Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

DenizBank da satıldı!..

EKONOMİ 28.06.2019 - 18:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4227+ kez okundu.
 

DenizBank da satıldı!..

DenizBank’ın Dubai Emirliği’nde kurulu ENBD’ye satıldığı öğrenildi.

AYDIN- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Denizbank'ın Emirates NBD Bank PJSC’ye devrine ilişkin yapılan başvuruyu uygun buldu. ARAPLARA SATILDI BDDK’dan yapılan açıklamada, “Denizbank’ın yüzde 99,85 hissesinin Birleşik Arap Emirlikleri Dubai Emirliği’nde kurulu Emirates NBD Bank PJSC’ye (ENBD) devrine ilişkin yapılan başvuru, Bankacılık Kanunu’nun 18’nci maddesi çerçevesinde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 27 Haziran 2019 tarih ve 8426 sayılı Kararı ile uygun bulunmuştur” ifadelerine yer verildi. Emirates NBD ve Sberbank, Denizbank’ın hisselerinin yüzde 99,85’inin Emirates NBD’ye satışı konusunda 15,48 milyar TL bedel üzerinden yeniden düzenlenen hükümler çerçevesinde anlaşmışlardı.
DenizBank’ın Dubai Emirliği’nde kurulu ENBD’ye satıldığı öğrenildi.

AYDIN- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Denizbank'ın Emirates NBD Bank PJSC’ye devrine ilişkin yapılan başvuruyu uygun buldu.

ARAPLARA SATILDI

BDDK’dan yapılan açıklamada, “Denizbank’ın yüzde 99,85 hissesinin Birleşik Arap Emirlikleri Dubai Emirliği’nde kurulu Emirates NBD Bank PJSC’ye (ENBD) devrine ilişkin yapılan başvuru, Bankacılık Kanunu’nun 18’nci maddesi çerçevesinde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 27 Haziran 2019 tarih ve 8426 sayılı Kararı ile uygun bulunmuştur” ifadelerine yer verildi.

Emirates NBD ve Sberbank, Denizbank’ın hisselerinin yüzde 99,85’inin Emirates NBD’ye satışı konusunda 15,48 milyar TL bedel üzerinden yeniden düzenlenen hükümler çerçevesinde anlaşmışlardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.