Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Didim Belediyesi geçmişe sahip çıkıyor

GÜNCEL 10.03.2017 - 15:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3135+ kez okundu.
 

Didim Belediyesi geçmişe sahip çıkıyor

Didim Belediyesi, kentin ilk yerleşim yeri olan Hisar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 2 katlı tarihi evi restore edip hem müze hem de tanıtım ofisi olarak kullanıma açacak.

AYDIN- Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, ilçedeki kültürel çalışma anlamında bir takım adımlar atacaklarını açıkladı. Kentin ilk yerleşim yeri olan ve Rumlar zamanında kalma bir çok evin bulunduğu Hisar Mahallesinde belediyeye ait 2 katkı bir binanın restorasyonu için firma ile anlaştıklarını ve Aydın Valiliğinden 90 bin TL’lik destek aldıklarını söyleyen Başkan Atabay “2 katlı bir o bölgede tek; burayı güzel bir şekilde restorasyon yaptırıp bir katını müze bir katını da tanıtım ofisi gibi açma fikrimiz var. Burada bir mübadil müzesi açıp, Didim’in geçmişini yerli ve yabancı turistlere anlatacağız” dedi. Mahalle bulunan ve Rumlar zamanında Hastane olarak kullanılan Tapınağın yan kısmındaki yeri de Alman Kazı heyetinden istediklerini ve Kazı heyetinin de buna olumlu yazıyla cevap verdiğini belirterek “Ne yazık ki kazı evinden yeri aldık ama Bakanlık izin vermedi. Bu kez Ditab üzerinden Bakanlığa yerin verilmesi noktasında yazı yazdık. Bu konudaki takiplerimiz sürüyor ve inşallah bu kez sevindirici haber alabiliriz. Bu yeri de belediyemize kazandırırsak farklı bir projeyle kullanıma açmayı planlıyoruz” dedi.
Didim Belediyesi, kentin ilk yerleşim yeri olan Hisar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 2 katlı tarihi evi restore edip hem müze hem de tanıtım ofisi olarak kullanıma açacak.

AYDIN- Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, ilçedeki kültürel çalışma anlamında bir takım adımlar atacaklarını açıkladı. Kentin ilk yerleşim yeri olan ve Rumlar zamanında kalma bir çok evin bulunduğu Hisar Mahallesinde belediyeye ait 2 katkı bir binanın restorasyonu için firma ile anlaştıklarını ve Aydın Valiliğinden 90 bin TL’lik destek aldıklarını söyleyen Başkan Atabay “2 katlı bir o bölgede tek; burayı güzel bir şekilde restorasyon yaptırıp bir katını müze bir katını da tanıtım ofisi gibi açma fikrimiz var. Burada bir mübadil müzesi açıp, Didim’in geçmişini yerli ve yabancı turistlere anlatacağız” dedi.

Mahalle bulunan ve Rumlar zamanında Hastane olarak kullanılan Tapınağın yan kısmındaki yeri de Alman Kazı heyetinden istediklerini ve Kazı heyetinin de buna olumlu yazıyla cevap verdiğini belirterek “Ne yazık ki kazı evinden yeri aldık ama Bakanlık izin vermedi. Bu kez Ditab üzerinden Bakanlığa yerin verilmesi noktasında yazı yazdık. Bu konudaki takiplerimiz sürüyor ve inşallah bu kez sevindirici haber alabiliriz. Bu yeri de belediyemize kazandırırsak farklı bir projeyle kullanıma açmayı planlıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.