Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çokay’dan öğretmenlere seminer

EĞİTİM 28.06.2017 - 12:36, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3564+ kez okundu.
 

Çokay’dan öğretmenlere seminer

Eğitim uzmanı Süleyman Çokay, Milli Eğitim Bakanlığı hizmet içi seminerler kapsamında Murat - Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmenlere “Y ve Z kuşağı ile etkili iletişim” konulu seminer verdi.

AYDIN- Çokay, seminerde kuşaklar arası anlaşmazlıkların ele alındığını, katılımcılara geleceğin yöneticileri olacak olan Y ve Z kuşağının iletişim kodlarının anlatıldığını, öğretmenlerin ne tür stratejiler uygulaması gerektiğinin vurgulandığını söyledi. Çokay’ın altını çizdiği konu başlıkları şöyle: 5 ÖNEMLİ KOD 1. Önce dinleyelim sonra yorumlayalım 2. Geri bildirim verelim 3. Uygun sorumluluklarla işe başlatalım 4. Çözümün bir parçası haline getirelim 5. Prosedürleri yavaş yavaş anlatalım. Y ve Z KUŞAĞI EĞİTİMİ Direkt öğretim (takrir, demonstrasyon) yerine birlikte ve eğlenceli öğretim yöntemleri istiyorlar. Örtülü danışmanlık/koçluk tercih ediyorlar. Sonuç alana kadar engel istemiyorlar. Olumlu pekiştireç, övülme, kısa süreçleri tercih ediyorlar. Hayalperest, iyimser ve sanal alan tercihliler.
Eğitim uzmanı Süleyman Çokay, Milli Eğitim Bakanlığı hizmet içi seminerler kapsamında Murat - Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmenlere “Y ve Z kuşağı ile etkili iletişim” konulu seminer verdi.

AYDIN- Çokay, seminerde kuşaklar arası anlaşmazlıkların ele alındığını, katılımcılara geleceğin yöneticileri olacak olan Y ve Z kuşağının iletişim kodlarının anlatıldığını, öğretmenlerin ne tür stratejiler uygulaması gerektiğinin vurgulandığını söyledi.

Çokay’ın altını çizdiği konu başlıkları şöyle:

5 ÖNEMLİ KOD

1. Önce dinleyelim sonra yorumlayalım

2. Geri bildirim verelim

3. Uygun sorumluluklarla işe başlatalım

4. Çözümün bir parçası haline getirelim

5. Prosedürleri yavaş yavaş anlatalım.

Y ve Z KUŞAĞI EĞİTİMİ

Direkt öğretim (takrir, demonstrasyon) yerine birlikte ve eğlenceli öğretim yöntemleri istiyorlar.

Örtülü danışmanlık/koçluk tercih ediyorlar.

Sonuç alana kadar engel istemiyorlar.

Olumlu pekiştireç, övülme, kısa süreçleri tercih ediyorlar.

Hayalperest, iyimser ve sanal alan tercihliler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.