Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Didim’de panoramik sistem aracı çalışıyor

EKONOMİ 28.08.2015 - 13:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3448+ kez okundu.
 

Didim’de panoramik sistem aracı çalışıyor

Didim Belediyesi'nce ilçe genelindeki tüm yerlerin coğrafi bilgilerinin işaretlenmesi amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Didim Belediyesi'nce, belediye mücavir alanları içerisindeki tüm yerlerin coğrafi bilgilerinin işaretlenmesi amacıyla Didim’in 360 derece panoramik işlemlerinin yapılması için çıkarılan ihaleyi kazanan firma çalışmalarına başladı. Firmaya ait olan araç Didim’de belirlediği alanlarda çalışmalarına başladığı görülürken, araç değişik noktalarda panoramik işlem yapıyor. Yapılan bu çalışmanın tamamlanmasının ardından firma tarafından çekilen görüntüler İstanbul’da firma tarafından yazılımı yapıldıktan sonra Didim Belediyesinin sistemine entegre edilecek.  Entegre edilecek sistemler vatandaşlar dijital ortamda bilgi alabilecek. Bu siste sayesinde Didim sınırları içerisinde tüm vatandaşlar Tap-bis (Tapu kadastro bilgi sistemi) üzerinden arsa yada ev olarak kullanılacak yerleri tespit edecek. Sistem ayrıca e-imar sistemine entegre olacak. Sistemle uydu üzerinden parselasyon bilgisi de alınabilecek. Sisteminin uygulamaya girmesiyle hem vatandaşın ve hem de belediyenin zaman ve maddi kayıpları önlenmiş olacak.
Didim Belediyesi'nce ilçe genelindeki tüm yerlerin coğrafi bilgilerinin işaretlenmesi amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Didim Belediyesi'nce, belediye mücavir alanları içerisindeki tüm yerlerin coğrafi bilgilerinin işaretlenmesi amacıyla Didim’in 360 derece panoramik işlemlerinin yapılması için çıkarılan ihaleyi kazanan firma çalışmalarına başladı. Firmaya ait olan araç Didim’de belirlediği alanlarda çalışmalarına başladığı görülürken, araç değişik noktalarda panoramik işlem yapıyor.

Yapılan bu çalışmanın tamamlanmasının ardından firma tarafından çekilen görüntüler İstanbul’da firma tarafından yazılımı yapıldıktan sonra Didim Belediyesinin sistemine entegre edilecek.  Entegre edilecek sistemler vatandaşlar dijital ortamda bilgi alabilecek. Bu siste sayesinde Didim sınırları içerisinde tüm vatandaşlar Tap-bis (Tapu kadastro bilgi sistemi) üzerinden arsa yada ev olarak kullanılacak yerleri tespit edecek. Sistem ayrıca e-imar sistemine entegre olacak. Sistemle uydu üzerinden parselasyon bilgisi de alınabilecek. Sisteminin uygulamaya girmesiyle hem vatandaşın ve hem de belediyenin zaman ve maddi kayıpları önlenmiş olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.