Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Didim Belediyesi, seraya yeni makinayı kurdu

GÜNCEL 24.01.2018 - 15:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3837+ kez okundu.
 

Didim Belediyesi, seraya yeni makinayı kurdu

Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Serası’nı kuran Didim Belediyesi’nin, yeni makinayı kurarak yağ sıkım işlemini yapmaya başladığı bildirildi.

AYDIN- Didim Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri projeye inandıklarını ve bugün başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan A. Deniz Atabay, “Bilindiği gibi Didim Belediyesi Aromatik Bitkiler & Süs Bitkileri Fidanlığımızı kurmuş ve oradan elde edilen çiçeklerimizle kentimizi süslemiş, aynı zamanda aromatik bitkilerden elde ettiğimiz yağlarla Didyma markalı bir çok ürün elde etmiştik. Şimdi ise Lavanta, Nane, Biberiye, Kekik vb. tıbbi aromatik bitkilerden uçucu yağ elde edilmesi için katı yakıtlı distilasyon makinemizi seramıza kurduk. Bu makine sayesinde tek seferde 250 kg hammadde işleyebiliyoruz” dedi. Bugün ilk yağı elde ettiklerini belirten Başkan Atabay, “Artık kendi fidanlığımızda yağ sıkım işlemini gerçekleştireceğiz. Tüm çabamız daha güzel bir Didim için” ifadesini kullanarak, “Yapılacak bir çok projeye daha imza atacağız ve durmadan çalışacağız” şeklinde konuştu.
Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Serası’nı kuran Didim Belediyesi’nin, yeni makinayı kurarak yağ sıkım işlemini yapmaya başladığı bildirildi.

AYDIN- Didim Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri projeye inandıklarını ve bugün başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan A. Deniz Atabay, “Bilindiği gibi Didim Belediyesi Aromatik Bitkiler & Süs Bitkileri Fidanlığımızı kurmuş ve oradan elde edilen çiçeklerimizle kentimizi süslemiş, aynı zamanda aromatik bitkilerden elde ettiğimiz yağlarla Didyma markalı bir çok ürün elde etmiştik. Şimdi ise Lavanta, Nane, Biberiye, Kekik vb. tıbbi aromatik bitkilerden uçucu yağ elde edilmesi için katı yakıtlı distilasyon makinemizi seramıza kurduk. Bu makine sayesinde tek seferde 250 kg hammadde işleyebiliyoruz” dedi.

Bugün ilk yağı elde ettiklerini belirten Başkan Atabay, “Artık kendi fidanlığımızda yağ sıkım işlemini gerçekleştireceğiz. Tüm çabamız daha güzel bir Didim için” ifadesini kullanarak, “Yapılacak bir çok projeye daha imza atacağız ve durmadan çalışacağız” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.