Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Didim turizm sezonuna hazırlanıyor

TURİZM 18.04.2018 - 10:46, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3409+ kez okundu.
 

Didim turizm sezonuna hazırlanıyor

Aydın’ın Didim ilçesinde turizm sezon hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

AYDIN-  Belediye çalışanlarınca yol güzergâhları, refüj, park-bahçe yeşil alanlar ile sahil temizlik çalışmaları devam ederken ilçede sezonluk çalışan esnaf ta tamirat ve tadilat işlerini tamamlamaya çalıştıkları gözlendi. Bölgede uzun yıllardır hizmet vermeye çalıştığını belirten turizmci Ahmet Yılmaz, bu yıl Didim turizm sezonun iyi geçeceğini ümit ettiklerini ifade ederek, “Didim’de tüm hazırlıklar tamamlanmış durumda, çoğu turizm şirketlerin rezervasyonları bu yönde gözüküyor. İlçede ki işletmeler yerli turizmin potansiyelini biliyor. Bu yıl daha çok artışların olacağını umuyoruz. Özelikle turizm sezonu öncesi Vegan Festivali’nin de açılıyor olması ilçe turizmin tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır” dedi. Turlarla gelen paket turizmi olarak da tabir edilen turistlerin yerli esnafa faydasının olmadığını savuna Yılmaz, bu tür organizasyonlarda turist olarak ilçeye gelenlerin yörenin önemli değerlerini görmeden gününü otelde geçirerek tatilini geçirdiğini belirtti. Yerel yöneticilere çok işlerin düştüğünü savunan Yılmaz, bu tür organizasyonlarda yerel yöneticilerin tur aracılığıyla ilçeye gelen turistlerin yerel esnafla buluşmasını sağlayacak projelerin geliştirilmesi gerektiğini, amacın az ya da çok ilçeye gelen turistten herkesin yararlanmasını ve adil bir paylaşımın olması gerektiğini sözlerine ekledi.
Aydın’ın Didim ilçesinde turizm sezon hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

AYDIN-  Belediye çalışanlarınca yol güzergâhları, refüj, park-bahçe yeşil alanlar ile sahil temizlik çalışmaları devam ederken ilçede sezonluk çalışan esnaf ta tamirat ve tadilat işlerini tamamlamaya çalıştıkları gözlendi.

Bölgede uzun yıllardır hizmet vermeye çalıştığını belirten turizmci Ahmet Yılmaz, bu yıl Didim turizm sezonun iyi geçeceğini ümit ettiklerini ifade ederek, “Didim’de tüm hazırlıklar tamamlanmış durumda, çoğu turizm şirketlerin rezervasyonları bu yönde gözüküyor. İlçede ki işletmeler yerli turizmin potansiyelini biliyor. Bu yıl daha çok artışların olacağını umuyoruz. Özelikle turizm sezonu öncesi Vegan Festivali’nin de açılıyor olması ilçe turizmin tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

Turlarla gelen paket turizmi olarak da tabir edilen turistlerin yerli esnafa faydasının olmadığını savuna Yılmaz, bu tür organizasyonlarda turist olarak ilçeye gelenlerin yörenin önemli değerlerini görmeden gününü otelde geçirerek tatilini geçirdiğini belirtti. Yerel yöneticilere çok işlerin düştüğünü savunan Yılmaz, bu tür organizasyonlarda yerel yöneticilerin tur aracılığıyla ilçeye gelen turistlerin yerel esnafla buluşmasını sağlayacak projelerin geliştirilmesi gerektiğini, amacın az ya da çok ilçeye gelen turistten herkesin yararlanmasını ve adil bir paylaşımın olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.