Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Didim Cem Evi yönetimini seçti

EKONOMİ 18.01.2016 - 17:59, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3297+ kez okundu.
 

Didim Cem Evi yönetimini seçti

12 Temmuz 2015’de ilki yapılan ve yaşanan olaylar nedeniyle ertelenen Didim Cem Evi seçimleri 12 Ekim 2015 tarihine ertelenmişti.

Ekim ayından beri yapılmayan kongrenin 17 Ocak’ta yapılacağını 15 ocak tarihinde öğrenen Didim Cem Evi üyeleri şaşkınlık içinde kaldıklarını ifade ettiler. Mevcut yönetimin karşısına aday olacak olan adaylar huzurun cetvelini alamadıklarını dile getirerek, Başkan Hasan Dikçe’nin bu tutumunu ser bir dille eleştirerek tepkilerini dile getirdiler. Üç listenin yarıştığı Didim Cem Evi kongresinde mevcut Başkan Hasan Dikçe’ninbaşkanlığındaki HDP destekli mavi renkli listesi 140, Metin Ceyhan Duran’ınbaşkanlığındaki alevi destekli beyaz listesi 54 oy alırken Hüseyin İlhan’ın başkanlığındaki CHP destekli kırmızı liste 214 oy alarak seçimin galibi oldu. Kongrede Beyaz liste ile giren ve 54 oy alan Metin Ceyhan Duran etkili bir konuşma yaparak inanç gurupları tarafından oldukça büyük ilgiyle ve memnuniyetle karşılandı ve seçimin kaderini değiştirdi. 54 oy alan ve seçimin kaderini değiştiren başkan adayı Metin Ceyhan Duran;“Hasan Dikçe bu seçimleri kazanmak için her türlü entrikalara başvurdu.Normalde 12 Ekim’de yapılması gereken olağan genel kurulun yapılmadı ve üyelerimizin tamamına yakın kısmının Avrupa’da yaşaması, tatil mevsiminde Didim’de oluyor.Buna rağmen kırmızı liste seçimi almıştır.Bunca oyunlara rağmen başarılı bir performans gösterdik” dedi. Ayrıca kongrede kargaşa bekleniyordu. Bu beklenen kargaşa salonda yaşanmadı. Bu kargaşanın olmamasında en büyük etken divan başkanı ABF(Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı) Engin Gündük’ün inanç içerikli başarılı bir konuşma yapmasından kaynaklandığı gözlemlendi. Didim Cem Evi yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu. Hüseyin İlhan, Ertuğrul Çinpolat, Şehriban Karakış, Ali Kara, Mehmet Zengin.
12 Temmuz 2015’de ilki yapılan ve yaşanan olaylar nedeniyle ertelenen Didim Cem Evi seçimleri 12 Ekim 2015 tarihine ertelenmişti.

Ekim ayından beri yapılmayan kongrenin 17 Ocak’ta yapılacağını 15 ocak tarihinde öğrenen Didim Cem Evi üyeleri şaşkınlık içinde kaldıklarını ifade ettiler.

Mevcut yönetimin karşısına aday olacak olan adaylar huzurun cetvelini alamadıklarını dile getirerek, Başkan Hasan Dikçe’nin bu tutumunu ser bir dille eleştirerek tepkilerini dile getirdiler.

Üç listenin yarıştığı Didim Cem Evi kongresinde mevcut Başkan Hasan Dikçe’ninbaşkanlığındaki HDP destekli mavi renkli listesi 140, Metin Ceyhan Duran’ınbaşkanlığındaki alevi destekli beyaz listesi 54 oy alırken Hüseyin İlhan’ın başkanlığındaki CHP destekli kırmızı liste 214 oy alarak seçimin galibi oldu.

Kongrede Beyaz liste ile giren ve 54 oy alan Metin Ceyhan Duran etkili bir konuşma yaparak inanç gurupları tarafından oldukça büyük ilgiyle ve memnuniyetle karşılandı ve seçimin kaderini değiştirdi.

54 oy alan ve seçimin kaderini değiştiren başkan adayı Metin Ceyhan Duran;“Hasan Dikçe bu seçimleri kazanmak için her türlü entrikalara başvurdu.Normalde 12 Ekim’de yapılması gereken olağan genel kurulun yapılmadı ve üyelerimizin tamamına yakın kısmının Avrupa’da yaşaması, tatil mevsiminde Didim’de oluyor.Buna rağmen kırmızı liste seçimi almıştır.Bunca oyunlara rağmen başarılı bir performans gösterdik” dedi.

Ayrıca kongrede kargaşa bekleniyordu. Bu beklenen kargaşa salonda yaşanmadı. Bu kargaşanın olmamasında en büyük etken divan başkanı ABF(Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı) Engin Gündük’ün inanç içerikli başarılı bir konuşma yapmasından kaynaklandığı gözlemlendi.

Didim Cem Evi yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu. Hüseyin İlhan, Ertuğrul Çinpolat, Şehriban Karakış, Ali Kara, Mehmet Zengin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.