Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çocuklar hem kuran öğreniyor hem spor yapıyor

EĞİTİM 28.06.2017 - 16:12, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3714+ kez okundu.
 

Çocuklar hem kuran öğreniyor hem spor yapıyor

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü tarafından "Kur'an’ımı öğreniyorum, sporumu yapıyorum" ismiyle başlatılan kurslara çocuklar ilgi gösterdi.

AYDIN-Bozdoğan Kaymakamlığı’nın da desteğiyle Bozdoğan Spor Salonu’nda başlayan kursta öğrenciler 2 saat Kur'an öğrenirken 2 saat boyunca da spor yapıyor. Proje hakkında bilgi veren Bozdoğan Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Ahmet Keskin, projenin Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın imzaladıkları protokol ile ortaya çıktığını ve amacının ise yaz Kur'an Kursları’na gelen öğrencileri spora teşvik ederek çocuklarının beden sağlığının korunması olduğunu dile getirdi. İmzalanan protokolün bu yönü ile çok anlamlı olduğuna dikkat çeken Keskin, “Kız erkek olmak üzere 50 çocuk, iki sınıf halinde derslere katılıyor. Çocuklar iki saat boyuna Kuran ve değerler eğitimini aldıktan sonra iki saat boyunca da futbol, voleybol, basketbol, karate, atıcılık, tenis, masa tenisi gibi branşlarda beden eğitimi öğretmeni eşliğinde kurs alacak. Amacımız çocukları bilgisayar ve tablet bağımlılığından kurtarmak" dedi.
Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü tarafından "Kur'an’ımı öğreniyorum, sporumu yapıyorum" ismiyle başlatılan kurslara çocuklar ilgi gösterdi.

AYDIN-Bozdoğan Kaymakamlığı’nın da desteğiyle Bozdoğan Spor Salonu’nda başlayan kursta öğrenciler 2 saat Kur'an öğrenirken 2 saat boyunca da spor yapıyor.

Proje hakkında bilgi veren Bozdoğan Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Ahmet Keskin, projenin Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın imzaladıkları protokol ile ortaya çıktığını ve amacının ise yaz Kur'an Kursları’na gelen öğrencileri spora teşvik ederek çocuklarının beden sağlığının korunması olduğunu dile getirdi.

İmzalanan protokolün bu yönü ile çok anlamlı olduğuna dikkat çeken Keskin, “Kız erkek olmak üzere 50 çocuk, iki sınıf halinde derslere katılıyor. Çocuklar iki saat boyuna Kuran ve değerler eğitimini aldıktan sonra iki saat boyunca da futbol, voleybol, basketbol, karate, atıcılık, tenis, masa tenisi gibi branşlarda beden eğitimi öğretmeni eşliğinde kurs alacak. Amacımız çocukları bilgisayar ve tablet bağımlılığından kurtarmak" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.