Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Dağa, taşa Atatürk yazdılar

GÜNCEL 13.11.2017 - 10:42, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2629+ kez okundu.
 

Dağa, taşa Atatürk yazdılar

Eshot ve diğer belediye kuruluşlarında faaliyet gösteren ESBELDER, ürettiği türlü hizmetlerle birlikte, “Yürüyüş ve Dağcılık Kulübü” adı altında 7'den 70'e her yaş grubundan katılan doğaseverler, düzenli olarak mevsim şartlarına ve ülke gündemine uygun bir dizi doğa yürüyüşü yapıyor.

AYDIN- ESBELDER Derneği Yürüyüş ve Dağcılık Kulübü’nün doğasever tutkunları,  bu hafta da toplumsal bir mesaj vermek için “Ataya Saygı” yürüyüşü düzenlediler. Ellerinde Türk bayrakları ve pano dövizlerle yola çıkan yürüyüş grubu, yol güzergahları ve doğa ortamında Atatürk sevdasını dağlara taşlara yazdılar. Pastırma yazdan kalan güzel bir havada gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar hem doğanın kışa hazır mahzun güzelliğini yaşadılar, hem de Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha andılar. Doğanın eşsiz güzelliği karşısında bol bol resim çekilmeyi de ihmal etmediler. Yürüyüş boyunca ormanlık araziye rastgele atılmış cam şişeleri, naylon poşetleri ve diğer atıkları toplayarak çöpe attılar. VEDAT ÇINAR: BİZ BİR AİLEYİZ Esbelder yürüyüş sorumlusu Vedat Çınar, bu ve benzer organizasyonları değerlerimizi ve toplumsal olayları gündeme taşımak amacıyla yaptıklarını söyleyerek: “Bizim arkadaşlarımız fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür insanların bir araya geldiği küçük bir kümedir. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı insanların bir arada bulunduğu bir ailedir. Ortak amaç için, doğa aşkı için, hatta güzel bir gün geçirmek için bir araya gelmiş bu insanları kimse dağıtamaz. Çünkü aşk güçlüdür, ideoloji değil. Bizim derneğimiz ve yürüyüş gurubumuz hiçbir ideoloji ve siyasi partinin uzantısı değildir. Olmadı olmayacaktır da. Ailemiz her geçen gün,  toplumun her kesiminden insanların katılımı ile duraksız büyümektedir. Ben buradan bütün kardeşlerime toplumsal duyarlılıkları, birlik ve beraberliğimiz için gösterdikleri ilgi ve samimiyete çok teşekkür ederim” dedi. Köy kahvesinde içilen çay ve doğal ortamda yapılan piknik ile İzmir Kayadibi köyü ve Karagöl doğal ortamında geçen yürüyüş 20 kilometre sürdü.
Eshot ve diğer belediye kuruluşlarında faaliyet gösteren ESBELDER, ürettiği türlü hizmetlerle birlikte, “Yürüyüş ve Dağcılık Kulübü” adı altında 7'den 70'e her yaş grubundan katılan doğaseverler, düzenli olarak mevsim şartlarına ve ülke gündemine uygun bir dizi doğa yürüyüşü yapıyor.

AYDIN- ESBELDER Derneği Yürüyüş ve Dağcılık Kulübü’nün doğasever tutkunları,  bu hafta da toplumsal bir mesaj vermek için “Ataya Saygı” yürüyüşü düzenlediler. Ellerinde Türk bayrakları ve pano dövizlerle yola çıkan yürüyüş grubu, yol güzergahları ve doğa ortamında Atatürk sevdasını dağlara taşlara yazdılar. Pastırma yazdan kalan güzel bir havada gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar hem doğanın kışa hazır mahzun güzelliğini yaşadılar, hem de Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha andılar. Doğanın eşsiz güzelliği karşısında bol bol resim çekilmeyi de ihmal etmediler. Yürüyüş boyunca ormanlık araziye rastgele atılmış cam şişeleri, naylon poşetleri ve diğer atıkları toplayarak çöpe attılar.

VEDAT ÇINAR: BİZ BİR AİLEYİZ

Esbelder yürüyüş sorumlusu Vedat Çınar, bu ve benzer organizasyonları değerlerimizi ve toplumsal olayları gündeme taşımak amacıyla yaptıklarını söyleyerek: “Bizim arkadaşlarımız fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür insanların bir araya geldiği küçük bir kümedir. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı insanların bir arada bulunduğu bir ailedir. Ortak amaç için, doğa aşkı için, hatta güzel bir gün geçirmek için bir araya gelmiş bu insanları kimse dağıtamaz. Çünkü aşk güçlüdür, ideoloji değil. Bizim derneğimiz ve yürüyüş gurubumuz hiçbir ideoloji ve siyasi partinin uzantısı değildir. Olmadı olmayacaktır da. Ailemiz her geçen gün,  toplumun her kesiminden insanların katılımı ile duraksız büyümektedir. Ben buradan bütün kardeşlerime toplumsal duyarlılıkları, birlik ve beraberliğimiz için gösterdikleri ilgi ve samimiyete çok teşekkür ederim” dedi.

Köy kahvesinde içilen çay ve doğal ortamda yapılan piknik ile İzmir Kayadibi köyü ve Karagöl doğal ortamında geçen yürüyüş 20 kilometre sürdü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.