Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Dağyeni Festivali hazırlıkları sürüyor

GENEL 03.07.2018 - 20:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3432+ kez okundu.
 

Dağyeni Festivali hazırlıkları sürüyor

Aydın'ın Germencik ilçesi Ortaklar Dağyeni Mahallesi’nde festival hazırlıkları sürüyor.

AYDIN- Ortaklar Dağyeni Mahalle Muhtarı Hüseyin Efe, yörede elli yıl önceden günümüze dek gelen gelenek ve kültürel zenginlikleri sunmak amacıyla zeytin ve incirin ana merkezi Dağyeni’de 13 Temmuz 2018 Cuma günü düzenlenecek festival için hazırlıkların sürdüğünü belirterek, festivalin tüm halka açık olduğunu belirtti. Düzenlenecek festivalin organizasyon sorumlusu Serkan Çağatay, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, festivalde köy seyirlik oyunu olan Arap (Kabaklı) oyunu, Davul -Zurna eşliğin de Efelerin geçidi. Yerel sanatçılar Faruk Atik ve Tireli Aziz'den yöresel halk müziği, Coşkun Kemer ve Tiyatro topluluğun gösterisi, futbol turnuvası, boğa ve deve giydirme, Türkmen-Yörük kıyafetleri ile halk oyunları gösterilerin sergileneceğini ifade etti. Yayla özelliği taşıyan Dağyeni Mahallesi’nde festival süresince yerel organik yiyecek ve içeceklerinde sergi alanlarında yer alacağı kaydedildi.
Aydın'ın Germencik ilçesi Ortaklar Dağyeni Mahallesi’nde festival hazırlıkları sürüyor.

AYDIN- Ortaklar Dağyeni Mahalle Muhtarı Hüseyin Efe, yörede elli yıl önceden günümüze dek gelen gelenek ve kültürel zenginlikleri sunmak amacıyla zeytin ve incirin ana merkezi Dağyeni’de 13 Temmuz 2018 Cuma günü düzenlenecek festival için hazırlıkların sürdüğünü belirterek, festivalin tüm halka açık olduğunu belirtti.

Düzenlenecek festivalin organizasyon sorumlusu Serkan Çağatay, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, festivalde köy seyirlik oyunu olan Arap (Kabaklı) oyunu, Davul -Zurna eşliğin de Efelerin geçidi. Yerel sanatçılar Faruk Atik ve Tireli Aziz'den yöresel halk müziği, Coşkun Kemer ve Tiyatro topluluğun gösterisi, futbol turnuvası, boğa ve deve giydirme, Türkmen-Yörük kıyafetleri ile halk oyunları gösterilerin sergileneceğini ifade etti.

Yayla özelliği taşıyan Dağyeni Mahallesi’nde festival süresince yerel organik yiyecek ve içeceklerinde sergi alanlarında yer alacağı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.