Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

“Çocukların Gözünden Kültürel Miras”

06.04.2018 - 12:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2886+ kez okundu.
 

“Çocukların Gözünden Kültürel Miras”

Değişim Koleji öğrencileri Romanya’da Türk kültürünü tanıttı

AYDIN – Aydın Özel Değişim Koleji ortaokul öğrencileri ''Our Cultural Heritage in Children's Way'' (Çocukların Gözünden Kültürel Miras) projesi kapsamında Romanya'nın Sighişoara şehrindeki Aurel Mosara Ortaokulu'nu ziyaret ettiler. Ziyaret kapsamında kaynaşıp sıkı dostluklar kuran iki ülkenin çocukları ortak kültürlerini de yaşadı. Proje kapsamında Romanyalı çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde Aydın Özel Değişim Koleji öğrencilerine geri ziyarette bulunarak ülkemizi tanıyacaklar. Özel Aydın Değişim Koleji olarak, öğrencileri Atatürk’ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ sözüne uygun olarak yetiştirmeye çalıştıklarını ve bu kapsamda dünya ülkeleri ile de güzel dostluk projeleri yürüttüklerini belirtti. Çocukların Gözünden Kültürel Miras Projesi çerçevesinde birçok ortak kültürümüz olan Romanya’ya 10 günlük bir ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydeden Özel Aydın Değişim Koleji İngilizce Bölüm Başkanı Ayşen Elalmış, “Romanya ile pek çok ortak yönümüz ve ortak kültürümüz var. Sadece Türkçe ve Rumance'deki ortak kelime sayımız 2 binin üzerinde. 10 günlük ziyarette ortak danslarımızı, ortak yemeklerimizi keşfetmek ve kültürler arası ön yargıları yıkmak amacıyla yola çıkan öğrencilerimiz pek çok şey deneyimleyip öğrenmenin yanı sıra güzel dostluklar da edindiler. 10 gün süren proje gezisinde Romanyalı ailelerin misafiri oldular. 18-26 Nisan tarihlerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da kutlamak için projenin Türkiye ayağında bu sefer Değişim Koleji Romanya ve Macaristan'ı ağırlayacak” dedi.
Değişim Koleji öğrencileri Romanya’da Türk kültürünü tanıttı

AYDIN – Aydın Özel Değişim Koleji ortaokul öğrencileri ''Our Cultural Heritage in Children's Way'' (Çocukların Gözünden Kültürel Miras) projesi kapsamında Romanya'nın Sighişoara şehrindeki Aurel Mosara Ortaokulu'nu ziyaret ettiler. Ziyaret kapsamında kaynaşıp sıkı dostluklar kuran iki ülkenin çocukları ortak kültürlerini de yaşadı. Proje kapsamında Romanyalı çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde Aydın Özel Değişim Koleji öğrencilerine geri ziyarette bulunarak ülkemizi tanıyacaklar.

Özel Aydın Değişim Koleji olarak, öğrencileri Atatürk’ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ sözüne uygun olarak yetiştirmeye çalıştıklarını ve bu kapsamda dünya ülkeleri ile de güzel dostluk projeleri yürüttüklerini belirtti. Çocukların Gözünden Kültürel Miras Projesi çerçevesinde birçok ortak kültürümüz olan Romanya’ya 10 günlük bir ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydeden Özel Aydın Değişim Koleji İngilizce Bölüm Başkanı Ayşen Elalmış, “Romanya ile pek çok ortak yönümüz ve ortak kültürümüz var. Sadece Türkçe ve Rumance'deki ortak kelime sayımız 2 binin üzerinde. 10 günlük ziyarette ortak danslarımızı, ortak yemeklerimizi keşfetmek ve kültürler arası ön yargıları yıkmak amacıyla yola çıkan öğrencilerimiz pek çok şey deneyimleyip öğrenmenin yanı sıra güzel dostluklar da edindiler. 10 gün süren proje gezisinde Romanyalı ailelerin misafiri oldular. 18-26 Nisan tarihlerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da kutlamak için projenin Türkiye ayağında bu sefer Değişim Koleji Romanya ve Macaristan'ı ağırlayacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.