Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

'Demokrasi şenliği' başladı

SİYASET 08.01.2018 - 13:25, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3181+ kez okundu.
 

'Demokrasi şenliği' başladı

Mimar Sinan'daki belediyeye ait arazinin geleceğine Aydınlılar karar verecek.

AYDIN- Efeler ilçesinin Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait 31 bin metrekare arazinin geleceğine Aydın halkı karar verecek. Atatürk Kent Meydanı'na kurulan çadırdaki halkoylamasında oyunu kullanan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Aydın'da doğrudan demokrasi geleneğini devam ettirdiklerini söyledi. Demokrasi şenliği şeklinde başlayan halkoylamasına Başkan Çerçioğlu'nun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Efeler İlçe Başkanı Barış Altıntaş, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. "3. demokrasi şenliğimizi yapıyoruz" 16 Ocak'a kadar Atatürk Kent Meydanı'ndaki çadırda devam edecek halkoylamasıyla arazinin geleceğine Aydın halkının karar vereceğini söyleyen başkan Çerçioğlu, daha önce 100 milyon liraya kamulaştırılan Aydın Tekstil arazisinin projesinin hazırlandığını ve yakın zamanda ihaleye çıkılacağını belirtti. "Bu 177 dönümlük arazi Aydın'ın en değerli arazisi. Bu araziye AVM mi rezidans mı yapacaksınız, diye sordular. Vatandaşımız ne isterse onu yapacağız dedik ve Aydın halkı yeşil alan olmasını istedi. Şimdi burayı yeşil alan olarak Aydın'ın hizmetine sunacağız. Aynı süreç Kuşadası'nda 25 milyon liraya kamulaştırdığımız arazi için de geçerli. Orayı da yeşil alan yapacağız" diye konuşan Çerçioğlu, "Bu kentte hep beraber yaşıyoruz. Bizler demokrasiyi sindirmiş insanlarız. Ben de vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda Aydın'ı yönetiyorum. Bugün 3. demokrasi şenliğimizi yapacağız" dedi. Tüm Aydın halkını halkoylamasına beklediklerini söyleyen Çerçioğlu, oy kullanmak için yaş sınırının olmadığının altını çizdi. Çerçioğlu, sandıktan çıkan karara göre plan yapacaklarının sözünü verdi. Tezcan: Aydın Büyükşehir Belediyesi doğrudan demokrasinin öncüsü Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, arazinin geleceğini halka soran Çerçioğlu'na teşekkür etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise, "Aydın Büyükşehir Belediyesi, halkçı belediyeciliğin nasıl yapılacağını bütün Türkiye'ye gösteriyor. Doğrudan demokrasinin yolu, halka doğrudan doğruya karar verme imkânlarını vermekten geçer. Yerel yönetimlerimizde bunu yerleştirmek konusunda kararlıyız. Bu konuda öncü olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Daha sonra arazinin geleceğiyle ilgili fikirlerini yazarak oy kullanan Tezcan, Yıldız ve Çerçioğlu oylamanın Aydın'a hayırlı olmasını diledi.
Mimar Sinan'daki belediyeye ait arazinin geleceğine Aydınlılar karar verecek.

AYDIN- Efeler ilçesinin Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait 31 bin metrekare arazinin geleceğine Aydın halkı karar verecek. Atatürk Kent Meydanı'na kurulan çadırdaki halkoylamasında oyunu kullanan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Aydın'da doğrudan demokrasi geleneğini devam ettirdiklerini söyledi.

Demokrasi şenliği şeklinde başlayan halkoylamasına Başkan Çerçioğlu'nun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Efeler İlçe Başkanı Barış Altıntaş, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"3. demokrasi şenliğimizi yapıyoruz"

16 Ocak'a kadar Atatürk Kent Meydanı'ndaki çadırda devam edecek halkoylamasıyla arazinin geleceğine Aydın halkının karar vereceğini söyleyen başkan Çerçioğlu, daha önce 100 milyon liraya kamulaştırılan Aydın Tekstil arazisinin projesinin hazırlandığını ve yakın zamanda ihaleye çıkılacağını belirtti. "Bu 177 dönümlük arazi Aydın'ın en değerli arazisi. Bu araziye AVM mi rezidans mı yapacaksınız, diye sordular. Vatandaşımız ne isterse onu yapacağız dedik ve Aydın halkı yeşil alan olmasını istedi. Şimdi burayı yeşil alan olarak Aydın'ın hizmetine sunacağız. Aynı süreç Kuşadası'nda 25 milyon liraya kamulaştırdığımız arazi için de geçerli. Orayı da yeşil alan yapacağız" diye konuşan Çerçioğlu, "Bu kentte hep beraber yaşıyoruz. Bizler demokrasiyi sindirmiş insanlarız. Ben de vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda Aydın'ı yönetiyorum. Bugün 3. demokrasi şenliğimizi yapacağız" dedi. Tüm Aydın halkını halkoylamasına beklediklerini söyleyen Çerçioğlu, oy kullanmak için yaş sınırının olmadığının altını çizdi. Çerçioğlu, sandıktan çıkan karara göre plan yapacaklarının sözünü verdi.

Tezcan: Aydın Büyükşehir Belediyesi doğrudan demokrasinin öncüsü

Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, arazinin geleceğini halka soran Çerçioğlu'na teşekkür etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise, "Aydın Büyükşehir Belediyesi, halkçı belediyeciliğin nasıl yapılacağını bütün Türkiye'ye gösteriyor. Doğrudan demokrasinin yolu, halka doğrudan doğruya karar verme imkânlarını vermekten geçer. Yerel yönetimlerimizde bunu yerleştirmek konusunda kararlıyız. Bu konuda öncü olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Daha sonra arazinin geleceğiyle ilgili fikirlerini yazarak oy kullanan Tezcan, Yıldız ve Çerçioğlu oylamanın Aydın'a hayırlı olmasını diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.