Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Çondur, bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek olan “Aydın İnciri” tüketin

SAĞLIK 02.04.2020 - 18:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3171+ kez okundu.
 

Çondur, bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek olan “Aydın İnciri” tüketin

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Türkiye’de illerde vaka sayısının açıklanmasının ardından Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur açıklamada bulundu.

Çondur;  Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Koronavirüs  (Covid-19) için insanların panik halinde olmamalarını,  Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan önlemlere kesinlikle uymaları gerektiğini belirterek, bu süreçte bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye destek olan Aydın inciri tüketimine dikkat çekti. Enerji ve sağlık açısından üstün nitelikleri nedeni ile yüzyıllardan beri kutsal meyve olarak kabul edilen Aydın inciri, Aydın Ticaret Odası tarafından 2006 yılında coğrafi işareti alınarak, 2016 yılında AB komisyonu tarafından da tescili gerçekleştirilmiştir. Besin değeri yüksek bir ürün olan kuru incir, kolay sindirilebilen früktoz ve glikoz içermektedir. Protein miktarı birçok kuru meyvenin iki katından daha fazladır. Kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor, potasyum B1 ve B2 vitamini içermektedir. İncir kurudukça içerisinde barındırdığı besin değerleri de yüksek oranda artmaktadır.  İfadelerini kullanan Çondur, tedbirlere uyarak ve bağışıklığımızı güçlendirerek en kısa sürede salgının en az kayıpla sona ermesini ve yaşamın normale dönmesini diledi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Türkiye’de illerde vaka sayısının açıklanmasının ardından Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur açıklamada bulundu.

Çondur;  Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Koronavirüs  (Covid-19) için insanların panik halinde olmamalarını,  Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan önlemlere kesinlikle uymaları gerektiğini belirterek, bu süreçte bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye destek olan Aydın inciri tüketimine dikkat çekti. Enerji ve sağlık açısından üstün nitelikleri nedeni ile yüzyıllardan beri kutsal meyve olarak kabul edilen Aydın inciri, Aydın Ticaret Odası tarafından 2006 yılında coğrafi işareti alınarak, 2016 yılında AB komisyonu tarafından da tescili gerçekleştirilmiştir.

Besin değeri yüksek bir ürün olan kuru incir, kolay sindirilebilen früktoz ve glikoz içermektedir. Protein miktarı birçok kuru meyvenin iki katından daha fazladır. Kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor, potasyum B1 ve B2 vitamini içermektedir. İncir kurudukça içerisinde barındırdığı besin değerleri de yüksek oranda artmaktadır.  İfadelerini kullanan Çondur, tedbirlere uyarak ve bağışıklığımızı güçlendirerek en kısa sürede salgının en az kayıpla sona ermesini ve yaşamın normale dönmesini diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.