Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Didim'de 1 Eylül Barış Günü Kutlandı.

YAŞAM 02.09.2015 - 15:19, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3045+ kez okundu.
 

Didim'de 1 Eylül Barış Günü Kutlandı.

1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamaları kapsamında bu yıl 20'ncisi düzenlenen Didim Barış Şenliğinde Aytepe mevkiindeki barış meşalesi yakıldı.

Didim'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Barış Şenliğinde yapılması planlanan eğlence organizasyonları, bu yıl yaşanan terör olayları ve şehit haberleri nedeniyle iptal edilirken, geçmişten bu güne gelen geleneği bozmamak için sadece barış meşalesi yakıldı ve gökyüzüne güvercinler uçuruldu. Etkinliğe Belediye Başkanımız A. Deniz Atabay'ın yanı sıra, CHP Aydın Milletvekili Mehmet Fatih Atay, Didim Belediye Meclis üyeleri, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Barışa tüm dünyanın ihtiyacı olduğunu ve yakılan barış meşalesinin tüm dünyaya yayılması temennisinde bulunan, Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, "Bebekler ve çocuklar ölüyor. Ülkemizi bu hale getirmeye çalışanlar var, eminim ki milletimiz bu sınavı da başarıyla atlatacak ve kardeşlik sınavından yüzünün akıyla çıkacaktır. Bizde maalesef Dünya Barış Günü etkinliğimizi gönül coşkusu olmadan kutlamak mecburiyetinde kaldığımız için üzgünüz, "Bir gün değil, her gün barış, inadına barış diyoruz ve annelerin, çocukların ağlamadığı savaşların olmadığı mutluluk içinde bir barış diliyorum, Atatürk'ün de dediği gibi "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" diyerek sözlerini tamamladı. Siyasetçilerin görevinin ülkede yaşayan insanların barış ve mutluluk içerisinde, eşit haklardan yararlanabileceği bir ortam yaratmak olduğunu dile getiren CHP Aydın Milletvekili Mehmet Fatih Atay, " Bunu başarabilmek adına burada olduklarını belirtirken, annelerin ağlamadığı savaşların olmadığı bir şekilde mutluluk içerisinde yaşayacağımız günleri umutla bekliyoruz" dedi. Atay; "Birlikte, barışa hizmet edecek, barışı getirecek olan insanların bizi yönetmesini diliyor, Siyaseti, barışı isteyecek olan insanların ellerine bırakmalıyız" diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından Milletvekili Mehmet Fatih Atay ile Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, çocuklarla birlikte barış meşalesini yaktı ve barış güvercini uçurdular.
1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamaları kapsamında bu yıl 20'ncisi düzenlenen Didim Barış Şenliğinde Aytepe mevkiindeki barış meşalesi yakıldı.

Didim'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Barış Şenliğinde yapılması planlanan eğlence organizasyonları, bu yıl yaşanan terör olayları ve şehit haberleri nedeniyle iptal edilirken, geçmişten bu güne gelen geleneği bozmamak için sadece barış meşalesi yakıldı ve gökyüzüne güvercinler uçuruldu.

Etkinliğe Belediye Başkanımız A. Deniz Atabay'ın yanı sıra, CHP Aydın Milletvekili Mehmet Fatih Atay, Didim Belediye Meclis üyeleri, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Barışa tüm dünyanın ihtiyacı olduğunu ve yakılan barış meşalesinin tüm dünyaya yayılması temennisinde bulunan, Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, "Bebekler ve çocuklar ölüyor. Ülkemizi bu hale getirmeye çalışanlar var, eminim ki milletimiz bu sınavı da başarıyla atlatacak ve kardeşlik sınavından yüzünün akıyla çıkacaktır. Bizde maalesef Dünya Barış Günü etkinliğimizi gönül coşkusu olmadan kutlamak mecburiyetinde kaldığımız için üzgünüz, "Bir gün değil, her gün barış, inadına barış diyoruz ve annelerin, çocukların ağlamadığı savaşların olmadığı mutluluk içinde bir barış diliyorum, Atatürk'ün de dediği gibi "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" diyerek sözlerini tamamladı.

Siyasetçilerin görevinin ülkede yaşayan insanların barış ve mutluluk içerisinde, eşit haklardan yararlanabileceği bir ortam yaratmak olduğunu dile getiren CHP Aydın Milletvekili Mehmet Fatih Atay, " Bunu başarabilmek adına burada olduklarını belirtirken, annelerin ağlamadığı savaşların olmadığı bir şekilde mutluluk içerisinde yaşayacağımız günleri umutla bekliyoruz" dedi. Atay; "Birlikte, barışa hizmet edecek, barışı getirecek olan insanların bizi yönetmesini diliyor, Siyaseti, barışı isteyecek olan insanların ellerine bırakmalıyız" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Milletvekili Mehmet Fatih Atay ile Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, çocuklarla birlikte barış meşalesini yaktı ve barış güvercini uçurdular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.