Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Dev anketin sonuçları belli oldu

SİYASET 09.01.2015 - 10:19, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 2971+ kez okundu.
 

Dev anketin sonuçları belli oldu

Yüzde 80: Yolsuzluk yok. Yüzde 58: Paralel Yapı var

TBMM Soruşturma Komisyonu'nun verdiği karar muhalefet tarafından sert dille eleştirilirken, AK Parti'nin yaptırdığı ankete göre AK Parti seçmeninin yüzde 80'i yolsuzluk iddialarına inanmıyor. İşte AK Parti'nin yaptırdığı geniş araştırmanın sonuçları: AK Parti oyları yüzde 48-50 bandında. Davutoğlu'nun kamuoyundaki beğenilirlik oranı da giderek artıyor. AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 80'e yakın bölümü yolsuzluk iddialarına inanmıyor. Yüzde 20 ise "Olabilir" diyor. Yüzde 13'lük bölümü bu iddiaların araştırılmasını istiyor. Başka partilere oy veren vatandaşların ise büyük bölümü ise bu iddialara inanıyor ve bakanların Yüce Divan'da yargılanması gerektiğini düşünüyor. Vatandaşların yüzde 58'i, devlet içinde örgütlenmiş bir Paralel Yapı olduğunu düşünüyor ve bunlarla etkin mücadeleyi destekliyor. Güneydoğu'da yaşayan vatandaşların yüzde 85-90'ı süreci destekliyor ve "Türkiye'den ayrılma" fikrine sıcak bakmıyor.
Yüzde 80: Yolsuzluk yok. Yüzde 58: Paralel Yapı var

TBMM Soruşturma Komisyonu'nun verdiği karar muhalefet tarafından sert dille eleştirilirken, AK Parti'nin yaptırdığı ankete göre AK Parti seçmeninin yüzde 80'i yolsuzluk iddialarına inanmıyor. İşte AK Parti'nin yaptırdığı geniş araştırmanın sonuçları:

AK Parti oyları yüzde 48-50 bandında. Davutoğlu'nun kamuoyundaki beğenilirlik oranı da giderek artıyor.

AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 80'e yakın bölümü yolsuzluk iddialarına inanmıyor. Yüzde 20 ise "Olabilir" diyor. Yüzde 13'lük bölümü bu iddiaların araştırılmasını istiyor.

Başka partilere oy veren vatandaşların ise büyük bölümü ise bu iddialara inanıyor ve bakanların Yüce Divan'da yargılanması gerektiğini düşünüyor.

Vatandaşların yüzde 58'i, devlet içinde örgütlenmiş bir Paralel Yapı olduğunu düşünüyor ve bunlarla etkin mücadeleyi destekliyor.

Güneydoğu'da yaşayan vatandaşların yüzde 85-90'ı süreci destekliyor ve "Türkiye'den ayrılma" fikrine sıcak bakmıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.