Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Davutoğlu'nun aynısını yaptı

SANAT 05.01.2015 - 16:32, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3956+ kez okundu.
 

Davutoğlu'nun aynısını yaptı

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Edirne gezisi sırasında Pazarkule Sınır Kapısı’ndan karşı tarafa geçerek Yunanlı askerlerin yeni yılını kutlamasına bugün jestle karşılık verdi.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, ülkesinde 25 Ocak'ta yapılacak erken genel seçim çalışmaları için geldiği Orestiada'dan sonra partililer ile birlikte Kastanies Sınır Kapısı’nda gelerek personelin yeni yılını kutladı. Daha sonra yürüyerek Pazarkule Sınır Kapısı’na geçen Yunan Başbakanı Samaras sınırda nöbet tutan iki Türk askerlerinin elini sıkarak yeni yıllarını kutlayarak hediyeler verdi. Burada kendisini karşılamaya gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'ya çiçek vererek yeni yılını kutlayan Başbakan Samaras, meslektaşı Ahmet Davutoğlu’nun 24 Aralık tarihindeki jestine ayni şekilde karşılık verdi. Ziyarette Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, iki ülkenin sınırındaki askerlerin dostane ilişkiler içerisinde görev yaptıklarını söyleyerek, “Sayın Başbakana bu jesti için çok teşekkür ederiz. İli ülkenin hudut birlikleri iyi niyet çerçevesinde, dostane bir şekilde görevlerini yapıyorlar. Sayın Başbakanın göstermiş olduğu bu iyi niyet için teşekkür ederim. Dostane ilişkilerin devam edeceğini ifade ederek memnuniyetimi yeniden ifade etmek istiyorum” dedi. Tuğgeneral Arı, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras’a porselen tabak hediye etti. Dostane ilişkilere katıldığını ifade ederek bu ilişkilerden memnun olduğunu belirten Samaras, aynı şekilde sürmesini istediğini söyledi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçen 24 Aralık tarihinde sınır noktasına gelerek yaptığı ziyareti hatırlatarak şunları söyledi. “Başbakanım buraya kadar teşrifleriniz bizi son derece onurlandırmıştır. Yılbaşının hemen akabinde sizlerin gelişi, 15 gün önce Başbakanımızın buradan sizlerle görüşmesi iki ülke arasındaki daha da güzelleştireceğine inanıyorum. Sizin buraya gelişiniz son derece anlamlı, bu sınır gölgesinde iki ülkenin burada buluşması son derece güzel bir olay. Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun size ifade ettiği gibi, bu sınır aslında bir hudut değil, bu sınır iki komşu arasındaki dostluk bölümüdür. İnşallah sizin gelişiniz, Başbakanımızın da gelmesi burada çalışanlara bir huzur ve heyecan verir. Bende sınır bölgelerinde dolaşırken, sınır güvenlik görevlerinizin selama durmaları, esas duruş göstermeleri bizleri de onurlandırmaktır”
Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Edirne gezisi sırasında Pazarkule Sınır Kapısı’ndan karşı tarafa geçerek Yunanlı askerlerin yeni yılını kutlamasına bugün jestle karşılık verdi.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, ülkesinde 25 Ocak'ta yapılacak erken genel seçim çalışmaları için geldiği Orestiada'dan sonra partililer ile birlikte Kastanies Sınır Kapısı’nda gelerek personelin yeni yılını kutladı. Daha sonra yürüyerek Pazarkule Sınır Kapısı’na geçen Yunan Başbakanı Samaras sınırda nöbet tutan iki Türk askerlerinin elini sıkarak yeni yıllarını kutlayarak hediyeler verdi. Burada kendisini karşılamaya gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'ya çiçek vererek yeni yılını kutlayan Başbakan Samaras, meslektaşı Ahmet Davutoğlu’nun 24 Aralık tarihindeki jestine ayni şekilde karşılık verdi.

Ziyarette Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, iki ülkenin sınırındaki askerlerin dostane ilişkiler içerisinde görev yaptıklarını söyleyerek, “Sayın Başbakana bu jesti için çok teşekkür ederiz. İli ülkenin hudut birlikleri iyi niyet çerçevesinde, dostane bir şekilde görevlerini yapıyorlar. Sayın Başbakanın göstermiş olduğu bu iyi niyet için teşekkür ederim. Dostane ilişkilerin devam edeceğini ifade ederek memnuniyetimi yeniden ifade etmek istiyorum” dedi.

Tuğgeneral Arı, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras’a porselen tabak hediye etti. Dostane ilişkilere katıldığını ifade ederek bu ilişkilerden memnun olduğunu belirten Samaras, aynı şekilde sürmesini istediğini söyledi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçen 24 Aralık tarihinde sınır noktasına gelerek yaptığı ziyareti hatırlatarak şunları söyledi.

“Başbakanım buraya kadar teşrifleriniz bizi son derece onurlandırmıştır. Yılbaşının hemen akabinde sizlerin gelişi, 15 gün önce Başbakanımızın buradan sizlerle görüşmesi iki ülke arasındaki daha da güzelleştireceğine inanıyorum. Sizin buraya gelişiniz son derece anlamlı, bu sınır gölgesinde iki ülkenin burada buluşması son derece güzel bir olay. Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun size ifade ettiği gibi, bu sınır aslında bir hudut değil, bu sınır iki komşu arasındaki dostluk bölümüdür. İnşallah sizin gelişiniz, Başbakanımızın da gelmesi burada çalışanlara bir huzur ve heyecan verir. Bende sınır bölgelerinde dolaşırken, sınır güvenlik görevlerinizin selama durmaları, esas duruş göstermeleri bizleri de onurlandırmaktır”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.