Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Çölyak hastalarına glutensiz ekmek

SAĞLIK 16.11.2018 - 17:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3397+ kez okundu.
 

Çölyak hastalarına glutensiz ekmek

Tahıllardaki glutene alerjisi olan ve gluten içeren hiçbir ürünü tüketemeyen çölyak hastalarının imdadına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yetişti.

AYDIN -Çölyak hastalarının Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği aracılığıyla, glutensiz ekonomik ekmek talebini ilettikleri Başkan Çerçioğlu, soruna hızlıca çözüm getirerek çölyaklıların, Efeler Salı Pazarı'ndaki Halk Ekmek Büfesi’nden ekmeklerini edinmelerini sağladı. Artık Aydın genelindeki binden fazla çölyak hastası, ekonomik glutensiz ekmeklerini Halk Ekmek Büfesi'nden temin edebilecek. Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği Başkanı Nilgün Akçalı, duyarlılığından dolayı başkan Çerçioğlu'na teşekkür ederken "Hastalarımız pirinçle ve patatesle beslenmekten bıkmıştı. Aydın Büyükşehir Belediyesi bir duyarlılık örneği sergileyerek bizleri glutensiz ekmekle buluşturdu. Aydın'daki bütün çölyak hastaları kendisine minnettar" dedi. Çölyak hastaları: Çaresizdik 1985 yılından bu yana çölyak hastası olduğunu belirten Adem Yurttanır, uzun zamandır gluten içeren hiçbir ürün tüketemediğini söyleyip sözlerine şöyle devam etti: "Ekmeğe hasret kalmıştım, sabah, öğle, akşam tek gıdam pirinçti. Maalesef çaresizdik. Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir girişimde bulunması bizim için çok büyük bir nimet oldu. Başkanımıza çok minnettarız. Glutensiz ekmeğe ulaşmamız o kadar zor ki, öğrendiğimizde sevincimizden hemen bütün arkadaşlarımıza haber verdik."
Tahıllardaki glutene alerjisi olan ve gluten içeren hiçbir ürünü tüketemeyen çölyak hastalarının imdadına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yetişti.

AYDIN -Çölyak hastalarının Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği aracılığıyla, glutensiz ekonomik ekmek talebini ilettikleri Başkan Çerçioğlu, soruna hızlıca çözüm getirerek çölyaklıların, Efeler Salı Pazarı'ndaki Halk Ekmek Büfesi’nden ekmeklerini edinmelerini sağladı. Artık Aydın genelindeki binden fazla çölyak hastası, ekonomik glutensiz ekmeklerini Halk Ekmek Büfesi'nden temin edebilecek.

Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği Başkanı Nilgün Akçalı, duyarlılığından dolayı başkan Çerçioğlu'na teşekkür ederken "Hastalarımız pirinçle ve patatesle beslenmekten bıkmıştı. Aydın Büyükşehir Belediyesi bir duyarlılık örneği sergileyerek bizleri glutensiz ekmekle buluşturdu. Aydın'daki bütün çölyak hastaları kendisine minnettar" dedi.

Çölyak hastaları: Çaresizdik

1985 yılından bu yana çölyak hastası olduğunu belirten Adem Yurttanır, uzun zamandır gluten içeren hiçbir ürün tüketemediğini söyleyip sözlerine şöyle devam etti:

"Ekmeğe hasret kalmıştım, sabah, öğle, akşam tek gıdam pirinçti. Maalesef çaresizdik. Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir girişimde bulunması bizim için çok büyük bir nimet oldu. Başkanımıza çok minnettarız. Glutensiz ekmeğe ulaşmamız o kadar zor ki, öğrendiğimizde sevincimizden hemen bütün arkadaşlarımıza haber verdik."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.