Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Didim Cemevi'nden aşure hayrı

GENEL 14.09.2019 - 17:19, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3719+ kez okundu.
 

Didim Cemevi'nden aşure hayrı

Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği, Muharrem Ayı’nda gerçekleşen Yas-ı Matem orucunun sona ermesi dolayısıyla “Geleneksel Aşure Günü” etkinliği düzenledi.

AYDIN - Didim Cemevi bahçesindeki etkinliğe CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci ve Zeynel Şener, CHP’li bazı belediye meclis üyeleri, Didim’deki odaların temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaklaşık 5 bine yakın vatandaş katıldı. Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği Başkanı Hüseyin İlhan, bu ayda Kerbela’da katledilenler için yas-ı matem orucunun tutulduğunu belirterek, Muharrem ayı boyunca Cemevi’nde oruçların açıldığını söyledi. Alevilerin tarih boyunca yaşadıkları olumsuzlukları da dile getiren İlhan, Didim’deki bu etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Konuşmanın ardından Alevi dedeleri tarafından dua edildi, Aşure günü dolayısıyla dev kazanlarla hazırlanan aşureler vatandaşlara dağıtıldı.
Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği, Muharrem Ayı’nda gerçekleşen Yas-ı Matem orucunun sona ermesi dolayısıyla “Geleneksel Aşure Günü” etkinliği düzenledi.

AYDIN - Didim Cemevi bahçesindeki etkinliğe CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci ve Zeynel Şener, CHP’li bazı belediye meclis üyeleri, Didim’deki odaların temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaklaşık 5 bine yakın vatandaş katıldı.

Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği Başkanı Hüseyin İlhan, bu ayda Kerbela’da katledilenler için yas-ı matem orucunun tutulduğunu belirterek, Muharrem ayı boyunca Cemevi’nde oruçların açıldığını söyledi.

Alevilerin tarih boyunca yaşadıkları olumsuzlukları da dile getiren İlhan, Didim’deki bu etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Konuşmanın ardından Alevi dedeleri tarafından dua edildi, Aşure günü dolayısıyla dev kazanlarla hazırlanan aşureler vatandaşlara dağıtıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.