Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Damanın Şampiyonu belli oldu

GENEL 04.11.2019 - 11:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2933+ kez okundu.
 

Damanın Şampiyonu belli oldu

Efeler Belediyesi ve Türkiye Dama Federasyonu işbirliği ile düzenlenen 1. Uluslararası Türk Daması Turnuvası’nda Türk dama oyuncusu Göksel Kaya şampiyon oldu.

AYDIN - 3 gün süren turnuvada şampiyonluk kupasını Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’dan alan Göksel Kaya birinciliğin kentte kalması nedeniyle mutlu olduğunu söyledi. Atatürk Kent Meydanı’nda yapılan şampiyonaya Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Lübnan, Katar, Macaristan, Mısır ve Türkiye’den toplam 130 sporcu yarıştı. Kıyasıya maçların yapıldığı turnuvanın açılış maçını da Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay Lübnan’lı Abdülhamit Alezmi ile yapmıştı. Turnuvanın son gününde dereceye girenlere kupa ve ödüllerini Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay takdim etti. Turnuvada, Ağustos ayında Bursa Kemalpaşa’da yapılan Dünya Dama Turnuvası’nda da şampiyon olan Aydın bölgesi yarışmacılarından Göksel Kaya yine birinci olurken 10 bin liralık hediye çeki ile şampiyonluk kupasını almaya hak kazandı. SENEYE İKİNCİSİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ Efeler Belediye Başkanı Atay, yerli ve yabancı dama sporcularına katılımlarından dolayı teşekkür ederken” Umarız gelecek sene daha iyi ve güzel bir organizasyonla bu turnuvanın ikincisini de gerçekleştiririz. 1. Uluslararası Türk Daması Turnuvası ile Efeler’de Türk damasını canlandırmayı hedefledik. Önümüzdeki günlerde satranç turnuvası da düzenleyeceğiz. Dama turnuvasında ödüle layık görülen arkadaşları ayrıca tebrik ediyor, başarılarının da devamını diliyorum” dedi. İLK BEŞE GİRDİLER Ödül töreninde, turnuvayı 5.  Sırada tamamlayan Dursun Yıldırım bin liralık hediye çeki ile plaket, 4. sırada tamamlayan Suat Aydın bin 500 liralık hediye çeki ile plaket, 3.’lük kupasını kazanan Yusuf Belge 5 bin liralık hediye çeki ile kupa, 2. olan Nihat Aydın ise 7 bin 500 liralık hediye çeki ve kupa ile ödüllendirildi. Turnuvada şampiyonluk ipini göğüsleyen Aydınlı Göksel Kaya’ya ise 10 bin liralık hediye çeki ile şampiyonluk kupasını, Efeler Belediye Başkanı Atay takdim etti. Başkan Atay ödül töreninde ayrıca turnuvaya katılım sağlayan değişik illerdeki dama derneklerinin başkanlarına ve temsilcilerine de plaket vererek teşekkür etti.
Efeler Belediyesi ve Türkiye Dama Federasyonu işbirliği ile düzenlenen 1. Uluslararası Türk Daması Turnuvası’nda Türk dama oyuncusu Göksel Kaya şampiyon oldu.

AYDIN - 3 gün süren turnuvada şampiyonluk kupasını Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’dan alan Göksel Kaya birinciliğin kentte kalması nedeniyle mutlu olduğunu söyledi.

Atatürk Kent Meydanı’nda yapılan şampiyonaya Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Lübnan, Katar, Macaristan, Mısır ve Türkiye’den toplam 130 sporcu yarıştı. Kıyasıya maçların yapıldığı turnuvanın açılış maçını da Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay Lübnan’lı Abdülhamit Alezmi ile yapmıştı. Turnuvanın son gününde dereceye girenlere kupa ve ödüllerini Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay takdim etti. Turnuvada, Ağustos ayında Bursa Kemalpaşa’da yapılan Dünya Dama Turnuvası’nda da şampiyon olan Aydın bölgesi yarışmacılarından Göksel Kaya yine birinci olurken 10 bin liralık hediye çeki ile şampiyonluk kupasını almaya hak kazandı.

SENEYE İKİNCİSİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Efeler Belediye Başkanı Atay, yerli ve yabancı dama sporcularına katılımlarından dolayı teşekkür ederken” Umarız gelecek sene daha iyi ve güzel bir organizasyonla bu turnuvanın ikincisini de gerçekleştiririz. 1. Uluslararası Türk Daması Turnuvası ile Efeler’de Türk damasını canlandırmayı hedefledik. Önümüzdeki günlerde satranç turnuvası da düzenleyeceğiz. Dama turnuvasında ödüle layık görülen arkadaşları ayrıca tebrik ediyor, başarılarının da devamını diliyorum” dedi.

İLK BEŞE GİRDİLER

Ödül töreninde, turnuvayı 5.  Sırada tamamlayan Dursun Yıldırım bin liralık hediye çeki ile plaket, 4. sırada tamamlayan Suat Aydın bin 500 liralık hediye çeki ile plaket, 3.’lük kupasını kazanan Yusuf Belge 5 bin liralık hediye çeki ile kupa, 2. olan Nihat Aydın ise 7 bin 500 liralık hediye çeki ve kupa ile ödüllendirildi. Turnuvada şampiyonluk ipini göğüsleyen Aydınlı Göksel Kaya’ya ise 10 bin liralık hediye çeki ile şampiyonluk kupasını, Efeler Belediye Başkanı Atay takdim etti. Başkan Atay ödül töreninde ayrıca turnuvaya katılım sağlayan değişik illerdeki dama derneklerinin başkanlarına ve temsilcilerine de plaket vererek teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.