Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Cumhuriyet Kadınları, buruk kutladı

GÜNCEL 08.03.2017 - 19:25, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3883+ kez okundu.
 

Cumhuriyet Kadınları, buruk kutladı

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Nazilli Şubesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü buruk kutladıklarını bildirdi.

AYDIN- Nazilli İstasyon Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nı çelenk koyan Cumhuriyet Kadınları Derneği Yönetimi ve üyeleri adına bir açıklama yapan Dernek İkinci Başkanı Filiz Ece Aydemir, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne çok acı bir haberle girdik. Türk Metal Sendikası üyelerini taşıyan, otobüsün kaza yapması sonucu, hayatını kaybeden 7 kadınımıza Allah'tan Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi. 8 Mart 1857 yılında ABD'nin New York kentinde kadınların, günde 15-16 saat çalıştırılmakta olduğunu anımsatan Aydemir, “İstekleri 10 saatlik iş günü, daha iyi çalışma koşulları ve daha iyi bir ücretti. On binlerce kadının başlattığı bu mücadele hareketinde, 129 kadın işçi yanarak can verdi. Kadınlarımızın başlattığı bu mücadele hareketi, tam eşitlik gerçekleşene kadar devam edecektir” şeklinde konuştu. İsteklerinin özgür, eşit, adil, yurtsever, aydın ve ilerici bir dünya olduğunu vurgulayan Aydemir, açıklamasını özetle şöyle sürdürdü: “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün sayesinde, batılı ülkelerin pek çoğundan önce, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. O yüzdendir ki; bu topraklarda hem Atatürk karşıtı olup, hem çağdaşlıktan, hem de aydınlanmadan yana olunamaz. Bizler tarih boyunca "Cennet anaların ayakları altındadır" anlayışındaki bir medeniyetin, kadını her zaman baş tacı eden bir geleneğin temsilcileriyiz. Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlükler ile yaşamın her alanında başarıya ulaşmaya çalışan kadınlarımız, ülkemizin gelişmesine büyük katkılar sağlamaktadır. Bilim, siyaset, eğitim ve iş dünyasında, hepimizi gururlandıran kadınlarımızın, bu alanlarda daha fazla rol almasını temenni etmekteyiz. Kadınlarımız, meclisimizin yüzde 15'in de yer almaktadır. Ancak, nüfusumuzun yarısı kadın ise, meclisimizin de yarısı kadın olmalıdır. Bakınız, Birleşmiş Milletlerin yaptığı araştırmaya göre, kadınlarımız dünyadaki toplam gelirin yüzde 10'una, mal varlığının ise yüzde 1'ne sahiptirler. Bu oranların hakim olduğu bir dünyada, eşitlik mücadelemiz devam edecektir. Ve bu yüzden diyoruz ki; ataerkil bir toplum yapısına, Hayır, Hayır, Hayır... Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde kadınlarımız çok şanslı, ancak giderek bozulan toplum yapısının etkisiyle kadına yönelik şiddet artmaktadır. Ülkemize baktığımızda, şu rakamlara dikkat çekmek istiyoruz. Adalet Bakanlığının verilerine göre; 2002'de 66 kadın öldürülürken, bu sayı günümüzde, yıllara göre binleri geçmiş. Ve kadın cinayetleri yüzde 1500'lü oranlarda artmıştır. Bizler, Nene Hatun'la başlayıp, Kurtuluş Savaşı'nda canla başka mücadele eden kadınların, Halide Onbaşıların, Nezahat Onbaşıların, Şerife Bacıların ve daha nicelerinin evlatlarıyız. Bizleri kimse yıldıramaz, kimse durduramaz. Bizi biz yapma hedefinde, yüreklerindeki sevgi ve şevkati hiç bir karşılık beklemeden veren, tüm Türk ve Dünya Kadınlarının Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun. Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun”
Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Nazilli Şubesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü buruk kutladıklarını bildirdi.

AYDIN- Nazilli İstasyon Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nı çelenk koyan Cumhuriyet Kadınları Derneği Yönetimi ve üyeleri adına bir açıklama yapan Dernek İkinci Başkanı Filiz Ece Aydemir, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne çok acı bir haberle girdik. Türk Metal Sendikası üyelerini taşıyan, otobüsün kaza yapması sonucu, hayatını kaybeden 7 kadınımıza Allah'tan Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

8 Mart 1857 yılında ABD'nin New York kentinde kadınların, günde 15-16 saat çalıştırılmakta olduğunu anımsatan Aydemir, “İstekleri 10 saatlik iş günü, daha iyi çalışma koşulları ve daha iyi bir ücretti. On binlerce kadının başlattığı bu mücadele hareketinde, 129 kadın işçi yanarak can verdi. Kadınlarımızın başlattığı bu mücadele hareketi, tam eşitlik gerçekleşene kadar devam edecektir” şeklinde konuştu.

İsteklerinin özgür, eşit, adil, yurtsever, aydın ve ilerici bir dünya olduğunu vurgulayan Aydemir, açıklamasını özetle şöyle sürdürdü:

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün sayesinde, batılı ülkelerin pek çoğundan önce, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilmiştir.

O yüzdendir ki; bu topraklarda hem Atatürk karşıtı olup, hem çağdaşlıktan, hem de aydınlanmadan yana olunamaz.

Bizler tarih boyunca "Cennet anaların ayakları altındadır" anlayışındaki bir medeniyetin, kadını her zaman baş tacı eden bir geleneğin temsilcileriyiz.

Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlükler ile yaşamın her alanında başarıya ulaşmaya çalışan kadınlarımız, ülkemizin gelişmesine büyük katkılar sağlamaktadır.

Bilim, siyaset, eğitim ve iş dünyasında, hepimizi gururlandıran kadınlarımızın, bu alanlarda daha fazla rol almasını temenni etmekteyiz. Kadınlarımız, meclisimizin yüzde 15'in de yer almaktadır. Ancak, nüfusumuzun yarısı kadın ise, meclisimizin de yarısı kadın olmalıdır.

Bakınız, Birleşmiş Milletlerin yaptığı araştırmaya göre, kadınlarımız dünyadaki toplam gelirin yüzde 10'una, mal varlığının ise yüzde 1'ne sahiptirler. Bu oranların hakim olduğu bir dünyada, eşitlik mücadelemiz devam edecektir. Ve bu yüzden diyoruz ki; ataerkil bir toplum yapısına, Hayır, Hayır, Hayır...

Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde kadınlarımız çok şanslı, ancak giderek bozulan toplum yapısının etkisiyle kadına yönelik şiddet artmaktadır.

Ülkemize baktığımızda, şu rakamlara dikkat çekmek istiyoruz. Adalet Bakanlığının verilerine göre; 2002'de 66 kadın öldürülürken, bu sayı günümüzde, yıllara göre binleri geçmiş. Ve kadın cinayetleri yüzde 1500'lü oranlarda artmıştır.

Bizler, Nene Hatun'la başlayıp, Kurtuluş Savaşı'nda canla başka mücadele eden kadınların, Halide Onbaşıların, Nezahat Onbaşıların, Şerife Bacıların ve daha nicelerinin evlatlarıyız.

Bizleri kimse yıldıramaz, kimse durduramaz.

Bizi biz yapma hedefinde, yüreklerindeki sevgi ve şevkati hiç bir karşılık beklemeden veren, tüm Türk ve Dünya Kadınlarının Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun.

Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.