Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Didim’de hazine arazilerine zarar verildi

ASAYİŞ 07.01.2015 - 17:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 2865+ kez okundu.
 

Didim’de hazine arazilerine zarar verildi

Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akköy Mahallesi’nin üst kısımlarındaki hazineye ait arazilerde iş makineleriyle gerçekleştirilen talanın devam ettiği iddia edildi.

Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akköy Mahallesi’nin üst kısımlarındaki hazineye ait arazilerde iş makineleriyle gerçekleştirilen talanın devam ettiği iddia edildi. Didim’de Hazine arazilerinin talan edilerek tarımsal amaca yönelik açılmasıyla ilgili çalışmalar halen sürdürülüyor. Didim kamuoyunda hazine talanıyla ilgili tepkiler halen sürerken, tüm tepkilere kulak tıkayarak 76 milyonun hakkı olan Hazine yerleri, yine talan edilmeye devam ediliyor. Akköy Mahallesinin üst kısımlarında, Tarihi kutsal yolun karşı tarafından yüzlerce dönümlük hazine arazisi iş makineleriyle talan edilerek, doğal yapısı bozulurken, konuyla ilgili Didim Mal Müdürlüğüne yapılan ihbarın ardından Mal Müdürlüğü ekipleri bölgeye gelerek denetlemelerde bulundu.Mal Müdürlüğü ekipleri Akköy ve çevresinde farklı yerlerde çalışarak hazine talanı yapan 4 makineyi bağladıklarını belirterek, denetimleri sürdürdüklerini söylediler. Hazine talanıyla ilgili de Akköy ve Akyeniköy halkı da bu yerlerin kimler tarafından açıldığını, bunlara kimin yardım ve yataklık ettiklerini bildiklerini belirttiler.Bölge halkı son günlerde talanın hızla sürdüğünü ve önlenemez bir hale geldiğini belirterek “Bu duruma bir an önce son versinler. Bu yerler bizlerin yeri, açılacaksa ya da birilerine verilecekse köylülere verilmeli yada toprağı olmayan gençlerimize ve çocuklarımıza verilmeli. Yetkililer bu konuda daha net açıklamalar yapmalı, bu işi kim yapıyorsa da ifşa etmeliler. Bizlerin haklarını korumalarını istiyoruz. Bu talan dursun ve atalarımızdan kalan bu topraklar ya böyle bırakılsın yada bu kişilerden alınarak hakkaniyet çerçevesinde köylülere dağıtılsın” diyerek tepkilerini ortaya koydular.
Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akköy Mahallesi’nin üst kısımlarındaki hazineye ait arazilerde iş makineleriyle gerçekleştirilen talanın devam ettiği iddia edildi.

Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akköy Mahallesi’nin üst kısımlarındaki hazineye ait arazilerde iş makineleriyle gerçekleştirilen talanın devam ettiği iddia edildi.

Didim’de Hazine arazilerinin talan edilerek tarımsal amaca yönelik açılmasıyla ilgili çalışmalar halen sürdürülüyor. Didim kamuoyunda hazine talanıyla ilgili tepkiler halen sürerken, tüm tepkilere kulak tıkayarak 76 milyonun hakkı olan Hazine yerleri, yine talan edilmeye devam ediliyor. Akköy Mahallesinin üst kısımlarında, Tarihi kutsal yolun karşı tarafından yüzlerce dönümlük hazine arazisi iş makineleriyle talan edilerek, doğal yapısı bozulurken, konuyla ilgili Didim Mal Müdürlüğüne yapılan ihbarın ardından Mal Müdürlüğü ekipleri bölgeye gelerek denetlemelerde bulundu.Mal Müdürlüğü ekipleri Akköy ve çevresinde farklı yerlerde çalışarak hazine talanı yapan 4 makineyi bağladıklarını belirterek, denetimleri sürdürdüklerini söylediler. Hazine talanıyla ilgili de Akköy ve Akyeniköy halkı da bu yerlerin kimler tarafından açıldığını, bunlara kimin yardım ve yataklık ettiklerini bildiklerini belirttiler.Bölge halkı son günlerde talanın hızla sürdüğünü ve önlenemez bir hale geldiğini belirterek “Bu duruma bir an önce son versinler. Bu yerler bizlerin yeri, açılacaksa ya da birilerine verilecekse köylülere verilmeli yada toprağı olmayan gençlerimize ve çocuklarımıza verilmeli. Yetkililer bu konuda daha net açıklamalar yapmalı, bu işi kim yapıyorsa da ifşa etmeliler. Bizlerin haklarını korumalarını istiyoruz. Bu talan dursun ve atalarımızdan kalan bu topraklar ya böyle bırakılsın yada bu kişilerden alınarak hakkaniyet çerçevesinde köylülere dağıtılsın” diyerek tepkilerini ortaya koydular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.