Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Didim Esnaf Odası üyelerini bilgilendirildi

GÜNCEL 23.09.2016 - 12:10, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3375+ kez okundu.
 

Didim Esnaf Odası üyelerini bilgilendirildi

Didim Vergi Dairesi Müdürü Aziz Sarı, 6736 sayılı bazı alacaklarını yapılandırılmasına yönelik kanunla ilgili bilgilendirme amacıyla Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu’nu ziyarette bulundu.

AYDIN- Didim Vergi Dairesi Müdürü Aziz Sarı, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu’nu ziyarette bulundu. Ziyaretin amacının 6736 sayılı bazı alacaklarını yapılandırılmasına yönelik kanunla ilgili bilgilendirme olduğunu ifade eden Sarı, kanun içeriğiyle ilgili hazırlanan broşür ve afişleri Oda Başkan Pektaşoğlu’na teslim etti. Sarı ziyarette şu bilgileri aktardı: “Söz konusu Kanun ile; 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yİ-ÜFE oranında güncelleneceğini, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Trafik Para Cezalarında büyük oranda indirim sağlanacağını, Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 50 indirim uygulanacağını, Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yüzde 50’sinin silineceğini, Vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında yüzde 80’e varan indirimler getirileceğini, Yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılmasının da (Varlık Barışı) kapsama alındığını, İşletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi imkanı sağlandığını, Eczanelerde cezasız ve faizsiz stok kayıtlarının düzeltilebileceğini, söyledi. Kapsam içerisinde Matrah ve vergi artırımında bulunan mükellefler için vergi incelemesinden muafiyet, İnceleme ve tarhiyat safhasındaki borçların yapılandırılması, Beyan edilmemiş gelirler ve kazançların pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyanı, Yapılandırılan borçların kredi kartı ile ödenmesi, 6552 sayılı Kanun kapsamında devam eden borçların yeniden yapılandırılması, Vadesi 31 Aralık 2011 tarihinden önce olan 50 TL ve altındaki borçların silinmesi, gibi önemli imkânlar getirildi.” Tüm vergi mükellefleri ile birlikte Esnaf Odası üyelerini bu imkânlardan faydalanmak ve detaylı bilgiler edinmek üzere son başvuru tarihinden önce Vergi Dairesi’ne beklediklerini söyledi. Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ise, bilgilendirmeden dolayı Sarı’ya teşekkür edip, oda olarak üyelere mesaj ve basın yoluyla bilgilendirdiklerini ve bu konuda yine uyarılar yapmaya devam edeceklerini söyledi.
Didim Vergi Dairesi Müdürü Aziz Sarı, 6736 sayılı bazı alacaklarını yapılandırılmasına yönelik kanunla ilgili bilgilendirme amacıyla Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu’nu ziyarette bulundu.

AYDIN- Didim Vergi Dairesi Müdürü Aziz Sarı, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu’nu ziyarette bulundu. Ziyaretin amacının 6736 sayılı bazı alacaklarını yapılandırılmasına yönelik kanunla ilgili bilgilendirme olduğunu ifade eden Sarı, kanun içeriğiyle ilgili hazırlanan broşür ve afişleri Oda Başkan Pektaşoğlu’na teslim etti. Sarı ziyarette şu bilgileri aktardı:

“Söz konusu Kanun ile; 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yİ-ÜFE oranında güncelleneceğini, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Trafik Para Cezalarında büyük oranda indirim sağlanacağını, Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 50 indirim uygulanacağını, Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yüzde 50’sinin silineceğini, Vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında yüzde 80’e varan indirimler getirileceğini, Yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılmasının da (Varlık Barışı) kapsama alındığını, İşletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi imkanı sağlandığını, Eczanelerde cezasız ve faizsiz stok kayıtlarının düzeltilebileceğini, söyledi. Kapsam içerisinde Matrah ve vergi artırımında bulunan mükellefler için vergi incelemesinden muafiyet, İnceleme ve tarhiyat safhasındaki borçların yapılandırılması, Beyan edilmemiş gelirler ve kazançların pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyanı, Yapılandırılan borçların kredi kartı ile ödenmesi, 6552 sayılı Kanun kapsamında devam eden borçların yeniden yapılandırılması, Vadesi 31 Aralık 2011 tarihinden önce olan 50 TL ve altındaki borçların silinmesi, gibi önemli imkânlar getirildi.”

Tüm vergi mükellefleri ile birlikte Esnaf Odası üyelerini bu imkânlardan faydalanmak ve detaylı bilgiler edinmek üzere son başvuru tarihinden önce Vergi Dairesi’ne beklediklerini söyledi.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ise, bilgilendirmeden dolayı Sarı’ya teşekkür edip, oda olarak üyelere mesaj ve basın yoluyla bilgilendirdiklerini ve bu konuda yine uyarılar yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.