Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Demir, Ne acımızı unuttuk ne de onları

GÜNCEL 02.07.2018 - 19:38, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3113+ kez okundu.
 

Demir, Ne acımızı unuttuk ne de onları

Yananlar candı. Yakanlar yobaz. Bugün ülkeyi aklamak için gelenler, aydınlansın diye bu ülke için yananları unutup, akladılar yakanları.

AYDIN- Sivas Katliamı’nın yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şubesi Başkanı Erdal Demir, "Unutulmasın! Yarattığınız kin ve nefret söylemlerine karşı bir gün direnenler siz insana kıyanlar bu ülke aydınlansın diye yanıp gitti canlar, ne acımızı unuttuk ne de onları” dedi. Aklamak günah örtmekse, kandırdığınızı sandığınız vicdanlarda, inkâr ettiğiniz yaratandır. Oysa sönmeyen ateşi yakan utansın diye, yüreklerde taşıyan kimlerdir? Siz aklaya durun, akladığınızı sana durun! "Ne Kerbela'nın nede Madımağın yüreğimizdeki ateşi sönmedi. Kardeşliği, sevgiyi insan ekseninde birleştiren Aleviler, Hakk sevda ve sevgisini yarattığı insanda bulanlardır. Unutulmasın! Yarattığınız kin ve nefret söylemlerine karşı bir gün direnenler siz insana kıyanlar bu ülke aydınlansın diye yanıp gitti canlar, ne acımızı unuttuk ne de onları. Yananlar candı. Yakanlar yobaz. Bugün ülkeyi aklamak için gelenler, aydınlansın diye bu ülke için yananları unutup, akladılar yakanları. Sadece aklamadılar, ülkeyi yangın yerine çeviren canileri beslediler büyüttüler. Sivas'tan sonra, Ankara’yı, Suruç’u, İstanbul’u, yarın yurdun her yanını yangın yerine çevirdiler. Canlar, kardeşler gün bir olma, iri olma, diri olma zamanıdır. Gün Hallacı Mansur. Pir Sultan, Hz. Hüseyin gibi zalime direnme günüdür. Gün acıları unutmayıp. Yeni Sivas yangınları olmasın diye birleşme günüdür. Ülkemde benim tarafım, benim iktidarım diyenler, inanç farklılıklarına karşı cepheleşmiş, yalnız Alevi canları bu anlayışın hedefinde değil, tüm kendinden olmayanlarda bu hedefin içine aldılar artık. Kadın çocuk yaşlı demeden çiçeği burnunda insanlar ulu ortada katledilmektedir. Bu duruma duyarsız davrananlar, durumdan pay çıkaranlardır. Yandık yılmadık, tükenmedik, bin olduk geri döndük. Bir şeye ihtiyaç var, uyanmaya, direnmeye ve bir olmaya. Gelin canlar, gelin kardeşler, bir olalım, bir olup direnelim. Acıları yenip, kin ve nefreti yok edelim. 72 Millete bir nazarda bakıp, kardeş diyelim. Halklara kardeş diyelim. Sen yanmazsan, ben yanmazsam, nasıl karanlıklar çıkar aydınlıklara.
Yananlar candı. Yakanlar yobaz. Bugün ülkeyi aklamak için gelenler, aydınlansın diye bu ülke için yananları unutup, akladılar yakanları.

AYDIN- Sivas Katliamı’nın yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şubesi Başkanı Erdal Demir, "Unutulmasın! Yarattığınız kin ve nefret söylemlerine karşı bir gün direnenler siz insana kıyanlar bu ülke aydınlansın diye yanıp gitti canlar, ne acımızı unuttuk ne de onları” dedi.

Aklamak günah örtmekse, kandırdığınızı sandığınız vicdanlarda, inkâr ettiğiniz yaratandır.

Oysa sönmeyen ateşi yakan utansın diye, yüreklerde taşıyan kimlerdir?

Siz aklaya durun, akladığınızı sana durun! "Ne Kerbela'nın nede Madımağın yüreğimizdeki ateşi sönmedi.

Kardeşliği, sevgiyi insan ekseninde birleştiren Aleviler, Hakk sevda ve sevgisini yarattığı insanda bulanlardır.

Unutulmasın! Yarattığınız kin ve nefret söylemlerine karşı bir gün direnenler siz insana kıyanlar bu ülke aydınlansın diye yanıp gitti canlar, ne acımızı unuttuk ne de onları. Yananlar candı. Yakanlar yobaz. Bugün ülkeyi aklamak için gelenler, aydınlansın diye bu ülke için yananları unutup, akladılar yakanları.

Sadece aklamadılar, ülkeyi yangın yerine çeviren canileri beslediler büyüttüler. Sivas'tan sonra, Ankara’yı, Suruç’u, İstanbul’u, yarın yurdun her yanını yangın yerine çevirdiler.

Canlar, kardeşler gün bir olma, iri olma, diri olma zamanıdır. Gün Hallacı Mansur. Pir Sultan, Hz.

Hüseyin gibi zalime direnme günüdür. Gün acıları unutmayıp. Yeni Sivas yangınları olmasın diye birleşme günüdür.

Ülkemde benim tarafım, benim iktidarım diyenler, inanç farklılıklarına karşı cepheleşmiş, yalnız Alevi canları bu anlayışın hedefinde değil, tüm kendinden olmayanlarda bu hedefin içine aldılar artık. Kadın çocuk yaşlı demeden çiçeği burnunda insanlar ulu ortada katledilmektedir. Bu duruma duyarsız davrananlar, durumdan pay çıkaranlardır. Yandık yılmadık, tükenmedik, bin olduk geri döndük. Bir şeye ihtiyaç var, uyanmaya, direnmeye ve bir olmaya.

Gelin canlar, gelin kardeşler, bir olalım, bir olup direnelim. Acıları yenip, kin ve nefreti yok edelim.

72 Millete bir nazarda bakıp, kardeş diyelim. Halklara kardeş diyelim. Sen yanmazsan, ben yanmazsam, nasıl karanlıklar çıkar aydınlıklara.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.