Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Deprem parasını bile yemişler!

GENEL 26.09.2019 - 16:01, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4096+ kez okundu.
 

Deprem parasını bile yemişler!

ANKA Haber Ajansı, İstanbul’un korku dolu diken üzerinde yaşadığı gün, deprem için kullanılması gereken paraların yok olduğunu özel haberiyle servise koydu.

AYDIN- ANKA Haber Ajansı, özel haberinde, kaybolan milyon doları, “Deprem projesi için ayrılan 1 milyon 628 bin dolar kayboldu. Bakanlık paranın akıbetinin tespiti için 18 yıl sonra komisyon kurma kararı aldı” ifadeleriyle duyurdu. Bu kayıp parayı tespit eden T.C. Sayıştay Başkanlığı müfettişleri.  Anılan Sayıştay Raporu’nda, “…Aynı nedenlerle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına olmakla birlikte, Başbakanlık Proje Uygulama Birimi uhdesinde bulunan 16.04.2001 tarihli Deprem Zararını Giderme ve Yeniden Yapılandırma Projesine ait 1.628.337.00 USD tutarında kullanıma ilişkin bilgi ve belgelere ulaşılamaması nedeniyle teyit işlemi gerçekleştirilememektedir” deniliyor. Aynı raporda, DSİ tarafından kullanılan doğrudan dış proje kredilerinde ise teyit edilemeyen toplam 11.671.670.32 TL kullanımdan 7.592.617.34 TL kullanım için bilgi ve belgeye ulaşılamadığı, kalanı için ise dava sürecinin devam ettiği görülmüştür. Yani, kaybolan, hesabı verilemeyen para miktarı sadece 1 Milyon 628 bin dolar değil, bir de DSİ raporunda belirtilen 7.6 milyon lira var. İstanbul az buçuk sallanınca aklımız başımıza geliyor galiba ki, bu rakamlar kamuoyuna deprem sallayınca duyuruldu. Şimdi Türk Milleti merak ediyor: Bu paralar bulundu mu? Kimin tarafından iç edildiği tespit edildi mi? Yoksa, klasik deyimle, yiyen yediğiyle mi kaldı?
ANKA Haber Ajansı, İstanbul’un korku dolu diken üzerinde yaşadığı gün, deprem için kullanılması gereken paraların yok olduğunu özel haberiyle servise koydu.

AYDIN- ANKA Haber Ajansı, özel haberinde, kaybolan milyon doları, “Deprem projesi için ayrılan 1 milyon 628 bin dolar kayboldu. Bakanlık paranın akıbetinin tespiti için 18 yıl sonra komisyon kurma kararı aldı” ifadeleriyle duyurdu.

Bu kayıp parayı tespit eden T.C. Sayıştay Başkanlığı müfettişleri.  Anılan Sayıştay Raporu’nda, “…Aynı nedenlerle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına olmakla birlikte, Başbakanlık Proje Uygulama Birimi uhdesinde bulunan 16.04.2001 tarihli Deprem Zararını Giderme ve Yeniden Yapılandırma Projesine ait 1.628.337.00 USD tutarında kullanıma ilişkin bilgi ve belgelere ulaşılamaması nedeniyle teyit işlemi gerçekleştirilememektedir” deniliyor.

Aynı raporda, DSİ tarafından kullanılan doğrudan dış proje kredilerinde ise teyit edilemeyen toplam 11.671.670.32 TL kullanımdan 7.592.617.34 TL kullanım için bilgi ve belgeye ulaşılamadığı, kalanı için ise dava sürecinin devam ettiği görülmüştür. Yani, kaybolan, hesabı verilemeyen para miktarı sadece 1 Milyon 628 bin dolar değil, bir de DSİ raporunda belirtilen 7.6 milyon lira var.

İstanbul az buçuk sallanınca aklımız başımıza geliyor galiba ki, bu rakamlar kamuoyuna deprem sallayınca duyuruldu.

Şimdi Türk Milleti merak ediyor: Bu paralar bulundu mu? Kimin tarafından iç edildiği tespit edildi mi? Yoksa, klasik deyimle, yiyen yediğiyle mi kaldı?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.