Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Didim Vegfest’e renkli açılış

KÜLTÜR 20.04.2019 - 15:59, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3395+ kez okundu.
 

Didim Vegfest’e renkli açılış

Aydın’ın Didim İlçesi’nde bu yıl 3. düzenlenen Didim Vegan Festivali resmen açıldı.

DİDİM – Bu yıl 19-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Didim Vegan Festivali’nin resmi açılışı yapıldı. Festivalin ikinci gününde yapılan resmi açılışa Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim’in fahri hemşerisi Hüseyin Baraner, TV ve Program Yapımcısı Emin Çapa, oda başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vegan Sokağı’nda bando eşliğinde gerçekleşen açılışta, İlçe protokolü stantları ve vatandaşları selamlamayarak tören alanına geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mahir Özgür Damar Halk Oyunları Ekipleri gösterilerini sergiledi. Didim’in fahri hemşerisi Hüseyin Baraner da, “Bu festivalin kararını Didim doğru zamanda aldı. 8 milyar insan küçük bir dünyada yaşıyoruz. Dünya yeni buluşlar ve icatların yanında toprağın suyun gölün derelerin ciddi anlamda korunması konusunda dünya birleşti ve seferberlik başlattı. Türkiye bu konuda en ciddi inandığını Didim’den verdi. Didimli dostlar bunu dünyaya yansıttı. Şu anki yaşam tarzımı büyük tehlike yansıtıyor. Dünyada doğayı koruyanlar ne itibarlı kişiler olacak. Bu fikir, Ege’ye ve Türkiye’ye büyük örnek olacak” diye konuştu. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise konuşmasında, “Didim’den tüm dünyaya bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Türkiye dışarıdan görünmek istediği gibi bir memleket değil. Burada Anadolu coğrafyasında kardeşliğiyle burada yaşıyor. Biz tüm insanlığa, doğaya herkese saygılıyız diyoruz. Biz demokrasiyi içimize sindirerek yaşamak istiyoruz ve öle yaşıyoruz. Didim Vegan Festivali bunun birisi, bu büyüyerek devam edecek. Önemli olan bunun ana felsefesini verebilmek” dedi. Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise, “Daha önce görev yaptığımız yerlerde bir çok festival yaptım ama bu festival gerçekten farklı ve önemli. Dünyada bu işi yapan iki yer var; biri Barcelona diğeri Didim.. Bu fikri veren herkese teşekkür ediyorum. Bu noktada hem festivalimizin hem de turizm haftamızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Atabay, festivale katkı sunan kurum ve kişilere teşekkür plaketi verdi. Ardından ilçe protokolü stantları gezerek ürünleri tattılar ve yerinde bilgiler aldılar.
Aydın’ın Didim İlçesi’nde bu yıl 3. düzenlenen Didim Vegan Festivali resmen açıldı.

DİDİM – Bu yıl 19-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Didim Vegan Festivali’nin resmi açılışı yapıldı. Festivalin ikinci gününde yapılan resmi açılışa Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim’in fahri hemşerisi Hüseyin Baraner, TV ve Program Yapımcısı Emin Çapa, oda başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vegan Sokağı’nda bando eşliğinde gerçekleşen açılışta, İlçe protokolü stantları ve vatandaşları selamlamayarak tören alanına geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mahir Özgür Damar Halk Oyunları Ekipleri gösterilerini sergiledi.

Didim’in fahri hemşerisi Hüseyin Baraner da, “Bu festivalin kararını Didim doğru zamanda aldı. 8 milyar insan küçük bir dünyada yaşıyoruz. Dünya yeni buluşlar ve icatların yanında toprağın suyun gölün derelerin ciddi anlamda korunması konusunda dünya birleşti ve seferberlik başlattı. Türkiye bu konuda en ciddi inandığını Didim’den verdi. Didimli dostlar bunu dünyaya yansıttı. Şu anki yaşam tarzımı büyük tehlike yansıtıyor. Dünyada doğayı koruyanlar ne itibarlı kişiler olacak. Bu fikir, Ege’ye ve Türkiye’ye büyük örnek olacak” diye konuştu.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise konuşmasında, “Didim’den tüm dünyaya bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Türkiye dışarıdan görünmek istediği gibi bir memleket değil. Burada Anadolu coğrafyasında kardeşliğiyle burada yaşıyor. Biz tüm insanlığa, doğaya herkese saygılıyız diyoruz. Biz demokrasiyi içimize sindirerek yaşamak istiyoruz ve öle yaşıyoruz. Didim Vegan Festivali bunun birisi, bu büyüyerek devam edecek. Önemli olan bunun ana felsefesini verebilmek” dedi.

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise, “Daha önce görev yaptığımız yerlerde bir çok festival yaptım ama bu festival gerçekten farklı ve önemli. Dünyada bu işi yapan iki yer var; biri Barcelona diğeri Didim.. Bu fikri veren herkese teşekkür ediyorum. Bu noktada hem festivalimizin hem de turizm haftamızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Atabay, festivale katkı sunan kurum ve kişilere teşekkür plaketi verdi. Ardından ilçe protokolü stantları gezerek ürünleri tattılar ve yerinde bilgiler aldılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.