Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Devecilik Müzesi kazandırılıyor

KÜLTÜR 26.09.2018 - 12:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3814+ kez okundu.
 

Devecilik Müzesi kazandırılıyor

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, “İncirliova’da ilkleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

AYDIN- İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, belediye tarafından yapımı devam eden Anadolu Yörük ve Devecilik Müzesi’nde incelemelerde bulundu. Aydın Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Kurulu tarafından da desteklenen projeye ilişkin bir açıklamada bulunan Başkan Kale, “İncirliova’mızın tanınmış ailelerinden Merhum Belediye Başkanımız Ali Sarıyörük’e ait tarihi ev üzerinde başlattığımız restorasyon ve röleve çalışmalarımız tamamlanma aşamasına geldi. Projemiz yaklaşık 750 bin TL’ye mal olacaktır. İncirliova’mızın tarihi bir dokusu olan bu evi Anadolu Yörük ve Devecilik Kent Müzesi’ne dönüştüreceğiz. Evin belediyemize bağışlanmasında büyük bir fedakarlık gösteren Sarıyörük Ailesi’ne ile projemize maddi destek sağlayan Aydın Valiliğimize teşekkür ediyorum. İnşallah Ekim Ayı sonuna kadar çalışmalarımızı bitirerek İncirliova’mızda bir ilki daha gerçekleştirmiş olacağız” dedi.
İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, “İncirliova’da ilkleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

AYDIN- İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, belediye tarafından yapımı devam eden Anadolu Yörük ve Devecilik Müzesi’nde incelemelerde bulundu.

Aydın Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Kurulu tarafından da desteklenen projeye ilişkin bir açıklamada bulunan Başkan Kale, “İncirliova’mızın tanınmış ailelerinden Merhum Belediye Başkanımız Ali Sarıyörük’e ait tarihi ev üzerinde başlattığımız restorasyon ve röleve çalışmalarımız tamamlanma aşamasına geldi. Projemiz yaklaşık 750 bin TL’ye mal olacaktır. İncirliova’mızın tarihi bir dokusu olan bu evi Anadolu Yörük ve Devecilik Kent Müzesi’ne dönüştüreceğiz. Evin belediyemize bağışlanmasında büyük bir fedakarlık gösteren Sarıyörük Ailesi’ne ile projemize maddi destek sağlayan Aydın Valiliğimize teşekkür ediyorum. İnşallah Ekim Ayı sonuna kadar çalışmalarımızı bitirerek İncirliova’mızda bir ilki daha gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.