Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Cumhurbaşkanı’ndan Sağlık Meslek Liseleri’ne destek

EĞİTİM 02.03.2018 - 16:59, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3076+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanı’ndan Sağlık Meslek Liseleri’ne destek

Hemşire yardımcılarına müjdeli haber: Atamaları yapılacak

AYDIN- Özel Aydın Kocatürk Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Sadettin Yabaş, artık hemşire yardımcılarının atamalarının yapılacağını açıkladı. Müjdeli haberi yazılı bir açıklamayla duyuran Yabaş, atama müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’a halka seslenişi esnasında verdiğini belirtti. Müdür Yabaş, yazılı açıklamasında şunları söyledi: “2009 yılından itibaren hemşire açığını kapatmak için kurulan özel sağlık meslek liselerinde 2015 yılında yeni bir düzenleme ile Hemşirelik Bölümü, hemşire yardımcılığına, Ebelik- Ebelik Bölümü, ebe yardımcılığına, Anestezi, ATT, Laboratuvar, Radyoloji, Diş protez Bölümleri yerine Sağlık Bakım Teknisyenliği Bölümü şeklinde değiştirilmiştir. Bölümlerin değiştirilmesi ile birlikte bir çok oluşmuş haberle bu okullar ve bilimlerle yanlış algılamalara sebebiyet verilmiştir. Bu durum öğrenci-öğretmen ve velilerin moral ve motivasyonunu etkilemiş, 2017-2018 öğretim yılında tüm özel sağlık meslek liselerine kayıtlarda düşüşler yaşanmıştır. Bu durum 24 Şubat 2018 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ta halka seslenişi esnasında Sağlık Meslek Liseleri’nden mezun olan öğrencilerin hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı ve sağlık bakım teknisyeni olarak atamalarının yapılacağını, göreve başladıktan sonra da kademeli olarak görevlerinde yükseleceklerini, hemşire unvanı alabileceklerini ifade etmişlerdir. Böylelikle Cumhurbaşkanımızın Sağlık Meslek Liseleri’yle ilgili olumsuz haberlere son vererek öğrenci, öğretmen ve velileri sevindirmiş, umutlandırmıştır.”
Hemşire yardımcılarına müjdeli haber: Atamaları yapılacak

AYDIN- Özel Aydın Kocatürk Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Sadettin Yabaş, artık hemşire yardımcılarının atamalarının yapılacağını açıkladı.

Müjdeli haberi yazılı bir açıklamayla duyuran Yabaş, atama müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’a halka seslenişi esnasında verdiğini belirtti. Müdür Yabaş, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

“2009 yılından itibaren hemşire açığını kapatmak için kurulan özel sağlık meslek liselerinde 2015 yılında yeni bir düzenleme ile Hemşirelik Bölümü, hemşire yardımcılığına, Ebelik- Ebelik Bölümü, ebe yardımcılığına, Anestezi, ATT, Laboratuvar, Radyoloji, Diş protez Bölümleri yerine Sağlık Bakım Teknisyenliği Bölümü şeklinde değiştirilmiştir.

Bölümlerin değiştirilmesi ile birlikte bir çok oluşmuş haberle bu okullar ve bilimlerle yanlış algılamalara sebebiyet verilmiştir.

Bu durum öğrenci-öğretmen ve velilerin moral ve motivasyonunu etkilemiş, 2017-2018 öğretim yılında tüm özel sağlık meslek liselerine kayıtlarda düşüşler yaşanmıştır.

Bu durum 24 Şubat 2018 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ta halka seslenişi esnasında Sağlık Meslek Liseleri’nden mezun olan öğrencilerin hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı ve sağlık bakım teknisyeni olarak atamalarının yapılacağını, göreve başladıktan sonra da kademeli olarak görevlerinde yükseleceklerini, hemşire unvanı alabileceklerini ifade etmişlerdir.

Böylelikle Cumhurbaşkanımızın Sağlık Meslek Liseleri’yle ilgili olumsuz haberlere son vererek öğrenci, öğretmen ve velileri sevindirmiş, umutlandırmıştır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.