Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Deve Güreşi Takvimi belirlendi

GENEL 08.10.2018 - 11:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 6181+ kez okundu.
 

Deve Güreşi Takvimi belirlendi

Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi Deve Güreşi Takvimi belirlendi. Develer 18 Kasım’da sahaya iniyor, 24 Mart’ta sahadan çekiliyor.

AYDIN- Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi’nin en önemli kış eğlenceleri ve kültür organizasyonları arasında yer alan ve her çatımı binlerce kişi tarafından izlenen deve güreşlerinin takvimi belirlendi. Küresel ısınmanın da etkisi nedeniyle kısa süren kış mevsiminden dolayı güreşlerin çoğunluğu Ocak ve Şubat ayına alındı. Devecilik Kültür ve Deve Güreşleri Federasyonu ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından 2018-2019 kış dönemi deve güreşi sezonu takvimi belirlendi. İlk güreş 18 Kasım’da Işıklı’da daylakların sezona hazırlık maçı ile başlayacak. Son güreş de 24 Mart’ta Yazıdere ve Karacasu’da gerçekleştirilecek. Daha önceki yıllarda yaklaşık 5 ay boyunca her hafta sonu devam eden deve güreşleri, bu yıl yaklaşık 4 ay sürecek. Eski kışların yaşanmaması ve develerin sıcak havada güreş tutmadığı için güreş takviminin kısaltıldığı belirtildi. Türkiye’de deve güreşlerinin ilk olarak başladığı bölge olarak bilinen Aydın başta olmak üzere, Muğla, İzmir, Denizli, Antalya, Balıkesir, Manisa ve Çanakkale illerinde gerçekleştirilecek deve güreşlerinin takvimi şu şekilde belirlendi: 18 Kasım Işıklı, Yalıkavak, 25 Kasım Karpuzlu, Bafa, Atça, 02 Aralık Koçarlı, Bozyurt, Güllük, Turgutlu, 9 Aralık Didim, Köşk, Ulucak, Bergama, 16 Aralık Buharkent, Hacıaliobası, Kemalpaşa, Bayındır, 22 Aralık Cumartesi Aydın, 23 Aralık Aydın, Dikili, Pelitköy, Demre, 30 Aralık Çine, Kuşadası, Kumluca, 06 Ocak İncirliova, Bodrum, Harmandalı, Ayvalık, 12 Ocak Cumartesi Germencik, 13 Ocak Germencik, Menemen, 20 Ocak Yatağan, Selçuk, Çanakkale, 27 Ocak Sultanhisar, Selimiye, Tire, Burhaniye, 02 Şubat Cumartesi Akçova, 03 Şubat Söke, Yenipazar, Torbalı, Biga, 10 Şubat Kuyucak, Milas, Ödemiş, Umurbey 17 Şubat Nazilli, Çine 24 Şubat Bozdoğan Salihli 03 Mart Köşk, 17 Mart Ortaklar, 24 Mart Yazıdere ve Karacasu olarak belirlendi. Bu yıl bazı haftalarda Cumartesi günlerinde de güreş tertip edilirken pehlivan develerin yürüyüş sporları ile sezon hazırlıklarına başladığı belirtildi.
Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi Deve Güreşi Takvimi belirlendi. Develer 18 Kasım’da sahaya iniyor, 24 Mart’ta sahadan çekiliyor.

AYDIN- Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi’nin en önemli kış eğlenceleri ve kültür organizasyonları arasında yer alan ve her çatımı binlerce kişi tarafından izlenen deve güreşlerinin takvimi belirlendi. Küresel ısınmanın da etkisi nedeniyle kısa süren kış mevsiminden dolayı güreşlerin çoğunluğu Ocak ve Şubat ayına alındı.

Devecilik Kültür ve Deve Güreşleri Federasyonu ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından 2018-2019 kış dönemi deve güreşi sezonu takvimi belirlendi. İlk güreş 18 Kasım’da Işıklı’da daylakların sezona hazırlık maçı ile başlayacak. Son güreş de 24 Mart’ta Yazıdere ve Karacasu’da gerçekleştirilecek.

Daha önceki yıllarda yaklaşık 5 ay boyunca her hafta sonu devam eden deve güreşleri, bu yıl yaklaşık 4 ay sürecek. Eski kışların yaşanmaması ve develerin sıcak havada güreş tutmadığı için güreş takviminin kısaltıldığı belirtildi.

Türkiye’de deve güreşlerinin ilk olarak başladığı bölge olarak bilinen Aydın başta olmak üzere, Muğla, İzmir, Denizli, Antalya, Balıkesir, Manisa ve Çanakkale illerinde gerçekleştirilecek deve güreşlerinin takvimi şu şekilde belirlendi:

18 Kasım Işıklı, Yalıkavak, 25 Kasım Karpuzlu, Bafa, Atça, 02 Aralık Koçarlı, Bozyurt, Güllük, Turgutlu, 9 Aralık Didim, Köşk, Ulucak, Bergama, 16 Aralık Buharkent, Hacıaliobası, Kemalpaşa, Bayındır, 22 Aralık Cumartesi Aydın, 23 Aralık Aydın, Dikili, Pelitköy, Demre, 30 Aralık Çine, Kuşadası, Kumluca, 06 Ocak İncirliova, Bodrum, Harmandalı, Ayvalık, 12 Ocak Cumartesi Germencik, 13 Ocak Germencik, Menemen, 20 Ocak Yatağan, Selçuk, Çanakkale, 27 Ocak Sultanhisar, Selimiye, Tire, Burhaniye, 02 Şubat Cumartesi Akçova, 03 Şubat Söke, Yenipazar, Torbalı, Biga, 10 Şubat Kuyucak, Milas, Ödemiş, Umurbey 17 Şubat Nazilli, Çine 24 Şubat Bozdoğan Salihli 03 Mart Köşk, 17 Mart Ortaklar, 24 Mart Yazıdere ve Karacasu olarak belirlendi.

Bu yıl bazı haftalarda Cumartesi günlerinde de güreş tertip edilirken pehlivan develerin yürüyüş sporları ile sezon hazırlıklarına başladığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.