Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Çocuklar STEM ile yetişiyor

EĞİTİM 09.03.2018 - 16:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4300+ kez okundu.
 

Çocuklar STEM ile yetişiyor

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) projeleri ile öğrenciler 21’inci yüzyılın becerilerini kazanıyor.

AYDIN- Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü STEM projesi kapsamında il genelinde pilot okul olarak gönüllü olan 34 okulda devam eden çalışmalar kapsamında Aydın Emel Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi’nde STEM sınıfının açılışı ve bilim şenliği gerçekleştirildi. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahameddin Karaköse tarafından yapılan açılış sonrası öğrencilerin bilimsel çalışmaları incelendi. Vali Köşger ve beraberindeki heyet STEM sınıfında yapılan bilimsel çalışmalar hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldı. STEM Projesinin gün geçtikçe hızla yaygınlaşarak diğer okullarda da uygulamaya konulacağını belirten Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, “STEM Laboratuarının açılışı için buradayız. Şu ana kadar oluşturduğumuz 10’uncu laboratuarımız. Aydın ilimizde pilot okul olarak 34 tane okulda uygulama çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca diğer okullarımızda yapılan STEM etkinlikleri kapsamında proje yarışmalarındaki eserler de burada sergileniyor. STEM projemiz diğer okullarımızda da hızla yaygınlaşarak devam edecektir” diye konuştu. Vali Köşger Bilim Şenliği’ni gezdi Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan STEM projesi kapsamında ve 08- 13 Mart tarihleri arası Bilim ve Teknoloji haftası olması nedeniyle Emel Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi’nde Bilim Şenliği düzenlendi. STEM sınıfı açılışı öncesi Vali Köşger, “Bilim şenliğine katılan Mimar Sinan Anaokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, İstiklal Anaokulu, Yunus Emre Anaokulu, Efe Eymir Ayşe Çetin Anaokulu, Seyda Kayhan Anaokulu, Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu, Emel Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi, Ortaklar Fen Lisesi, Aydın Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı stantları gezerek öğrencilerin yapmış olduğu çalışmaları inceledi. Yapılan çalışmaları oldukça beğenen Vali Köşger, öğrencilerle sohbet de etti. Vali Köşger yarışmada birinci olan projeyi çok beğendi Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü STEM Projesi kapsamında “Aydın Mucitlerini Arıyor” yarışmasında genç mucitler kategorisinde birinci olan ‘Yenilenebilir Enerjili Drone’ projesi Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’den tam not aldı. Proje sahibi öğrenciler Ahmet Burhan Yaman, Yağız Özçetin, Vali Köşger’e proje hakkında bilgi verdi. Yaptıkları drone ile uçuş ta gerçekleştiren öğrenciler projelerini daha da geliştirmek için çalışmalarına devam ettiklerini açıkladılar.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) projeleri ile öğrenciler 21’inci yüzyılın becerilerini kazanıyor.

AYDIN- Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü STEM projesi kapsamında il genelinde pilot okul olarak gönüllü olan 34 okulda devam eden çalışmalar kapsamında Aydın Emel Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi’nde STEM sınıfının açılışı ve bilim şenliği gerçekleştirildi. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahameddin Karaköse tarafından yapılan açılış sonrası öğrencilerin bilimsel çalışmaları incelendi. Vali Köşger ve beraberindeki heyet STEM sınıfında yapılan bilimsel çalışmalar hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldı.

STEM Projesinin gün geçtikçe hızla yaygınlaşarak diğer okullarda da uygulamaya konulacağını belirten Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, “STEM Laboratuarının açılışı için buradayız. Şu ana kadar oluşturduğumuz 10’uncu laboratuarımız. Aydın ilimizde pilot okul olarak 34 tane okulda uygulama çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca diğer okullarımızda yapılan STEM etkinlikleri kapsamında proje yarışmalarındaki eserler de burada sergileniyor. STEM projemiz diğer okullarımızda da hızla yaygınlaşarak devam edecektir” diye konuştu.

Vali Köşger Bilim Şenliği’ni gezdi

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan STEM projesi kapsamında ve 08- 13 Mart tarihleri arası Bilim ve Teknoloji haftası olması nedeniyle Emel Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi’nde Bilim Şenliği düzenlendi.

STEM sınıfı açılışı öncesi Vali Köşger, “Bilim şenliğine katılan Mimar Sinan Anaokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, İstiklal Anaokulu, Yunus Emre Anaokulu, Efe Eymir Ayşe Çetin Anaokulu, Seyda Kayhan Anaokulu, Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu, Emel Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi, Ortaklar Fen Lisesi, Aydın Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı stantları gezerek öğrencilerin yapmış olduğu çalışmaları inceledi. Yapılan çalışmaları oldukça beğenen Vali Köşger, öğrencilerle sohbet de etti.

Vali Köşger yarışmada birinci olan projeyi çok beğendi

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü STEM Projesi kapsamında “Aydın Mucitlerini Arıyor” yarışmasında genç mucitler kategorisinde birinci olan ‘Yenilenebilir Enerjili Drone’ projesi Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’den tam not aldı. Proje sahibi öğrenciler Ahmet Burhan Yaman, Yağız Özçetin, Vali Köşger’e proje hakkında bilgi verdi. Yaptıkları drone ile uçuş ta gerçekleştiren öğrenciler projelerini daha da geliştirmek için çalışmalarına devam ettiklerini açıkladılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.