacağını, mükelleflere bu konudaki bilginin yine mükelleflerin isteğine göre kısa mesaj yada e-posta yöntemiyle yapılacağını söyledi. Sarı 1 Ocak’tan itibaren mükelleflere tebligatın gelmeyeceğini ve her mükellefin e-tebligatla ilgili internet üzerinde şife ve kullanıcı adıyla tebligatlarını görebileceğini belirtti.

Sarı, “Bu sorumluluk mükelleflerin kendisine ait olacak. Muhasebecilerin bu konuda sorumluluğu olmayacak. Ama bu işi eğer mükellef kendi yapamaz ya da şifre alamazsa muhasebecisinden destek alabilir. Sistemin e-tebligata geçmesinden sonra maliyetler düşecek ve bu para devletin kasasında kalacak. Didim’de bu anlamda ciddi bir posta maliyetimiz vardı. Yılda 100 binin üzerinde posta gönderiyorduk. Bu yükte kalkmış olacak” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.