Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Didim Belediyesi, iddiaları yalanladı

EKONOMİ 03.07.2015 - 14:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4128+ kez okundu.
 

Didim Belediyesi, iddiaları yalanladı

Didim Belediyesi, bazı yayın organlarında Didim Ticaret Odası'nı kaynak gösterilerek yer alan ''Belediye Pazaryeri Mescidindeki Suyu Bile Kesti'' şeklindeki haberleri yalanladı.

Didim Belediyesi, bazı yayın organlarında Didim Ticaret Odası'nı kaynak gösterilerek yer alan ''Belediye Pazaryeri Mescidindeki Suyu Bile Kesti'' şeklindeki haberleri yalanladı. Didim Belediyesi'nden yapılan açıklamada; “Öncelikle 'Belediye Pazaryeri Mescidindeki Suyu Bile Kesti' şeklindeki haber tamamen asılsız ve mesnetsizdir. İlgili sözleri söyledikleri iddia edilen Ayhan Gülcenboy ve Şemsettin Arslan tarafımıza dilekçe vererek sunmuş, kendilerinin bu şekilde bir beyanatları olmadığı tarafımıza iletilmiştir. Yine hafta içerisinde Didim Kaymakamımız İskender Yönden'in söylediğinin iddia edildiği ve muhatap kurum Didim Ticaret Odası tarafından hazırlanan haber bülteni ile kurumumuzun hedef alındığı açıkça gözükmektedir. Mavişehir Pazar Yeri ile ilgili aksaklıklar yerinde incelenmiş ve esnafımızla görüşülmüştür. Haberde bahsi geçen otopark uygulamalarının kurumumuzla ilgisi olmadığı gibi, haberde bahsi geçen uygulamanın Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı, söz konusu haberde Mavişehir Pazarcı Esnafı Derneği temsilcileri tarafından da Didim Ticaret Odası ve Didim Esnaf Ve Sanatkarlar Odası yetkililerine belirtilmiş fakat kurumun yaptığı haber neticesinde Didim Belediyesi sorumlu tutulmuştur. Ayrıca habere söz konusu olan mescit ayrı bir ibadethane değil, belediyemiz girişimleri sonucunda, oradaki iş yerlerinden bir tanesinin düzenlenmesi sonucunda ibadethane haline getirilmiştir. Suyun kullanıldığı sebillerin mescit ile ilgisi olmayıp ortak kullanım noktalarında yer aldığı ve yapılan sayaç uygulaması nedeniyle Aydın ASKİ ekiplerince ilgili uygulama sonucunda gerekli işlem yapılmıştır. Tüm bunların aynı dönem içerisinde kurumumuzun da içerisinde yer aldığı haberlerde yapılması ve servis edilmesi son derece manidardır. Yukarıda tek tek açıklandığı üzere muhatap kurumların ilgili birimi tarafından yayın kuruluşlarına servis edilen haber bülteni neticesinde gazetelerde yayımlanan haberlerin gerçekle uzaktan yakından bir ilgisi olmadığı gibi karalama, yalan ve iftira içeriklidir. Tekzip metninin kurumunuz vasıtası ile ilgili muhataplarına ulaştırılması ve yapılış biçimine uygun olarak aynı koşul ve şartlarda yayımlanmasını talep eder ve kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” denildi
Didim Belediyesi, bazı yayın organlarında Didim Ticaret Odası'nı kaynak gösterilerek yer alan ''Belediye Pazaryeri Mescidindeki Suyu Bile Kesti'' şeklindeki haberleri yalanladı.

Didim Belediyesi, bazı yayın organlarında Didim Ticaret Odası'nı kaynak gösterilerek yer alan ''Belediye Pazaryeri Mescidindeki Suyu Bile Kesti'' şeklindeki haberleri yalanladı.

Didim Belediyesi'nden yapılan açıklamada; “Öncelikle 'Belediye Pazaryeri Mescidindeki Suyu Bile Kesti' şeklindeki haber tamamen asılsız ve mesnetsizdir. İlgili sözleri söyledikleri iddia edilen Ayhan Gülcenboy ve Şemsettin Arslan tarafımıza dilekçe vererek sunmuş, kendilerinin bu şekilde bir beyanatları olmadığı tarafımıza iletilmiştir. Yine hafta içerisinde Didim Kaymakamımız İskender Yönden'in söylediğinin iddia edildiği ve muhatap kurum Didim Ticaret Odası tarafından hazırlanan haber bülteni ile kurumumuzun hedef alındığı açıkça gözükmektedir. Mavişehir Pazar Yeri ile ilgili aksaklıklar yerinde incelenmiş ve esnafımızla görüşülmüştür. Haberde bahsi geçen otopark uygulamalarının kurumumuzla ilgisi olmadığı gibi, haberde bahsi geçen uygulamanın Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı, söz konusu haberde Mavişehir Pazarcı Esnafı Derneği temsilcileri tarafından da Didim Ticaret Odası ve Didim Esnaf Ve Sanatkarlar Odası yetkililerine belirtilmiş fakat kurumun yaptığı haber neticesinde Didim Belediyesi sorumlu tutulmuştur. Ayrıca habere söz konusu olan mescit ayrı bir ibadethane değil, belediyemiz girişimleri sonucunda, oradaki iş yerlerinden bir tanesinin düzenlenmesi sonucunda ibadethane haline getirilmiştir. Suyun kullanıldığı sebillerin mescit ile ilgisi olmayıp ortak kullanım noktalarında yer aldığı ve yapılan sayaç uygulaması nedeniyle Aydın ASKİ ekiplerince ilgili uygulama sonucunda gerekli işlem yapılmıştır. Tüm bunların aynı dönem içerisinde kurumumuzun da içerisinde yer aldığı haberlerde yapılması ve servis edilmesi son derece manidardır. Yukarıda tek tek açıklandığı üzere muhatap kurumların ilgili birimi tarafından yayın kuruluşlarına servis edilen haber bülteni neticesinde gazetelerde yayımlanan haberlerin gerçekle uzaktan yakından bir ilgisi olmadığı gibi karalama, yalan ve iftira içeriklidir. Tekzip metninin kurumunuz vasıtası ile ilgili muhataplarına ulaştırılması ve yapılış biçimine uygun olarak aynı koşul ve şartlarda yayımlanmasını talep eder ve kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” denildi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.