Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Deveyi döven 2 kişi güreşten men edildi

GENEL 05.01.2019 - 12:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3403+ kez okundu.
 

Deveyi döven 2 kişi güreşten men edildi

Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu’nun Aydın’ın Kuşadası ilçesi ve Çanakkale’de deveye şiddet uygulayan iki kişiyi güreşlerden men ettiği bildirildi.

AYDIN- Federasyonun bildirdiğine göre, Çanakkale Lapseki İlçesi’nde gerçekleşen olay için Çanakkale Doğa Koruma Milli Parklar şube müdürlüğü ile yapılan tahkikat ve yazışmalar neticesinde devesine şiddet uyguladığı gerekçesi ile hakkında soruşturma açılan N. A. isimli kişiye, Çanakkale DKMP Şube Müdürlüğü tarafından 5199 sayılı Kanunun 28.Madde hükümlerine göre idari para cezası verildi. Ayrıca şiddet uygulayan şahıs, DEGÜF Disiplin Yönetmeliği Hükümleri gereği 2018-2019 sezonundaki tüm güreşlerden men edildi. Ayrıca Kuşadası Deve Güreşi Festivali’nde güreş esnasında devesine şiddet uygulayan Ş. B. isimli kişiye de Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından güreş esnasında deveye şiddet uyguladığı gerekçesi ile 5199 sayılı kanunun 28. madde hükümlerine göre idari para cezası ve DEGÜF Disiplin Yönetmeliği hükümleri gereği 2018-2019 tüm güreşlerden men edildi. Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu yaptığı açıklamada, cezanın şahıslara verildiği ve develerin güreşlere alınmasında sakınca olmadığını ifade etti. Yapılan açıklamada ayrıca: ‘’Bahsi geçen şahısların güreş sahası içerisinde görüldükleri takdirde haklarında tutanak düzenlenerek Savcılıklara suç duyurusunda bulunulacaktır. Cezalar 05.01.2019 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacaktır. Tüm komitelere ve camiamıza ilanen duyurulur” denildi.
Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu’nun Aydın’ın Kuşadası ilçesi ve Çanakkale’de deveye şiddet uygulayan iki kişiyi güreşlerden men ettiği bildirildi.

AYDIN- Federasyonun bildirdiğine göre, Çanakkale Lapseki İlçesi’nde gerçekleşen olay için Çanakkale Doğa Koruma Milli Parklar şube müdürlüğü ile yapılan tahkikat ve yazışmalar neticesinde devesine şiddet uyguladığı gerekçesi ile hakkında soruşturma açılan N. A. isimli kişiye, Çanakkale DKMP Şube Müdürlüğü tarafından 5199 sayılı Kanunun 28.Madde hükümlerine göre idari para cezası verildi. Ayrıca şiddet uygulayan şahıs, DEGÜF Disiplin Yönetmeliği Hükümleri gereği 2018-2019 sezonundaki tüm güreşlerden men edildi.

Ayrıca Kuşadası Deve Güreşi Festivali’nde güreş esnasında devesine şiddet uygulayan Ş. B. isimli kişiye de Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından güreş esnasında deveye şiddet uyguladığı gerekçesi ile 5199 sayılı kanunun 28. madde hükümlerine göre idari para cezası ve DEGÜF Disiplin Yönetmeliği hükümleri gereği 2018-2019 tüm güreşlerden men edildi.

Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu yaptığı açıklamada, cezanın şahıslara verildiği ve develerin güreşlere alınmasında sakınca olmadığını ifade etti. Yapılan açıklamada ayrıca:

‘’Bahsi geçen şahısların güreş sahası içerisinde görüldükleri takdirde haklarında tutanak düzenlenerek Savcılıklara suç duyurusunda bulunulacaktır. Cezalar 05.01.2019 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacaktır. Tüm komitelere ve camiamıza ilanen duyurulur” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.