Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Deve Güreşi Festivali Köşk’e renk kattı

GÜNCEL 05.03.2017 - 19:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3896+ kez okundu.
 

Deve Güreşi Festivali Köşk’e renk kattı

Köşk Deve Güreşleri Festivali Piknik Havası Eşliğinde Keyifle İzlendi.

AYDIN- Aydın’ın Köşk ilçesinde bu yıl 8. düzenlenen geleneksel deve güreşi festivali coşkuyla gerçekleşti. Güzel güneşli bir havada gerçekleşen festival şenliklerinde Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’nden 120 pehlivan devenin güreşleri nefes kesti. Deve güreşi heyecanını tatmak için alanı dolduranlar, zaman zaman davul zurna eşliğinde zeybek oynadı. Renkli görüntülerin oluştuğu deve güreşlerinde, "Kaymakamlık", "Belediye Başkanlılığı" ve "8. Köşk Güreşi" olarak düzenlenen 3 ayrı kupada, dereceye giren develerin sahiplerine kupaları takdim edildi. Kaymakamlık Kupası’nı Burhaniye'den Çılgın Hasan ile Germencik'ten Karadayı, Belediye Başkanlığı Kupasını Germencik'ten Akın Bey ve Nazilli'den İbrahim Yağız ve 8. Köşk Güreşi Kupası’nı ise Germencik Turanlar'dan Elif Tarım ile Işıklı'dan Palaoğlu kıyasıya mücadele ettiler. Köşk Deve Güreşleri Festivali’ne Ak Parti Aydın Millet Vekili Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz, İl Başkanı Ömer Özmen, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı ve Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Sümer, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Belediye Meclis üyeleri, Ak Parti Köşk İlçe Teşkilatı ve çok sayıda davetliler katıldı. Vatandaşların dayanışma, kaynaşma ve gelenekleri yaşatma adına bu yıl 8.'incisi düzenlenen deve güreşi festivaline katılan tüm güreşseverlere hoşgeldin tebriklerini ileten Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç,"Güneşli bir Mart ayında adeta bir piknik havası eşliğinde güreşseverlerimiz ile güreşimizi tamamlamak tek temennimiz. Biz deve güreşlerimizi gerçekleştirerek Yörük Kültürü geleneğimiz olan örf ve adetlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Köşk Belediyemizin düzenlemiş olduğu 8. Geleneksel Deve Güreşleri Festivalimize katılan tüm güreşseverlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Kılınç, güreş etkinlikleri boyunca zaman zaman komitede zaman zaman ise urgancılar ile birlikte develeri ayırarak adeta festivali tüm etkinliği ile yaşadığını ifade etti.
Köşk Deve Güreşleri Festivali Piknik Havası Eşliğinde Keyifle İzlendi.

AYDIN- Aydın’ın Köşk ilçesinde bu yıl 8. düzenlenen geleneksel deve güreşi festivali coşkuyla gerçekleşti.

Güzel güneşli bir havada gerçekleşen festival şenliklerinde Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’nden 120 pehlivan devenin güreşleri nefes kesti. Deve güreşi heyecanını tatmak için alanı dolduranlar, zaman zaman davul zurna eşliğinde zeybek oynadı.

Renkli görüntülerin oluştuğu deve güreşlerinde, "Kaymakamlık", "Belediye Başkanlılığı" ve "8. Köşk Güreşi" olarak düzenlenen 3 ayrı kupada, dereceye giren develerin sahiplerine kupaları takdim edildi.

Kaymakamlık Kupası’nı Burhaniye'den Çılgın Hasan ile Germencik'ten Karadayı, Belediye Başkanlığı Kupasını Germencik'ten Akın Bey ve Nazilli'den İbrahim Yağız ve 8. Köşk Güreşi Kupası’nı ise Germencik Turanlar'dan Elif Tarım ile Işıklı'dan Palaoğlu kıyasıya mücadele ettiler.

Köşk Deve Güreşleri Festivali’ne Ak Parti Aydın Millet Vekili Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz, İl Başkanı Ömer Özmen, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı ve Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Sümer, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Belediye Meclis üyeleri, Ak Parti Köşk İlçe Teşkilatı ve çok sayıda davetliler katıldı. Vatandaşların dayanışma, kaynaşma ve gelenekleri yaşatma adına bu yıl 8.'incisi düzenlenen deve güreşi festivaline katılan tüm güreşseverlere hoşgeldin tebriklerini ileten Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç,"Güneşli bir Mart ayında adeta bir piknik havası eşliğinde güreşseverlerimiz ile güreşimizi tamamlamak tek temennimiz. Biz deve güreşlerimizi gerçekleştirerek Yörük Kültürü geleneğimiz olan örf ve adetlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Köşk Belediyemizin düzenlemiş olduğu 8. Geleneksel Deve Güreşleri Festivalimize katılan tüm güreşseverlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Kılınç, güreş etkinlikleri boyunca zaman zaman komitede zaman zaman ise urgancılar ile birlikte develeri ayırarak adeta festivali tüm etkinliği ile yaşadığını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.