Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çocukların Başarısında Teknolojinin Önemi

ÇOCUK 16.02.2015 - 09:38, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 11570+ kez okundu.
 

Çocukların Başarısında Teknolojinin Önemi

Psikolojik Danışmanlık Uzmanı Orhan Keskin, “Çocukların başarışı için teknoloji iyi kullanılmalı” dedi.

Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası (Ufuk Sağlık Sen) üyeleri, Psikolojik Danışmanlık Uzmanı Orhan Keskin tarafından verilen “Başarılı Çocuk Mutlu Aile” seminerine katılarak çocukların eğitimi hakkında bilgilendirildi. Düzenlenen seminere Ufuk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı  Süleyman Çağlar ve Aydın İl Temsilciliği üyeleri katıldı. Sendika üyeleriyle kaynaşmak, aile mutluluğu ve çocuk eğitimi konusunda üyelerini bilgilendirmek istediklerini belirten Ufuk Sağlık Sen İl Temsilcisi Abdulmutalip Tohumeken, seminere gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Sendikalı anne ve babalara seslenen Psikolojik Danışmanlık Uzmanı Orhan Keskin de, Çocuğun başarısında ailenin, çevrenin ve teknolojinin önemine değindi. Çocukların başarılı olabilmesi için öncelikle mücadeleci olmaları gerektiğini belirten Keskin, “Çocukların başarılı olmaları, mücadeleci olmaları kadar dinleme, anlama ve dikkat de önemlidir. Çocuklarımızın başarılı olabilmesi için teknolojiyi iyi kullanmalıyız. Eskiden çocuklar hiç dışarıdan içeri girmiyorlar. Şimdiki çocuklar da hiç içeriden dışarı çıkmıyorlar. Çocuklar görev başındalar. Bizim zamanımızda çocuklar dışarı çıktığı zaman oyunu yönetmeye çalışıyor onun için çalışıyordu, lider olmak istiyordu. Kim benden diyordu.  Şimdi zamanımızda sokağa çıkan çocuklar ben kimdenim, birisi götürsün beni oynatsın yerime bıraksın diyorlar. Ancak bu günkü çocuklarla bizim zamanımızdaki çocukların da en önemli özellikleri de bu günkü çocuklarda inanılmaz enerji var. Çocuklarınızı hayata hazırlayın. Anneler çocukların anneler ve babalar çocuklarını dinlemeliler. En önemli görev öğretmenden ziyade ailelerimizde” dedi. Çocukların eğitiminde en büyük engellerin başında teknolojinin yanlış kullanılması olduğunu ifade eden Keskin, “Çocuk dersin başına geçtiğinde aile evde televizyon açmamalı.  Evde televizyon seyredin ama eğer çocuklarınızda ders çalışma alışkanlığı oluşturmak isterseniz burada aile yede görev düşüyor. Çocukların ders çalışırken televizyonun kapatılması ilkokul birinci sınıftan itibaren uygulanmalı. Çağımızın en büyük hastalığı dikkat dağınıklığı, yoğunlaşamamak konsantrasyon problemi ve ders çalışamama. Çocuklarımızın ellerinde, tablet, bilgisayar akıllı cep telefonu sürekli internetin başında ve bu çocuk şu anda ders çalışamıyor.  Dikkat dağınıklığının en büyük sebebi de teknolojiyi yanlış kullanıyoruz. Eğer evimizde televizyon sürekli açıksa çocuğunuza ders çalışma alışkanlığı kazandıramazsınız. Babalar bu konuda daha da duyarlı olmalı. Bu günlerde çocuk yetiştirmek çok zor. İnanılmaz şekilde çocuklar tehlikelerle karşı karşıya. Aileler, çocuklarını bu tehlikelere karşı korumalı” diye konuştu.
Psikolojik Danışmanlık Uzmanı Orhan Keskin, “Çocukların başarışı için teknoloji iyi kullanılmalı” dedi.

Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası (Ufuk Sağlık Sen) üyeleri, Psikolojik Danışmanlık Uzmanı Orhan Keskin tarafından verilen “Başarılı Çocuk Mutlu Aile” seminerine katılarak çocukların eğitimi hakkında bilgilendirildi. Düzenlenen seminere Ufuk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı  Süleyman Çağlar ve Aydın İl Temsilciliği üyeleri katıldı.

Sendika üyeleriyle kaynaşmak, aile mutluluğu ve çocuk eğitimi konusunda üyelerini bilgilendirmek istediklerini belirten Ufuk Sağlık Sen İl Temsilcisi Abdulmutalip Tohumeken, seminere gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Sendikalı anne ve babalara seslenen Psikolojik Danışmanlık Uzmanı Orhan Keskin de, Çocuğun başarısında ailenin, çevrenin ve teknolojinin önemine değindi. Çocukların başarılı olabilmesi için öncelikle mücadeleci olmaları gerektiğini belirten Keskin, “Çocukların başarılı olmaları, mücadeleci olmaları kadar dinleme, anlama ve dikkat de önemlidir. Çocuklarımızın başarılı olabilmesi için teknolojiyi iyi kullanmalıyız. Eskiden çocuklar hiç dışarıdan içeri girmiyorlar. Şimdiki çocuklar da hiç içeriden dışarı çıkmıyorlar. Çocuklar görev başındalar. Bizim zamanımızda çocuklar dışarı çıktığı zaman oyunu yönetmeye çalışıyor onun için çalışıyordu, lider olmak istiyordu. Kim benden diyordu.  Şimdi zamanımızda sokağa çıkan çocuklar ben kimdenim, birisi götürsün beni oynatsın yerime bıraksın diyorlar. Ancak bu günkü çocuklarla bizim zamanımızdaki çocukların da en önemli özellikleri de bu günkü çocuklarda inanılmaz enerji var. Çocuklarınızı hayata hazırlayın. Anneler çocukların anneler ve babalar çocuklarını dinlemeliler. En önemli görev öğretmenden ziyade ailelerimizde” dedi.

Çocukların eğitiminde en büyük engellerin başında teknolojinin yanlış kullanılması olduğunu ifade eden Keskin, “Çocuk dersin başına geçtiğinde aile evde televizyon açmamalı.  Evde televizyon seyredin ama eğer çocuklarınızda ders çalışma alışkanlığı oluşturmak isterseniz burada aile yede görev düşüyor. Çocukların ders çalışırken televizyonun kapatılması ilkokul birinci sınıftan itibaren uygulanmalı. Çağımızın en büyük hastalığı dikkat dağınıklığı, yoğunlaşamamak konsantrasyon problemi ve ders çalışamama. Çocuklarımızın ellerinde, tablet, bilgisayar akıllı cep telefonu sürekli internetin başında ve bu çocuk şu anda ders çalışamıyor.  Dikkat dağınıklığının en büyük sebebi de teknolojiyi yanlış kullanıyoruz. Eğer evimizde televizyon sürekli açıksa çocuğunuza ders çalışma alışkanlığı kazandıramazsınız. Babalar bu konuda daha da duyarlı olmalı. Bu günlerde çocuk yetiştirmek çok zor. İnanılmaz şekilde çocuklar tehlikelerle karşı karşıya. Aileler, çocuklarını bu tehlikelere karşı korumalı” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.