Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Deve sırtında gelin aldılar

GENEL 15.08.2017 - 11:51, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2948+ kez okundu.
 

Deve sırtında gelin aldılar

Nazilli’de Yörük kültürü düğün töreninde yaşatıldı. Damat kız evine davul zurna ve zeybeklerle gelerek gelini deveye bindirdi.

AYDIN- Nazilli’de yaşayan Enver Mahleşlioğlu, hayatını Nimet Mahleşlioğlu ile birleştirdi. Yapılan düğün töreni ise ilginç görüntülere sahne oldu. Ege yöresine ait Yörük kültürü düğünde yaşatıldı. Damat Enver Mahleşlioğlu, davul zurna ve zeybekler eşliğinde Bozyurt Mahallesi’nde ikamet eden gelini almaya gitti. Damat gelini anne ve babasının evinden türküler eşliğinde çıkartarak deveye bindirdi. Damat daha sonra, gelenekler gereği gelini mahallede bulunan köprüden geçirdi. Bu esnada efeler harmandalı zeybeği oynadı. Mahallenin gençleri damada eziyet ederken ilginç görüntüler ortaya çıktı. Damat başına yazma bağlayıp köprü üzerinde oynamaya başladı. Gelin konvoy eşliğinde Aydoğdu Mahallesi’nde bulunan eve götürüldü. Mahalle sakinleri deve sırtında gelen gelini alkışlar eşliğinde karşıladı. Damat Enver Mahleşlioğlu, kendilerinin de deveci olduğunu belirterek, “Devecilik yaptığımız için eşimi deve üzerinde getirmek istedim. Örf ve adetlerimizi yaşatalım dedik. Rabbim inşallah bizi mutlu eder” diye konuştu.
Nazilli’de Yörük kültürü düğün töreninde yaşatıldı. Damat kız evine davul zurna ve zeybeklerle gelerek gelini deveye bindirdi.

AYDIN- Nazilli’de yaşayan Enver Mahleşlioğlu, hayatını Nimet Mahleşlioğlu ile birleştirdi. Yapılan düğün töreni ise ilginç görüntülere sahne oldu. Ege yöresine ait Yörük kültürü düğünde yaşatıldı. Damat Enver Mahleşlioğlu, davul zurna ve zeybekler eşliğinde Bozyurt Mahallesi’nde ikamet eden gelini almaya gitti. Damat gelini anne ve babasının evinden türküler eşliğinde çıkartarak deveye bindirdi. Damat daha sonra, gelenekler gereği gelini mahallede bulunan köprüden geçirdi. Bu esnada efeler harmandalı zeybeği oynadı. Mahallenin gençleri damada eziyet ederken ilginç görüntüler ortaya çıktı. Damat başına yazma bağlayıp köprü üzerinde oynamaya başladı. Gelin konvoy eşliğinde Aydoğdu Mahallesi’nde bulunan eve götürüldü.

Mahalle sakinleri deve sırtında gelen gelini alkışlar eşliğinde karşıladı.

Damat Enver Mahleşlioğlu, kendilerinin de deveci olduğunu belirterek, “Devecilik yaptığımız için eşimi deve üzerinde getirmek istedim. Örf ve adetlerimizi yaşatalım dedik. Rabbim inşallah bizi mutlu eder” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.