Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Didim’de işgallere taviz yok!

ASAYİŞ 08.06.2020 - 22:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4069+ kez okundu.
 

Didim’de işgallere taviz yok!

Halkın ortak kullanım alanı olan Didim sahillerini işgal eden kişilere karşı taviz vermeyen Belediye Başkanı A. Deniz Atay, kaçak yapıları yerle bir etmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda, Didim'e bağlı Fevzipaşa mahallesinde Didim Kaymakamlığı, Milli Emlak Müdürlüğü'nün yazısıyla bölgede yer alan Kıyı Kanuna muhalefet ve Gecekondu yasasının 18. maddesi" gereğince kaçak ve ruhsatsız olduğu belirtilen baraka ve beach clubların yıkımları gerçekleştirilmiş ve bölge halkımızın kullanımına kazandırılmıştı. Yaz aylarının başlaması ile Fevzipaşa Mahallesi Sahte Cennet bölgesinde bulunan aynı işletmeler tarafından sahil şeridinde halkın kullanımı engellenerek, çarpık yapılaşmanın ortaya çıkması ve ticari maksatlı olarak kullandırılmasının tespitinin ardından, verilen süre içerisinde ortadan kaldırılmayan şezlong ve şemsiyeler ekiplerce kaldırıldı. Didim Kaymakamlığı, Milli Emlak Müdürlüğünden gelen yazıda, hazine adına kayıtlı ada parsellerin, ticari amaçlı çarpık yapılaşmaların teknik elemanlarca tespit edilmesinin ardından, Kıyı kanununa muhalefet olan çarpık yapılar “775 sayılı Gecekondu Kanununa” göre Didim Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından ortadan kaldırılarak yeniden halka kazandırıldı. Bölgede bulunan malzemeler Didim Belediyesi’ne ait iş makineleri ile ortadan kaldırılırken, süreç boyunca, bölgede güvenliği sağlamak amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler de hazır bulundu, işletme sahipleri ve görevlilerle zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandı. Konu ile ilgili bilgiler veren Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Halkımızın ortak alanlarından birisi olan sahillerimizin ve plajlarımızın işgallerine ve orada yapılan kaçak yapılaşmalara kesinlikle göz yummayacağız” ifadelerini kullandı.
Halkın ortak kullanım alanı olan Didim sahillerini işgal eden kişilere karşı taviz vermeyen Belediye Başkanı A. Deniz Atay, kaçak yapıları yerle bir etmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda, Didim'e bağlı Fevzipaşa mahallesinde Didim Kaymakamlığı, Milli Emlak Müdürlüğü'nün yazısıyla bölgede yer alan Kıyı Kanuna muhalefet ve Gecekondu yasasının 18. maddesi" gereğince kaçak ve ruhsatsız olduğu belirtilen baraka ve beach clubların yıkımları gerçekleştirilmiş ve bölge halkımızın kullanımına kazandırılmıştı.

Yaz aylarının başlaması ile Fevzipaşa Mahallesi Sahte Cennet bölgesinde bulunan aynı işletmeler tarafından sahil şeridinde halkın kullanımı engellenerek, çarpık yapılaşmanın ortaya çıkması ve ticari maksatlı olarak kullandırılmasının tespitinin ardından, verilen süre içerisinde ortadan kaldırılmayan şezlong ve şemsiyeler ekiplerce kaldırıldı.

Didim Kaymakamlığı, Milli Emlak Müdürlüğünden gelen yazıda, hazine adına kayıtlı ada parsellerin, ticari amaçlı çarpık yapılaşmaların teknik elemanlarca tespit edilmesinin ardından, Kıyı kanununa muhalefet olan çarpık yapılar “775 sayılı Gecekondu Kanununa” göre Didim Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından ortadan kaldırılarak yeniden halka kazandırıldı.

Bölgede bulunan malzemeler Didim Belediyesi’ne ait iş makineleri ile ortadan kaldırılırken, süreç boyunca, bölgede güvenliği sağlamak amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler de hazır bulundu, işletme sahipleri ve görevlilerle zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandı.

Konu ile ilgili bilgiler veren Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Halkımızın ortak alanlarından birisi olan sahillerimizin ve plajlarımızın işgallerine ve orada yapılan kaçak yapılaşmalara kesinlikle göz yummayacağız” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.