Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

DİDİM BELEDİYESİ’NDE HES KODU DÖNEMİ

GÜNCEL 22.09.2020 - 22:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4219+ kez okundu.
 

DİDİM BELEDİYESİ’NDE HES KODU DÖNEMİ

Didim Belediyesi coronavirüsle mücadele kapsamında önlemlerini artırmaya devam ediyor. Alınan önlemler kapsamında belediyeye girişlerde HES (Hayat Eve Sığar) kodu sorgulama sistemine geçildi.

DİDİM - HES Kodu olmayan yada kapalı alana girmek istemeyen vatandaşlarımız için belediye bahçesine mobil ödeme noktaları koyuldu. Didim Belediyesi salgının ilk gününden itibaren vatandaşların sağlığını korumak için çalışmalarını sürdürüyor. Aydın İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun kamu kurum ve kuruluşlarına vatandaşların ‘HES kodu’ sorgulanarak alınması kararı kapsamında, Didim Belediyesi hizmet binalarına girişler “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden alınacak olan “HES Kodu” ile yapılmaya başlandı. Uygulama kapsamında belediyeye gelen vatandaşlarımıza cep telefonlarından “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden alınacak “HES Kodu” ile sorgulama yapılacak. Sorgunun ardından “Riskli değil” ifadesi görüldükten sonra vatandaşlar Didim Belediyesi hizmet binasına giriş yapabilecekler. “Riskli kişi” olarak belirlenen vatandaşlarımızın belediyeye girişi engellenerek en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Hes Kodu olmayan ve kapalı alanlara girmek istemeyen vatandaşlarımızın belediyeye vergi ödemelerini gerçekleştirmeleri için Didim Belediyesi bahçesine Mobil Ödeme noktası kuruldu. Vatandaşlarımızın sosyal mesafeler gözetilerek ödemelerini Mobil Ödeme noktasından yapabilecekler. HES kodu nasıl alınır? HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak 2023'e SMS olarak atılır. Ayrıca e-Devlet ve HES uygulaması üzerinden de kolaylıkla kod alınabilir.
Didim Belediyesi coronavirüsle mücadele kapsamında önlemlerini artırmaya devam ediyor. Alınan önlemler kapsamında belediyeye girişlerde HES (Hayat Eve Sığar) kodu sorgulama sistemine geçildi.

DİDİM - HES Kodu olmayan yada kapalı alana girmek istemeyen vatandaşlarımız için belediye bahçesine mobil ödeme noktaları koyuldu.

Didim Belediyesi salgının ilk gününden itibaren vatandaşların sağlığını korumak için çalışmalarını sürdürüyor. Aydın İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun kamu kurum ve kuruluşlarına vatandaşların ‘HES kodu’ sorgulanarak alınması kararı kapsamında, Didim Belediyesi hizmet binalarına girişler “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden alınacak olan “HES Kodu” ile yapılmaya başlandı.

Uygulama kapsamında belediyeye gelen vatandaşlarımıza cep telefonlarından “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden alınacak “HES Kodu” ile sorgulama yapılacak. Sorgunun ardından “Riskli değil” ifadesi görüldükten sonra vatandaşlar Didim Belediyesi hizmet binasına giriş yapabilecekler. “Riskli kişi” olarak belirlenen vatandaşlarımızın belediyeye girişi engellenerek en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek.

Hes Kodu olmayan ve kapalı alanlara girmek istemeyen vatandaşlarımızın belediyeye vergi ödemelerini gerçekleştirmeleri için Didim Belediyesi bahçesine Mobil Ödeme noktası kuruldu. Vatandaşlarımızın sosyal mesafeler gözetilerek ödemelerini Mobil Ödeme noktasından yapabilecekler.

HES kodu nasıl alınır?

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak 2023'e SMS olarak atılır. Ayrıca e-Devlet ve HES uygulaması üzerinden de kolaylıkla kod alınabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.