Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Dere ıslahı DSİ’nin görevi

GENEL 16.10.2019 - 15:00, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2551+ kez okundu.
 

Dere ıslahı DSİ’nin görevi

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, açıklama yaparak dere ıslahının DSİ’nin görevi olduğunu bildirdi.

AYDIN- ASKİ Genel Müdürlüğü’nden, “Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında dere ıslahı konusunda Genel Müdürlüğümüze yönelik çıkan haberlere istinaden bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur” denilerek yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Gerek 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün görev ve yetkileri başlıklı 121. Maddesinin ilgili bentlerinde, gerekse 2010/5 sayılı Başbakanlık Genelgesinde derelerin ıslahı konusunda tüm görev, yetki ve sorumluluğun DSİ’de olduğu açıkça belirtilmiştir. Hiçbir karışıklığa mahal vermeyecek bir şekilde ilgili mevzuatta açıkça belirtildiği üzere dere ıslahları konusunda asli görev DSİ’nindir. Bu çerçevede siz değerli kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı hazırlama ihtiyacı duyduğumuzu belirtmek isteriz.”
Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, açıklama yaparak dere ıslahının DSİ’nin görevi olduğunu bildirdi.

AYDIN- ASKİ Genel Müdürlüğü’nden, “Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında dere ıslahı konusunda Genel Müdürlüğümüze yönelik çıkan haberlere istinaden bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur” denilerek yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Gerek 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün görev ve yetkileri başlıklı 121. Maddesinin ilgili bentlerinde, gerekse 2010/5 sayılı Başbakanlık Genelgesinde derelerin ıslahı konusunda tüm görev, yetki ve sorumluluğun DSİ’de olduğu açıkça belirtilmiştir. Hiçbir karışıklığa mahal vermeyecek bir şekilde ilgili mevzuatta açıkça belirtildiği üzere dere ıslahları konusunda asli görev DSİ’nindir.

Bu çerçevede siz değerli kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı hazırlama ihtiyacı duyduğumuzu belirtmek isteriz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.