Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Değirmenci, Gaziantep'in kurtuluşunu kutladı

GÜNCEL 26.12.2017 - 17:46, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2148+ kez okundu.
 

Değirmenci, Gaziantep'in kurtuluşunu kutladı

Aydın Gaziantepliler Derneği Başkanı Bekir Değirmenci, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

AYDIN- Başkan Değirmenci, mesajında, şunları söyledi: “Gazi şehir, 6 bin 317 evladını şehit vererek hiçbir yerden yardım ve destek almadan ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ inancıyla Ayıntap’ı düşman işgalinden kurtarmış ve ‘Gazi’lik onuruna nail olmuştur. Bu kahraman halk, annesinin iffetine saldıran Fransız askerlerine taş atarak karşı koymaya çalışan ilk şehidi 14 yaşındaki Kamil’i, köprübaşındaki kararlı mücadelesiyle, ‘Düşman askeri cesedimi çiğnemeden Antep’e giremez’ diyen Şahinbey’i, ‘Vurun Antepliler namus günüdür’ diyen Karayılan’ı ile ‘Ya İstiklal Ya İzmihlal’ kararlılığıyla işgale direnmiştir. Gaziantep’in kurtuluş mücadelesinden ilham alarak ülkemiz, milletimiz için çok çalışmaya devam edeceğiz. Al bayrağımızın göklerde özgürce dalgalanması için gerektiğinde canımızı vermekten kaçınmadan bize bırakılan mirasa, kutsal emanetimize sahip çıkacağız. Birliğimizden, dirliğimizden taviz vermeden geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Atatürk ün bir sözü derki, ‘ben Gazianteplilerin nasıl gözlerinden öpmem o millet sadece Antep’i değil aynı zamanda tüm Türkiye’yi kurtardılar.’ Ülkemizin kaderini değiştiren Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yılını gururla kutluyor, Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.”
Aydın Gaziantepliler Derneği Başkanı Bekir Değirmenci, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

AYDIN- Başkan Değirmenci, mesajında, şunları söyledi:

“Gazi şehir, 6 bin 317 evladını şehit vererek hiçbir yerden yardım ve destek almadan ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ inancıyla Ayıntap’ı düşman işgalinden kurtarmış ve ‘Gazi’lik onuruna nail olmuştur.

Bu kahraman halk, annesinin iffetine saldıran Fransız askerlerine taş atarak karşı koymaya çalışan ilk şehidi 14 yaşındaki Kamil’i, köprübaşındaki kararlı mücadelesiyle, ‘Düşman askeri cesedimi çiğnemeden Antep’e giremez’ diyen Şahinbey’i, ‘Vurun Antepliler namus günüdür’ diyen Karayılan’ı ile ‘Ya İstiklal Ya İzmihlal’ kararlılığıyla işgale direnmiştir. Gaziantep’in kurtuluş mücadelesinden ilham alarak ülkemiz, milletimiz için çok çalışmaya devam edeceğiz.

Al bayrağımızın göklerde özgürce dalgalanması için gerektiğinde canımızı vermekten kaçınmadan bize bırakılan mirasa, kutsal emanetimize sahip çıkacağız. Birliğimizden, dirliğimizden taviz vermeden geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz.

Atatürk ün bir sözü derki, ‘ben Gazianteplilerin nasıl gözlerinden öpmem o millet sadece Antep’i değil aynı zamanda tüm Türkiye’yi kurtardılar.’

Ülkemizin kaderini değiştiren Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yılını gururla kutluyor, Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.