Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Deprem korkuttu

GÜNCEL 21.07.2017 - 12:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4113+ kez okundu.
 

Deprem korkuttu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 6.3 büyüklüğünde meydana gelen deprem Aydın’da da hissedildi. Yaklaşık 20 saniye süren depremde Aydın’daki binalarda ciddi sarsıntı yaşandı.

AYDIN- Depreme birçok kişi uykuda yakalanırken, depremle birlikte uyananlar çığlık çığlığa bulundukları evleri terk etmeye çalıştı. Polis ve jandarma ekipleri depremin ardından olası bir yıkıntı olup olmadığını kontrol etmek için yerleşim birimlerini kontrol etti. Şu an itibariyle Aydın genelinde depreme bağlı herhangi bir yıkıntı ve ciddi yaralanma olmadığı belirtilirken, bazı bölgelerde kısa süreliğine elektrikler kesildi. Kent merkezinde ve ilçelerde insanlar uzun süre sokakta bekledi. Kos Adası'ndaki caminin minaresi yıkıldı, büyük hasar oluştu Ege Denizi’nde meydana gelen deprem Yunan adalarında da hasara yol açtı. Depremden en çok etkilenen İstanköy (Kos) Adası'ndaki bir caminin minaresi yıkıldı, büyük hasar meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Datça ile Kos Adası arasında meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki deprem büyük korkuya neden oldu. Deprem sırasında Kos’un merkezinde bulunan Defterdar İbrahim Efendi Camii’nin minaresi yıkıldı, caminin içi, dışı ve bahçesinde de büyük hasar meydana geldi. Halen faaliyette olan cami, 1724 yılında Defterdar İbrahim Efendi tarafından yapılan, Platani köyündeki cami ile birlikte adada açık olan ve namaz kılınabilen iki camiden biri durumundaydı. Bu arada, Kos’ta depremin ardından yerli halk ile tatilciler sokaklara döküldü. Büyük korkuya neden olan depremin ardından ilk belirlemelere göre bazı bölgelerde evler yıkılırken, Kos Marina’sının bulunduğu bölgede yollarda derin çatlaklar meydana geldi. Didimlileri de korkuttu Muğla Bodrum açıklarında meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki deprem, Didim'de şiddetli olarak hissedildi. Depremin ardından panikleyen vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Deprem dolayısıyla panik yaşayan 2 vatandaşın evlerinden atlayarak yaralandığı ve ayaklarında kırık olduğu öğrenilirken, deprem dolayısıyla panik yaşayan bazı vatandaşların da Didim Devlet Hastanesi acil servisine geldiği belirtildi. Öte yandan, ilçe genelinde herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı öğrenilirken, evlerini terk eden Didimli vatandaşların ilerleyen saatlerde evlerine döndüğü görüldü. İlçe genelinde herhangi bir elektrik ya da su kesintisi yaşanmazken, emniyet güçlerinin de şehir merkezinde devriyelerini sürdürdüğü görüldü.
Muğla'nın Bodrum ilçesinde 6.3 büyüklüğünde meydana gelen deprem Aydın’da da hissedildi. Yaklaşık 20 saniye süren depremde Aydın’daki binalarda ciddi sarsıntı yaşandı.

AYDIN- Depreme birçok kişi uykuda yakalanırken, depremle birlikte uyananlar çığlık çığlığa bulundukları evleri terk etmeye çalıştı. Polis ve jandarma ekipleri depremin ardından olası bir yıkıntı olup olmadığını kontrol etmek için yerleşim birimlerini kontrol etti.

Şu an itibariyle Aydın genelinde depreme bağlı herhangi bir yıkıntı ve ciddi yaralanma olmadığı belirtilirken, bazı bölgelerde kısa süreliğine elektrikler kesildi. Kent merkezinde ve ilçelerde insanlar uzun süre sokakta bekledi.

Kos Adası'ndaki caminin minaresi yıkıldı, büyük hasar oluştu

Ege Denizi’nde meydana gelen deprem Yunan adalarında da hasara yol açtı. Depremden en çok etkilenen İstanköy (Kos) Adası'ndaki bir caminin minaresi yıkıldı, büyük hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Datça ile Kos Adası arasında meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki deprem büyük korkuya neden oldu. Deprem sırasında Kos’un merkezinde bulunan Defterdar İbrahim Efendi Camii’nin minaresi yıkıldı, caminin içi, dışı ve bahçesinde de büyük hasar meydana geldi. Halen faaliyette olan cami, 1724 yılında Defterdar İbrahim Efendi tarafından yapılan, Platani köyündeki cami ile birlikte adada açık olan ve namaz kılınabilen iki camiden biri durumundaydı.

Bu arada, Kos’ta depremin ardından yerli halk ile tatilciler sokaklara döküldü. Büyük korkuya neden olan depremin ardından ilk belirlemelere göre bazı bölgelerde evler yıkılırken, Kos Marina’sının bulunduğu bölgede yollarda derin çatlaklar meydana geldi.

Didimlileri de korkuttu

Muğla Bodrum açıklarında meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki deprem, Didim'de şiddetli olarak hissedildi. Depremin ardından panikleyen vatandaşlar kendilerini sokağa attı.

Deprem dolayısıyla panik yaşayan 2 vatandaşın evlerinden atlayarak yaralandığı ve ayaklarında kırık olduğu öğrenilirken, deprem dolayısıyla panik yaşayan bazı vatandaşların da Didim Devlet Hastanesi acil servisine geldiği belirtildi. Öte yandan, ilçe genelinde herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı öğrenilirken, evlerini terk eden Didimli vatandaşların ilerleyen saatlerde evlerine döndüğü görüldü. İlçe genelinde herhangi bir elektrik ya da su kesintisi yaşanmazken, emniyet güçlerinin de şehir merkezinde devriyelerini sürdürdüğü görüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.