Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Didim ITB Berlin Fuarı'nda yerini aldı

TURİZM 09.03.2018 - 15:26, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3777+ kez okundu.
 

Didim ITB Berlin Fuarı'nda yerini aldı

Dünyanın en önemli turizm fuarı ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası, bu yıl 52’nci kez kapılarını dünya turizmcilerine açtı. Didim, ITB Berlin Fuarı’nda da yerini aldı.

AYDIN - Didim, Almanya’nın başkenti Berlin’de bu yıl 52’ncisi düzenlenen ve dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan ITB Berlin’de yerini aldı. Didim Belediyesi’nin öncülüğünde Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB) organizasyonunda Didim Turizm Derneği’nin (DİTUR) desteğiyle ITB Berlin’de açılan Didim standında ilçenin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile konaklama olanaklarının tanıtımı hazırlanan görsel ve bilgilendirici materyaller aracılığıyla yapılıyor. Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği’ni (DİTAB) temsilen Alman Seyahat Acenteler Birliği (DRV) Yurtdışı Komisyon Üyesi ve Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla, Didim Turizm Derneği’ni (DİTUR) temsilen ise DİTUR Yönetim Kurulu üyesi ve CTS Travel sahibi Deniz Aktaş’ın katıldığı fuarın ilk gününde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da ziyaret ettiği Didim standı yoğun ilgi gördü. Alman Seyahat Acenteler Birliği (DRV) Yurtdışı Komisyon Üyesi ve Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla, fuara katılımın oldukça fazla olduğunu belirterek, “10 gün evvel Münih turizm fuarındaydık. Bu kadar ilgi yoktu, fakat bugün Berlin turizm fuarında ilgi oldukça fazla. Hem seyahat acenteleri, hem de vatandaşlar Türkiye’ye ilgi gösteriyor” dedi. Bir destinasyonun ön plana çıkabilmesi için mutlaka özel bir şeyler yapması gerektiğini ifade eden Atilla, “Bizim elimizde de Vegan Festivali var, doğa ve tarihi yerlerimiz var. ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası’nda her gördüğümüzü Vegan Festivali’ne davet ediyoruz” diye konuştu. Didim Turizm Derneği Yönetim Kurulu üyesi Deniz Aktaş da turizm sektörü bileşenlerinin hepsinin bu fuara katkı sağlamış olmasının önemini vurgulayarak, şunları söyledi: “Bakanlarımız ve TÜRSAB başkanımız Firuz Bağlıkaya’nın bu fuara önem vermesi bizim için gerçekten önemli. Didim olarak Almanya’da katıldığımız üçüncü fuar. ITB Berlin Fuarı aynı zamanda dünyanın en büyük üçüncü fuarlarından birisi ve dolayısıyla ilgi çok fazla. Otelcisinden acentecisine ve taşımacısına varıncaya kadar herkes bu işe inanmış, güvenmiş ve buraya katılmış” dedi. 160 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan ve 120 bin ticari ziyaretçiyi ağırlaması beklenen ITB Berlin 11 Mart tarihine kadar devam edecek.
Dünyanın en önemli turizm fuarı ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası, bu yıl 52’nci kez kapılarını dünya turizmcilerine açtı. Didim, ITB Berlin Fuarı’nda da yerini aldı.

AYDIN - Didim, Almanya’nın başkenti Berlin’de bu yıl 52’ncisi düzenlenen ve dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan ITB Berlin’de yerini aldı. Didim Belediyesi’nin öncülüğünde Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB) organizasyonunda Didim Turizm Derneği’nin (DİTUR) desteğiyle ITB Berlin’de açılan Didim standında ilçenin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile konaklama olanaklarının tanıtımı hazırlanan görsel ve bilgilendirici materyaller aracılığıyla yapılıyor. Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği’ni (DİTAB) temsilen Alman Seyahat Acenteler Birliği (DRV) Yurtdışı Komisyon Üyesi ve Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla, Didim Turizm Derneği’ni (DİTUR) temsilen ise DİTUR Yönetim Kurulu üyesi ve CTS Travel sahibi Deniz Aktaş’ın katıldığı fuarın ilk gününde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da ziyaret ettiği Didim standı yoğun ilgi gördü.

Alman Seyahat Acenteler Birliği (DRV) Yurtdışı Komisyon Üyesi ve Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla, fuara katılımın oldukça fazla olduğunu belirterek, “10 gün evvel Münih turizm fuarındaydık. Bu kadar ilgi yoktu, fakat bugün Berlin turizm fuarında ilgi oldukça fazla. Hem seyahat acenteleri, hem de vatandaşlar Türkiye’ye ilgi gösteriyor” dedi. Bir destinasyonun ön plana çıkabilmesi için mutlaka özel bir şeyler yapması gerektiğini ifade eden Atilla, “Bizim elimizde de Vegan Festivali var, doğa ve tarihi yerlerimiz var. ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası’nda her gördüğümüzü Vegan Festivali’ne davet ediyoruz” diye konuştu.

Didim Turizm Derneği Yönetim Kurulu üyesi Deniz Aktaş da turizm sektörü bileşenlerinin hepsinin bu fuara katkı sağlamış olmasının önemini vurgulayarak, şunları söyledi: “Bakanlarımız ve TÜRSAB başkanımız Firuz Bağlıkaya’nın bu fuara önem vermesi bizim için gerçekten önemli. Didim olarak Almanya’da katıldığımız üçüncü fuar. ITB Berlin Fuarı aynı zamanda dünyanın en büyük üçüncü fuarlarından birisi ve dolayısıyla ilgi çok fazla. Otelcisinden acentecisine ve taşımacısına varıncaya kadar herkes bu işe inanmış, güvenmiş ve buraya katılmış” dedi.

160 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan ve 120 bin ticari ziyaretçiyi ağırlaması beklenen ITB Berlin 11 Mart tarihine kadar devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.