Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Değerini Öğrenince Çıldırdı

ASAYİŞ 08.02.2015 - 00:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3731+ kez okundu.
 

Değerini Öğrenince Çıldırdı

Çin'in Uygur Özerk Bölgesi'nde bir çoban, 7,85 kilogram ağırlığında bir altın külçesi buldu.

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Berek Sawut adlı çoban, hayvanlarını otlatmaya çıkardığında yaklaşık sekiz kiloluk işlenmemiş altın buldu. Sarı renkte, yaklaşık 8 kilo ağırlığında, 23 cm boyunda, 8 cm yüksekliğinde ve 18 cm genişliğindeki taşı kuyumcuya götüren Sawut, bulduğu parçanın yüzde 80'inin saf altın olduğunu ve 255 bin ABD doları değerinde olduğunu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı. Çin yasalarına göre bu çeşit bulunan herhangi bir şeyin bulana ait olduğu biliniyor. Bu durumu öğrenen Çinli çoban ise ortadan kayboldu.
Çin'in Uygur Özerk Bölgesi'nde bir çoban, 7,85 kilogram ağırlığında bir altın külçesi buldu.

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Berek Sawut adlı çoban, hayvanlarını otlatmaya çıkardığında yaklaşık sekiz kiloluk işlenmemiş altın buldu.

Sarı renkte, yaklaşık 8 kilo ağırlığında, 23 cm boyunda, 8 cm yüksekliğinde ve 18 cm genişliğindeki taşı kuyumcuya götüren Sawut, bulduğu parçanın yüzde 80'inin saf altın olduğunu ve 255 bin ABD doları değerinde olduğunu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı.

Çin yasalarına göre bu çeşit bulunan herhangi bir şeyin bulana ait olduğu biliniyor. Bu durumu öğrenen Çinli çoban ise ortadan kayboldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.